Lediga jobb som Socionom i Partille

Se lediga jobb som Socionom i Partille. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Partille som finns hos arbetsgivaren.

Familjehemskonsulent / Socionom

Ansök    Jan 25    Casa Omsorg AB    Socionom
Casa Omsorg är ett vårdföretag som erbjuder socialtjänsten utredda och kontrollerade familjehem. Vi har funnit sedan juni 2016 och vårt kontor ligger i Partille och Stockholm. Just nu söker vi familjehemskonsulent i Västra Götaland med omnejd. Arbetsuppgifter Som familjehemskonsulent ansvarar du för rekrytering, utredning, utbildning och handledning av familjehem och jourhem . Tillsammans med verksamhetsansvarig ansvarar du för myndighetskontakt och matc... Visa mer
Casa Omsorg är ett vårdföretag som erbjuder socialtjänsten utredda och kontrollerade familjehem. Vi har funnit sedan juni 2016 och vårt kontor ligger i Partille och Stockholm. Just nu söker vi familjehemskonsulent i Västra Götaland med omnejd.
Arbetsuppgifter
Som familjehemskonsulent ansvarar du för rekrytering, utredning, utbildning och handledning av familjehem och jourhem .
Tillsammans med verksamhetsansvarig ansvarar du för myndighetskontakt och matchning .
Du ansvar för 8 familjehem.
I arbetet utgår du från vårt kontor i Partille. Givetvis har du möjlighet att arbeta hemifrån. Uppföljningsmöten sker på socialkontoret, skolor eller hos familjehemmet. Handledning sker på plats hos familjehemmen eller på kontoret vid grupphandledning.
Du är en trygg och flexibel person med förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat med såväl kollegor, socialtjänst, och familjehem. Arbetet kräver god samarbetsförmåga då arbetet kräver samarbete med flera aktörer kring barnet/ungdomen.

Kvalifikationer.
Du skall ha socionomexamen. Du ska ha goda kunskaper inom SoL och LVU i teori och praktik. Du skall ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt kunna genomföra dokumentation på ett korrekt sätt.
Krav på erfarenhet inom yrket socialsekreterare, familjehemssekreterare eller familjehemskonsulent. Helst med myndighetsutövning inom området barn, unga och familj. Minst tre år erfarenhet krävs för att kunna arbeta inom Casa Omsorg.
Som familjehemskonsulent är det viktigt att du är självständig och beredd på ett omväxlande och utmanande arbete. Du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer. Som person är du lyhörd, positiv och lösningsorienterad. Våra kunder förväntar sig snabbhet och effektivitet liksom goda kunskaper inom det svenska språket, såväl i tal som i skrift.
Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet av utredningsarbete enligt Kälvesten.
Körkort krävs: Arbetet innebär en del resor, framför allt med bil, varför god körvana krävs.
Arbetstider och omfattning
Heltid. Dagtid. Tillsvidareanställning,
Halvtid: Dagtid. Tillsvidareanställning
Tillträde: Tillträde snarast/ Enligt överenskommelse.
Ersättning
Månadslön
Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2023-03.31.
Obs! löpande rekryteringsprocess

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Te Crea Care söker Socionom för konsultuppdrag

Ansök    Jun 28    Te Crea Care AB    Socionom
Information om uppdraget Information om uppdraget Söker socionom som vill ha en större frihet i ditt arbete, utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du har en välbetald lön? Då är du varmt välkommen till oss på Te Crea Care. Vi söker nu socionomer med erfarenhet av Barn- och Unga, Bistånd, Familjerätt, LSS eller Skolkurator. Vi har uppdrag runt om i Sverige. Arbetsuppgifter Sedvanliga arbetsuppgifter för de eftersökta specialistområdena. Kvalifikation... Visa mer
Information om uppdraget
Information om uppdraget Söker socionom som vill ha en större frihet i ditt arbete, utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du har en välbetald lön? Då är du varmt välkommen till oss på Te Crea Care.
Vi söker nu socionomer med erfarenhet av Barn- och Unga, Bistånd, Familjerätt, LSS eller Skolkurator. Vi har uppdrag runt om i Sverige.


Arbetsuppgifter
Sedvanliga arbetsuppgifter för de eftersökta specialistområdena.

Kvalifikationer
- Socionomexamen med minst 2 års erfarenhet
- Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Personliga egenskaper
Du är flexibel och kan anpassa dig till olika arbetsförhållanden. Du är trygg i dig själv och har förmågan att prioritera, delegera och arbetsleda. Vi söker dig som värdesätter eget ansvar, delaktighet och som bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du är lyhörd och bemöter människor med respekt och omtanke.

Vi erbjuder dig
- Auktoriserat Bemanningsbolag
- Kollektivavtal och tjänstepension
- Engagerad konsultchef som vägleder och stöttar
- Kontinuerligt utbud av varierande uppdrag i hela Sverige
- Förmånlig lön
- Konsult- och mingelträffar


Ansökan
I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Du är varmt välkommen med din ansökan redan idag. Är du intresserad av att veta mer om oss, besök gärna vår hemsida www.tecreacare.com. Visa mindre

Föreståndare Mellbygård HVB

Ansök    Okt 19    Familjedynamiken AB    Socionom
Vad kan vi ge dig? Som anställd hos oss på Mellbygård HVB får du vara en del av ett engagerat företag med hög kvalitetsnivå inom HVB verksamhet. Du erbjuds ett mindre sammanhang där du som anställd har stor möjlighet till påverkan. Vidare stor flexibilitet vad det gäller din egen arbetssituation. Vad innebär rollen din roll som föreståndare? Med stor kunskap om barn och deras rättigheter har du en viktig uppgift att handleda, vägleda och stötta personalen ... Visa mer
Vad kan vi ge dig?
Som anställd hos oss på Mellbygård HVB får du vara en del av ett engagerat företag med hög kvalitetsnivå inom HVB verksamhet. Du erbjuds ett mindre sammanhang där du som anställd har stor möjlighet till påverkan. Vidare stor flexibilitet vad det gäller din egen arbetssituation.
Vad innebär rollen din roll som föreståndare?
Med stor kunskap om barn och deras rättigheter har du en viktig uppgift att handleda, vägleda och stötta personalen så de kan ge den placerade ungdomen vad som behövs för en positiv utveckling. Du tar emot förfrågningar och gör matchningar mellan individ och placering. Du förväntas ha god förmåga att samverka då du fungerar som en samordnare i all personal och ungdomar.
I ditt uppdrag ingår blanda annat att du varje månad skriver månadsrapporter avseende arbetet med stödet till ungdomarna som delges uppdragsgivaren. Du deltar kontinuerligt i uppföljningsprocessen tillsammans med den placerade, biologiskt nätverk och uppdragsgivare. Du följer du de policys, riktlinjer och den värdegrund som FamiljeDynamiken och dess verksamheter står för.
Du är i din roll som föreståndare mogen, ansvarstagande, en förebild och ekonomiskt ansvarsfull. Du har du en god initiativförmåga och du ser vad som behöver göras i dina ärenden. Du lyfter fram behov du ser hos individen till enhets- eller verksamhetschef så att rätt stöd/insatser kan ges. Du förväntas ha förmågan att arbeta enskilt men även tillsammans med kollegor. Du deltar i handledning enskilt samt med kollegor och familjehem. Som en del i arbetet ingår att du vidareutbildar dig inom de områden som du behöver komplettera din utbildningsbakgrund med för att möta de krav som ställs.


Vem är du?
Du har socionomexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren finner relevant.
Du har bred erfarenhet inom social omsorg eller annan erfarenhet/expertis arbetsgivaren finner relevant
Du har god förmåga att uttrycka dig i det svenska språket, både i tal och skrift.
Du har god vana av att dokumentera
Vi lägger stor vikt på vid dina personliga egenskaper så visa vem du är och vad du kan bidra med!
Din arbetstid?
Ditt arbete individanpassas.
Obekväm arbetstid är en naturlig del av arbetet men ger också mycket frihet.
Beredskapstjänstgöring ingår i ditt uppdrag Visa mindre

Metodstödjare till Familjeenheten

Ansök    Dec 15    Partille kommun    Socionom
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Familjehemsgruppen i Partille består av fyra barnsekreterare och fyra familjehemssekreterare som arbetar utifrån var sina uppdrag i ett nära samarbete. Barnsekreterare ... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Familjehemsgruppen i Partille består av fyra barnsekreterare och fyra familjehemssekreterare som arbetar utifrån var sina uppdrag i ett nära samarbete. Barnsekreterare är ansvarar för att följa upp de placerad barnen enligt gällande lagstiftning och familjehemssekreterare rekryterar, utbildar och handleder familjehemsföräldrarna. Vi arbetar i nära samverkan med utredningsenheten barn- unga och Familjehuset som är vår gemensamma öppenvård.

Vi tillsätter nu en helt ny tjänst som metodstödjare till vår enhet för att ännu bättre kunna fokusera på våra utvecklingsfrågor och för att vi ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för.

ARBETSUPPGIFTER
Som metodstödjare kommer du att vara en viktig del i att leda och driva utvecklingsarbetet på enheten och du kommer att metodhandleda barnsekreterare och familjehemssekreterare i deras arbete. Du kommer tillsammans med enhetschef att planera och fördela det dagliga arbetet i familjehemsgruppen samt planera och genomföra utvecklings- och planeringsdagar för familjehemsgruppen.

I tjänsten ingår även att företräda nämnden i Förvaltningsrätt och Kammarrätt.

Då tjänsten är helt ny kommer stora möjligheter finnas att utforma tjänsten och arbetssättet kopplat till denna.
I Partille jobbar vi i nära samverkan med övriga verksamheter inom social-och arbetsförvaltningen och som metodhandledare kommer du har regelbunden samverkan och processhandledning med övriga metodhandledare inom förvaltningen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet från att ha arbetat inom sociala barnavården, familjehemsenhet och/eller med utredning av barn och unga. Har du tidigare arbetat som metodstödjare eller 1.e socialsekreterare och har någon form av arbetsledarutbildning är detta meriterande.

Som person är du lugn och stabil med en hög grad av personlig mognad. Du är trygg i din yrkesroll och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat med kvalité. Du arbetar bra med andra människor, relaterar till dem, lyssnar in och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du besitter stor förmåga att skapa teamkänsla och medarbetarengagemang.

Personlig lämplighet kommer vara viktigt för oss.

ÖVRIGT
Innan anställning kan erbjudas behöver ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Detta kan beställas via polisen: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

SSPF-koordinator till Partille kommun

Ansök    Jun 16    Partille kommun    Socionom
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. SSPF är en samverkansform som består av representanter för socialtjänst, skola, polis och fritid. Syftet med verksamheten är att förhindra att unga hamnar i kriminalite... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

SSPF är en samverkansform som består av representanter för socialtjänst, skola, polis och fritid. Syftet med verksamheten är att förhindra att unga hamnar i kriminalitet eller missbruk och målgruppen är ungdomar 12-18 år. Tjänsten är placerad på kultur- och fritidsförvaltningen men samarbete kommer ske med flera andra förvaltningar i kommunen.

ARBETSUPPGIFTER
Brinner du för att hjälpa och stötta ungdomar till att göra kloka livsval? Nu har du chansen att söka en helt nyinrättad tjänst i Partille kommun, med en unik möjlighet att påverka arbetets innehåll. Som SSPF-koordinator kommer du att ha en central roll när det gäller arbetet med ungdomar i riskzon och driver Partille kommuns utvecklingsarbete kopplat till SSPF.

Du ser till att samverkan sker mellan socialtjänst, skola, polis och fritid i ärenden som rör kommunens ungdomar. Du sammankallar till samverkansmöten och säkerställer informationsflödet mellan exempelvis ungdomsarbetare och chefer/rektorer som träffar ungdomar i skolan eller på deras fritid, samt med tjänstemän inom socialtjänst och polis vid behov. Du upprättar gemensamma handlingsplaner, samt ansvarar för uppföljning och för att sammankalla till vidare möten med berörda parter. Vidare ansvarar du för att inhämta samtycken och att se till att åtagandeplaner kring en ungdom initieras och följs upp genom nätverksmöten. Inom ramen för uppdraget ingår i förekommande fall också stödjande samtal med vårdnadshavare under en kortare tid. Du kommer också att, tillsammans med andra parter, delta vid föräldramöten för att informera om vilket stöd kommunen erbjuder kopplat till ungdomar i riskzon.

Uppdraget innebär nära samverkan med flera av Partille kommuns förvaltningar, samt med andra aktörer i kommunen som arbetar med målgruppen. Du förväntas också etablera och utveckla samverkan med kranskommunerna och deras SSPF-forum. Du rapporterar fortlöpande om arbetet till styrgruppen, som består av chefer från kultur- och fritidsförvaltningen, utbildningsförvaltningen och social- och arbetsförvaltningen.

KVALIFIKATIONER
Till rollen som SSPF-koordinator söker vi dig som söker vi dig som har teoretiska kunskaper kring målgruppen och därmed en fördjupad förståelse för frågor kopplat till ungdomsproblematik. Vi tror att rollen passar dig som är utbildad socionom, folkhälsovetare, pedagog eller har motsvarande utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är ett krav för tjänsten att du har erfarenhet av att arbeta med föräldrastödjande metoder, och ett önskemål att du har ett systemteoretiskt synsätt och utbildning i MI. Vidare ser vi att du har erfarenhet av att arbeta i förebyggande och uppsökande verksamhet, liksom att du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar som riskerar att hamna i kriminalitet, missbruk eller i annan otrygg tillvaro. Körkort B är meriterande.

Som person tror vi att du är analytiskt lagd och att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är trygg och stabil och har en hög grad av personlig mognad. Vi värdesätter att du är kommunikativ och samarbetsinriktad, och relaterar till andra med lyhördhet och smidighet. Du är strukturerad och har en förmåga att planera och följa upp ditt arbete på ett effektivt och självständigt vis.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du göra skillnad på riktigt? Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Vi arbetar med löpande urval i denna rekryteringsprocess, intervjuer kan därför komma att påbörjas innan sista ansökningsdag.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vi behöver fler Familjehem!

Ansök    Maj 29    AB Göteborgs ungdomshem    Socionom
Vi söker Nya Familjehem! Vi söker Er familjer som har tid och utrymme för att kunna ta emot ett barn/ungdom som inte kan bo hemma längre. Vi tar emot barn & ungdomar med psykosocial problematik. Det kan vara föräldrar som har brustit i deras föräldraförmåga som har lett till att barnet/ungdomen inte fått sina behov tillgodosedda. Ni behöver kunna ha en förståelse för att barnen/ungdomarna behöver komma till ett tryggt hem där det finns extra mycket tålamod... Visa mer
Vi söker Nya Familjehem!
Vi söker Er familjer som har tid och utrymme för att kunna ta emot ett barn/ungdom som inte kan bo hemma längre. Vi tar emot barn & ungdomar med psykosocial problematik. Det kan vara föräldrar som har brustit i deras föräldraförmåga som har lett till att barnet/ungdomen inte fått sina behov tillgodosedda. Ni behöver kunna ha en förståelse för att barnen/ungdomarna behöver komma till ett tryggt hem där det finns extra mycket tålamod och att man förstår att bygga relation och tillit kan ta tid. Det är viktigt att Ni har lätt för att skapa strukturer och kunna spegla barnet/ungdomen i deras beteende men samtidigt vara kärleksfull. Har ni det där lilla extra som krävs för att bli ett familjehem så hör av dig så berättar vi mer! Visa mindre