Lediga jobb som Socialsekreterare i Partille

Se lediga jobb som Socialsekreterare i Partille. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Partille som finns hos arbetsgivaren.

Metodstödjare / 1:e socialsekreterare till familjeenheten

Ansök    Mar 17    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Familjehemsgruppen i Partille består av fyra barnsekreterare och fyra familjehemssekreterare som arbetar utifrån sina olika uppdrag i ett nära samarbete med barnets bästa i ... Visa mer
Partille kommun har idag 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Familjehemsgruppen i Partille består av fyra barnsekreterare och fyra familjehemssekreterare som arbetar utifrån sina olika uppdrag i ett nära samarbete med barnets bästa i fokus. Barnsekreterare ansvarar för att följa upp de placerade barnen enligt gällande lagstiftning och familjehemssekreterare rekryterar, utbildar och handleder familjehemsföräldrarna. I vår förvaltning är samverkan ett ledord.

ARBETSUPPGIFTER
Som metodstödjare är du en viktig del i att leda och driva utvecklingsarbetet på enheten och du kommer att metodhandleda barnsekreterare och familjehemssekreterare i deras respektive arbeten. Du kommer att planera och fördela det dagliga arbetet i familjehemsgruppen samt tillsammans med enhetschef planera och genomföra utvecklings- och planeringsdagar för familjehemsgruppen. Du kommer ha ett nära samarbete med metodstödjarkollegor inom barn- och unga, utredning samt vår öppenvård i kommunen.

I tjänsten ingår även att företräda nämnden i Förvaltningsrätt och Kammarrätt.

Vi jobbar i nära samverkan med övriga verksamheter inom social-och arbetsförvaltningen. Sammantaget inom förvaltningen finns det 8 metodstödjare, och du kommer ha regelbunden samverkan och processhandledning med övriga metodstödjare inom förvaltningen.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet av arbete inom den sociala barnavården, inom familjehemsenhet och/eller med utredning av barn och unga. Har du tidigare arbetat som metodstödjare eller 1:e socialsekreterare och har någon form av arbetsledarutbildning är detta meriterande.

Som person är du lugn och stabil med en hög grad av personlig mognad. Du är trygg i din yrkesroll och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat med kvalité. Du arbetar bra med andra människor, relaterar till dem, lyssnar in och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du besitter stor förmåga att skapa teamkänsla och medarbetarengagemang.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vid erbjuden anställning genomförs ID kontroll.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Familjehemskonsulent / Socionom

Ansök    Jan 25    Casa Omsorg AB    Socionom
Casa Omsorg är ett vårdföretag som erbjuder socialtjänsten utredda och kontrollerade familjehem. Vi har funnit sedan juni 2016 och vårt kontor ligger i Partille och Stockholm. Just nu söker vi familjehemskonsulent i Västra Götaland med omnejd. Arbetsuppgifter Som familjehemskonsulent ansvarar du för rekrytering, utredning, utbildning och handledning av familjehem och jourhem . Tillsammans med verksamhetsansvarig ansvarar du för myndighetskontakt och matc... Visa mer
Casa Omsorg är ett vårdföretag som erbjuder socialtjänsten utredda och kontrollerade familjehem. Vi har funnit sedan juni 2016 och vårt kontor ligger i Partille och Stockholm. Just nu söker vi familjehemskonsulent i Västra Götaland med omnejd.
Arbetsuppgifter
Som familjehemskonsulent ansvarar du för rekrytering, utredning, utbildning och handledning av familjehem och jourhem .
Tillsammans med verksamhetsansvarig ansvarar du för myndighetskontakt och matchning .
Du ansvar för 8 familjehem.
I arbetet utgår du från vårt kontor i Partille. Givetvis har du möjlighet att arbeta hemifrån. Uppföljningsmöten sker på socialkontoret, skolor eller hos familjehemmet. Handledning sker på plats hos familjehemmen eller på kontoret vid grupphandledning.
Du är en trygg och flexibel person med förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat med såväl kollegor, socialtjänst, och familjehem. Arbetet kräver god samarbetsförmåga då arbetet kräver samarbete med flera aktörer kring barnet/ungdomen.

Kvalifikationer.
Du skall ha socionomexamen. Du ska ha goda kunskaper inom SoL och LVU i teori och praktik. Du skall ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt kunna genomföra dokumentation på ett korrekt sätt.
Krav på erfarenhet inom yrket socialsekreterare, familjehemssekreterare eller familjehemskonsulent. Helst med myndighetsutövning inom området barn, unga och familj. Minst tre år erfarenhet krävs för att kunna arbeta inom Casa Omsorg.
Som familjehemskonsulent är det viktigt att du är självständig och beredd på ett omväxlande och utmanande arbete. Du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer. Som person är du lyhörd, positiv och lösningsorienterad. Våra kunder förväntar sig snabbhet och effektivitet liksom goda kunskaper inom det svenska språket, såväl i tal som i skrift.
Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet av utredningsarbete enligt Kälvesten.
Körkort krävs: Arbetet innebär en del resor, framför allt med bil, varför god körvana krävs.
Arbetstider och omfattning
Heltid. Dagtid. Tillsvidareanställning,
Halvtid: Dagtid. Tillsvidareanställning
Tillträde: Tillträde snarast/ Enligt överenskommelse.
Ersättning
Månadslön
Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2023-03.31.
Obs! löpande rekryteringsprocess

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Barnsekreterare till familjehemsgruppen i Partille

Ansök    Feb 22    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Närheten till varandra och kontin... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Närheten till varandra och kontinuerlig samverkan är vår styrka. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

Partille kommun är hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorteras fritids-och friskvårdsaktiviteter, flextid, friskvårdsbidrag, förmånscykel samt möjlighet att växla ditt semesterdagstillägg mot fler lediga dagar.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/ etnisk bakgrund.

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen som barnsekreterare hos oss på familjehemsenheten i Partille!

Familjehemsgruppen består av fyra barnsekreterare och fyra familjehemssekreterare som arbetar i nära samverkan kring varje barn som är placerat i familjehem.

Som barnsekreterare består dina arbetsuppgifter i huvudsak av att följa upp de placerade barnen och samordna olika insatser kring barnen och deras familjer utifrån det tredelade föräldraskapet. Du handlägger utredningar, överväganden och omprövningar enligt SoL och LVU. Vi arbetar enligt BBIC som metod. Vidare har du ett nära samarbete med familjehemssekreterarna under pågående placering. Du samverkar också med andra enheter på social- och arbetsförvaltningen, samt olika externa samarbetspartners vid behov.

Arbetsgruppen har gemensamma heldagar under året för uppföljning, utveckling och kvalitetssäkring av arbetet med de familjehemsplacerade barnen tillsammans med metodstödjare och enhetschef. Du kommer även få kontinuerlig extern processhandledning tillsammans med dina kollegor samt dagligt metodstöd av metodstödjare.

Familjehemsgruppen har kontinuerliga gemensamma hel- och halvdagar under året då vi planerar och följer upp utvecklingsarbetet vad gäller aktiviteter och mål kring de familjehemsplacerade barnen. Vi har gemensam processhandledning och en heltidsanställd metodstödjare som stöd i arbetet.

Nu söker vi dig som vill dela vårt positiva och goda arbetsklimat med oss.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du som söker har en socionomexamen och gärna erfarenhet av familjehemsvård och kunskap om socialtjänstens ansvar vad gäller familjehemsplacerade barn. Då dokumentation och administrativa arbetsuppgifter är en viktig del av tjänsten behöver du ha erfarenhet av detta. B-körkort är ett krav.

Då en av tjänstens hörnstenar handlar om samverkan söker vi dig med positiv inställning till nära samverkan med kollegor. Du är en prestigelös person som är nyfiken på andra och har förmågan att hantera en tjänst med en mångfald av arbetsuppgifter där du har barnet och familjehemmets bästa i fokus. Vi vill att du har god förmåga att vårda och bygga goda relationer, kommunicera och samarbeta med andra. Det är viktigt att du har ett gott bemötande och är tydlig i din kommunikation till så väl klienter, uppdragstagare som dina kollegor.

Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Vid erbjuden anställning genomförs ID kontroll.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Metodstödjare/1:e socialsekreterare till familjeenheten

Ansök    Dec 28    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Familjehemsgruppen i Partille består av fyra barnsekreterare och fyra familjehemssekreterare som arbetar utifrån sina olika uppdrag i ett nära samarbete med barnets bäs... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Familjehemsgruppen i Partille består av fyra barnsekreterare och fyra familjehemssekreterare som arbetar utifrån sina olika uppdrag i ett nära samarbete med barnets bästa i fokus. Barnsekreterare ansvarar för att följa upp de placerade barnen enligt gällande lagstiftning och familjehemssekreterare rekryterar, utbildar och handleder familjehemsföräldrarna. I vår förvaltning är samverkan ett ledord.

ARBETSUPPGIFTER
Som metodstödjare är du en viktig del i att leda och driva utvecklingsarbetet på enheten och du kommer att metodhandleda barnsekreterare och familjehemssekreterare i deras respektive arbeten. Du kommer att planera och fördela det dagliga arbetet i familjehemsgruppen samt tillsammans med enhetschef planera och genomföra utvecklings- och planeringsdagar för familjehemsgruppen. Du kommer ha ett nära samarbete med metodstödjarkollegor inom barn- och unga, utredning samt vår öppenvård i kommunen.

I tjänsten ingår även att företräda nämnden i Förvaltningsrätt och Kammarrätt.

Vi jobbar i nära samverkan med övriga verksamheter inom social-och arbetsförvaltningen. Sammantaget inom förvaltningen finns det 8 metodstödjare, och du kommer ha regelbunden samverkan och processhandledning med övriga metodstödjare inom förvaltningen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet av arbete inom den sociala barnavården, inom familjehemsenhet och/eller med utredning av barn och unga. Har du tidigare arbetat som metodstödjare eller 1:e socialsekreterare och har någon form av arbetsledarutbildning är detta meriterande.

Som person är du lugn och stabil med en hög grad av personlig mognad. Du är trygg i din yrkesroll och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat med kvalité. Du arbetar bra med andra människor, relaterar till dem, lyssnar in och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du besitter stor förmåga att skapa teamkänsla och medarbetarengagemang.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vid erbjuden anställning genomförs ID kontroll.

Innan anställning kan erbjudas behöver ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Detta kan beställas via polisen: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ Visa mindre

Familjerättssekreterare till familjerättsenheten

Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Familjerättsenheten ligger under Social-och arbetsförvaltningen i Partille kommun. På enheten arbetar nio familjerättssekreterare, en metodstödjare för familjerätten sa... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Familjerättsenheten ligger under Social-och arbetsförvaltningen i Partille kommun. På enheten arbetar nio familjerättssekreterare, en metodstödjare för familjerätten samt en socionom kopplad till Familjecentralen. Samtliga medarbetare har en gemensam enhetschef. Familjerätten är en sammanslagen och gemensam familjerätt för kommunerna Härryda, Mölndal och Partille sedan 1:e oktober 2021. Partille är värdkommun, vilket innebär att personalen är anställd av Partille kommun och arbetar på uppdrag av samtliga tre kommuner vad gäller familjerättslig handläggning.

ARBETSUPPGIFTER
Den gemensamma Familjerätten har som mål att ge kommuninvånarna i Härryda, Mölndal och Partille ett gott bemötande med en kvalitetssäker och rättssäker handläggning av familjerättsliga ärenden. Sammanslagningen har gjort det möjligt att minska sårbarheten i personalgruppen samt främja en ökad kompetens- och metodutveckling.

Som familjerättssekreterare hos oss kommer du att ingå i en arbetsgrupp som gemensamt arbetar för en familjerätt i framkant. Vi arbetar tillsammans för att skapa och bibehålla en trygg och sammansvetsad arbetsgrupp med fokus på ett professionellt och kvalitetssäkert bemötande till våra kommuninvånare. Det finns stor kompetens och erfarenhet i arbetsgruppen. Samverkan och samarbete både internt och externt är viktigt för oss. Vårt huvuduppdrag är att hjälpa föräldrar som har svårigheter i sitt föräldraskap i samband med skilsmässa och vårt mål är att alltid ha barnet i fokus. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av familjerättslig handläggning enligt Föräldrabalken och Socialtjänstlagen, vi arbetar bland annat med uppdrag från domstolen. Arbetsuppgifterna kan handla om faderskaps -och föräldraskapsutredningar, utredningar och upplysningar gällande vårdnad, boende, umgänge, yttranden och uppföljning i umgängesärenden samt adoptionsutredningar. Du kommer också att ansvara för samarbetssamtal, informationssamtal samt att ge stöd och rådgivning till kommuninvånarna inom området. I ditt arbete har du tillgång till ett nära metodstöd i det dagliga arbetet. Självklart förses du med processhandledning och annan kompetensutveckling.

Då vi befinner oss i ett skede där vi formar vår arbetsgrupp och våra processer har vi många spännande utmaningar framför oss. Vi söker dig som vill vara med och utarbeta vårt gemensamma arbetssätt och bidra med ytterligare en positiv kraft i vår arbetsgrupp. Missa inte chansen att söka ett meningsfullt, roligt och variationsrikt arbete!

KVALIFIKATIONER
Till denna tjänst söker vi dig som är utbildad socionom. Vi uppskattar om du har erfarenhet av handläggning inom det familjerättsliga området alternativt att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och unga. Det är en fördel om du har ett intresse och eventuellt kunskap gällande aktuell lagstiftning. Det är viktigt att du är införstådd med att tjänsten omfattar flera komplexa arbetsområden vilket innebär att du både ska kunna arbeta förebyggande, stödjande och vägledande samt utföra myndighetsutövning.

Vi tror att du är en kreativ person som kan bidra med idéer och nya angreppssätt. Du är strukturerad och organiserad när du arbetar. Du uppskattar att samarbeta med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. I ditt arbete tar du initiativ och uppnår resultat med god kvalité. Du tar stöd och hjälp av andra vid behov och du är själv hjälpsam samt delar med dig av egna erfarenheter och kunskaper. Rollen kräver att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vid erbjuden anställning genomförs ID kontroll.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Familjehemssekreterare till familjehemsgruppen i Partille

Ansök    Jan 23    Partille kommun    Familjehemssekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Närheten till varandra och kontin... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Närheten till varandra och kontinuerlig samverkan är vår styrka. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

Partille kommun är hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorteras fritids-och friskvårdsaktiviteter, flextid, friskvårdsbidrag, förmånscykel samt möjlighet att växla ditt semesterdagstillägg mot fler lediga dagar.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/ etnisk bakgrund.


ARBETSUPPGIFTER
Välkommen som familjehemssekreterare till oss på familjehemsenheten i Partille!

Familjehemsgruppen består av fyra barnsekreterare och fyra familjehemssekreterare som arbetar i nära samverkan kring varje barn som är placerat i familjehem.

I din roll som familjehemssekreterare kommer du att rekrytera, stötta och handleda familjehem. Vi tror på nära samverkan mellan utredare, barnsekreterare, familjehemssekreterare och vår öppenvård.

Familjehemsgruppen har kontinuerliga gemensamma hel- och halvdagar under året då vi planerar och följer upp utvecklingsarbetet vad gäller aktiviteter och mål kring de familjehemsplacerade barnen. Vi har gemensam processhandledning och en heltidsanställd metodstödjare som stöd i arbetet.

Nu söker vi dig som vill dela vårt positiva och goda arbetsklimat med oss.


KVALIFIKATIONER
Vi vill att du som söker har en socionomexamen och erfarenhet av familjehemsvård och kunskap om socialtjänstens ansvar vad gäller familjehemsplacerade barn. Då dokumentation och administrativa arbetsuppgifter är en viktig del av tjänsten behöver du ha erfarenhet av detta. B-körkort är ett krav.

Då en av tjänstens hörnstenar handlar om samverkan söker vi dig med positiv inställning till nära samverkan med kollegor. Du är en prestigelös person som är nyfiken på andra och har förmågan att hantera en tjänst med ett mångfald av arbetsuppgifter där du har barnet och familjehemmets bästa i fokus. Vi vill att du har god förmåga att vårda och bygga goda relationer, kommunicera och samarbeta med andra. Det är viktigt att du har ett gott bemötande och är tydlig i din kommunikation till så väl klienter, uppdragstagare som dina kollegor.

Vi ser fram emot din ansökan!


ÖVRIGT
Vid erbjuden anställning genomförs ID kontroll.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Socialsekreterare till barn- och ungdomsenheten, Partille kommun

Ansök    Aug 24    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Vill du ha roligt på jobbet? Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Börja jobba hos oss! Pa... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vill du ha roligt på jobbet?
Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka?
Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas?

Börja jobba hos oss! Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få en överblick över. Vi har ett gott samarbete med skolor, vår egen öppenvård (Familjehuset och MiniMaria/Partille alkohol- och narkotikamottagning) och andra viktiga samarbetspartners. Vår förvaltning är lätt att överblicka. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

ARBETSUPPGIFTER
Vi står nu inför en satsning för att kunna fokusera på och stärka arbetet kring våldsutsatta barn. Vill du bli den som arbetar med detta viktiga uppdrag hos oss? Arbetet innebär utredningar och uppföljning av insatser för barn och unga 0-21 år och deras familjer. Som socialsekreterare hos oss får du engagerade arbetskamrater, gemenskap och en arbetsplats där vi visar omsorg om varandra. Enheten är uppdelad i tre team, varav ett arbetar med mottagande och förhandsbedömningar och de andra två med utredning och uppföljning. Det dagliga arbetet leds av två metodstödjare som ansvarar för varsitt utredarteam samt för mottagningsgruppen. Alla våra socialsekreterare får kontinuerlig processhandledning och löpande utbildning genom Göteborgsregionen - Yrkesresan.

Hos oss arbetar vi hela tiden för att bli ännu bättre på det vi gör! Vårt utvecklingsarbete är stadigt förankrat i de behov som socialsekreterarna uppmärksammar och vill prioritera. Just nu fokuserar vi extra mycket på att öka barns och ungas delaktighet och inflytande när vi utreder och följer upp insatser. Vi utökar och förbättrar också vår samverkan med barnens närstående, så deras allra viktigaste personer ges möjlighet att bidra med trygghet, stöd och skydd.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt myndighetsutövning är detta meriterande. Erfarenhet av arbetsmodellen Signs of Safety är ett stort plus.

Det är viktigt för oss att du som medarbetare både kan ge och ta emot stöd och förstår socialtjänstens uppdrag och utmaningar. Vi tror att du som söker är en stabil person med en hög grad av personlig mognad. Som medarbetare hos oss är det viktigt att du är flexibel och att du trivs med att arbeta med dokumentation och administrativa uppgifter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi arbetar med löpande urval i denna rekryteringsprocess, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Föreståndare Mellbygård HVB

Ansök    Okt 19    Familjedynamiken AB    Socionom
Vad kan vi ge dig? Som anställd hos oss på Mellbygård HVB får du vara en del av ett engagerat företag med hög kvalitetsnivå inom HVB verksamhet. Du erbjuds ett mindre sammanhang där du som anställd har stor möjlighet till påverkan. Vidare stor flexibilitet vad det gäller din egen arbetssituation. Vad innebär rollen din roll som föreståndare? Med stor kunskap om barn och deras rättigheter har du en viktig uppgift att handleda, vägleda och stötta personalen ... Visa mer
Vad kan vi ge dig?
Som anställd hos oss på Mellbygård HVB får du vara en del av ett engagerat företag med hög kvalitetsnivå inom HVB verksamhet. Du erbjuds ett mindre sammanhang där du som anställd har stor möjlighet till påverkan. Vidare stor flexibilitet vad det gäller din egen arbetssituation.
Vad innebär rollen din roll som föreståndare?
Med stor kunskap om barn och deras rättigheter har du en viktig uppgift att handleda, vägleda och stötta personalen så de kan ge den placerade ungdomen vad som behövs för en positiv utveckling. Du tar emot förfrågningar och gör matchningar mellan individ och placering. Du förväntas ha god förmåga att samverka då du fungerar som en samordnare i all personal och ungdomar.
I ditt uppdrag ingår blanda annat att du varje månad skriver månadsrapporter avseende arbetet med stödet till ungdomarna som delges uppdragsgivaren. Du deltar kontinuerligt i uppföljningsprocessen tillsammans med den placerade, biologiskt nätverk och uppdragsgivare. Du följer du de policys, riktlinjer och den värdegrund som FamiljeDynamiken och dess verksamheter står för.
Du är i din roll som föreståndare mogen, ansvarstagande, en förebild och ekonomiskt ansvarsfull. Du har du en god initiativförmåga och du ser vad som behöver göras i dina ärenden. Du lyfter fram behov du ser hos individen till enhets- eller verksamhetschef så att rätt stöd/insatser kan ges. Du förväntas ha förmågan att arbeta enskilt men även tillsammans med kollegor. Du deltar i handledning enskilt samt med kollegor och familjehem. Som en del i arbetet ingår att du vidareutbildar dig inom de områden som du behöver komplettera din utbildningsbakgrund med för att möta de krav som ställs.


Vem är du?
Du har socionomexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren finner relevant.
Du har bred erfarenhet inom social omsorg eller annan erfarenhet/expertis arbetsgivaren finner relevant
Du har god förmåga att uttrycka dig i det svenska språket, både i tal och skrift.
Du har god vana av att dokumentera
Vi lägger stor vikt på vid dina personliga egenskaper så visa vem du är och vad du kan bidra med!
Din arbetstid?
Ditt arbete individanpassas.
Obekväm arbetstid är en naturlig del av arbetet men ger också mycket frihet.
Beredskapstjänstgöring ingår i ditt uppdrag Visa mindre

Familjehemskonsulent

Ansök    Aug 2    Casa Omsorg AB    Familjehemssekreterare
Casa Omsorg AB arbetar på uppdrag av socialtjänsten och erbjuder socialtjänsten utredda och kontrollerade familjehem och jourhem, förstärkta familjehem och även behandlingsfamiljer. Just nu söker vi familjehemskonsulenter med socionomutbildning i Skåne län, Hallands län och Kronobergs län. Vi söker dig som kan arbeta hemifrån och som är självständig. Du får gärna vara socionomkonsult med eget företag. ARBETSUPPGIFTER Som familjehemskonsulent kommer du at... Visa mer
Casa Omsorg AB arbetar på uppdrag av socialtjänsten och erbjuder socialtjänsten utredda och kontrollerade familjehem och jourhem, förstärkta familjehem och även behandlingsfamiljer.
Just nu söker vi familjehemskonsulenter med socionomutbildning i Skåne län, Hallands län och Kronobergs län. Vi söker dig som kan arbeta hemifrån och som är självständig.
Du får gärna vara socionomkonsult med eget företag.
ARBETSUPPGIFTER
Som familjehemskonsulent kommer du att rekrytera och utreda familjehem. Du kommer ansvara för utbildning, stöd och handledning till familjehemmen. I arbetet ingår att göra bedömningar av lämplighet och förmåga hos familjerna. Du har kontakt med socialtjänsten och medverkar i matchningen av valet av familjehem för barn som är aktuella för placering. Arbetet innebär nära samarbete med barnets viktiga aktörer.
KVALIFIKATION
Socionomexamen eller eventuellt likvärdig utbildning samt flerårig erfarenhet av socialt arbete med barn och familjer. Tidigare erfarenhet av att arbeta som familjehemssekreterare eller familjehemskonsulent är meriterande, likaså adekvat vidareutbildning, till exempel utredning enligt Kälvesten. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har förmåga till samarbete med andra och din vilja att bidra till ett positivt arbetsklimat. Du ska ha ett öppet och förtroendeskapande förhållningssätt och vara trygg i din yrkesroll.
Arbetet innebär resor varför B-körkort är ett krav.


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Te Crea Care söker Socionom för konsultuppdrag

Ansök    Jun 28    Te Crea Care AB    Socionom
Information om uppdraget Information om uppdraget Söker socionom som vill ha en större frihet i ditt arbete, utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du har en välbetald lön? Då är du varmt välkommen till oss på Te Crea Care. Vi söker nu socionomer med erfarenhet av Barn- och Unga, Bistånd, Familjerätt, LSS eller Skolkurator. Vi har uppdrag runt om i Sverige. Arbetsuppgifter Sedvanliga arbetsuppgifter för de eftersökta specialistområdena. Kvalifikation... Visa mer
Information om uppdraget
Information om uppdraget Söker socionom som vill ha en större frihet i ditt arbete, utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du har en välbetald lön? Då är du varmt välkommen till oss på Te Crea Care.
Vi söker nu socionomer med erfarenhet av Barn- och Unga, Bistånd, Familjerätt, LSS eller Skolkurator. Vi har uppdrag runt om i Sverige.


Arbetsuppgifter
Sedvanliga arbetsuppgifter för de eftersökta specialistområdena.

Kvalifikationer
- Socionomexamen med minst 2 års erfarenhet
- Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Personliga egenskaper
Du är flexibel och kan anpassa dig till olika arbetsförhållanden. Du är trygg i dig själv och har förmågan att prioritera, delegera och arbetsleda. Vi söker dig som värdesätter eget ansvar, delaktighet och som bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du är lyhörd och bemöter människor med respekt och omtanke.

Vi erbjuder dig
- Auktoriserat Bemanningsbolag
- Kollektivavtal och tjänstepension
- Engagerad konsultchef som vägleder och stöttar
- Kontinuerligt utbud av varierande uppdrag i hela Sverige
- Förmånlig lön
- Konsult- och mingelträffar


Ansökan
I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Du är varmt välkommen med din ansökan redan idag. Är du intresserad av att veta mer om oss, besök gärna vår hemsida www.tecreacare.com. Visa mindre

Fältsekreterare till Familjehuset

Ansök    Jul 7    Partille kommun    Fältassistent
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Familjehuset tillhör social- och arbetsförvaltningens öppenvård för barn och unga och är en stabil arbetsplats med ett nära ledarskap. Vi arbetar både förebyggande och ... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Familjehuset tillhör social- och arbetsförvaltningens öppenvård för barn och unga och är en stabil arbetsplats med ett nära ledarskap. Vi arbetar både förebyggande och behandlande med föräldrar, barn, ungdomar och familjer. På Familjehuset arbetar just nu 17 personer med olika kompetenser och erfarenheter. Som medarbetare på Familjehuset får du kollegor med hög kompetens och ett stort engagemang för dem vi är till för. Nu behöver vi en ny kollega till fältgruppen.

ARBETSUPPGIFTER
Grunden i fältarbetet är uppsökande och förebyggande arbete i offentliga ungdomsmiljöer. Det innebär att du som fältsekreterare i Partille kommun arbetar tillsammans med dina kollegor ute på skolor, fritidsgårdar och på platser där ungdomar vistas. Syftet är att etablera relationer med ungdomarna och erbjuda stöd till dem som befinner sig i riskzon. Arbetet bygger på ungdomars frivillighet, förtroende och utifrån respekt för deras integritet. Centralt i fältarbetet är att utgå från ungdomarnas behov och att frigöra deras egna resurser.

Som en del av den här tjänsten ingår även att arbeta i kommunens områdesteam som är en särskild satsning på social hållbarhet i centrala delarna av Partille. Områdesteamet har bland annat som uppdrag att utveckla Björndammens fritidsgård och aktivitetspark samt Skulltorpsskolan som välkomnande mötesplatser med aktivitet, liv och rörelse. Vi arbetar uppsökande för att möta människor i området, lyssna till deras behov och idéer, ta till vara deras engagemang och kunskap. Att skapa nätverk och arbeta för samverkan i området är viktiga uppgifter för teamet och absolut nödvändigt för att lyckas i arbetet.

Vi har regelbunden metodhandledning. Arbetstiderna är förlagda till dagtid och arbete på kvällstid 2 vardagar i veckan. Arbete på helg kommer att ske, ca 6 dagar/år, i samband med särskilda evenemang.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet, främst som socionom, socialpedagog eller har annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom socialtjänstens uppdrag. Om du har utbildning i och erfarenhet av att arbeta med LFT är det meriterande. Tjänsten innefattar social dokumentation och det är därför ett krav att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Körkort B är ett krav.

Vi ser att du som söker är en trygg, lugn, stabil person och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har en god samarbetsförmåga. Du är kreativ och van vid att ta eget ansvar över din arbetsdag för att på bästa sätt planera och slutföra dina arbetsuppgifter. Eftersom arbetet sker i olika miljöer och innebär olika typer av uppdrag, krävs det att du är flexibel, lösningsfokuserad och kreativ. Du ser möjligheter i förändringar och är intresserad av att vidareutveckla verksamheten. Din förmåga att ta kontakt med barn och ungdomar i olika sammanhang och vara en trovärdig, relationsskapande vuxen kommer att vara avgörande för hur du kommer att lyckas som fältsekreterare.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du bl.a. beskriver hur dina egenskaper, kunskaper och erfarenheter kan användas i arbetet som fältsekreterare.
Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Fältsekreterare (visstid) till Familjehuset

Ansök    Jul 7    Partille kommun    Fältassistent
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Familjehuset tillhör social- och arbetsförvaltningens öppenvård för barn och unga och är en stabil arbetsplats med ett nära ledarskap. Vi arbetar både förebyggande och ... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Familjehuset tillhör social- och arbetsförvaltningens öppenvård för barn och unga och är en stabil arbetsplats med ett nära ledarskap. Vi arbetar både förebyggande och behandlande med föräldrar, barn, ungdomar och familjer. På Familjehuset arbetar just nu 17 personer med olika kompetenser och erfarenheter. Som medarbetare på Familjehuset får du kollegor med hög kompetens och ett stort engagemang för dem vi är till för. Nu behöver vi tillfälligt en ny kollega till fältgruppen.

ARBETSUPPGIFTER
Grunden i fältarbetet är uppsökande och förebyggande arbete i offentliga ungdomsmiljöer. Det innebär att du som fältsekreterare i Partille kommun arbetar tillsammans med dina kollegor ute på skolor, fritidsgårdar och på platser där ungdomar vistas. Syftet är att etablera relationer med ungdomarna och erbjuda stöd till dem som befinner sig i riskzon. Arbetet bygger på ungdomars frivillighet, förtroende och utifrån respekt för deras integritet. Centralt i fältarbetet är att utgå från ungdomarnas behov och att frigöra deras egna resurser.

Som en del av den här tjänsten ingår även att arbeta med andra uppdrag som enheten har, såväl förebyggande som stödjande.

Vi har regelbunden metodhandledning. Arbetstiderna är förlagda till dagtid och arbete på kvällstid 2 vardagar i veckan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har annan relevant eftergymnasial utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom socialtjänstens uppdrag. Om du har utbildning i och erfarenhet av att arbeta med LFT är det meriterande. Tjänsten innefattar social dokumentation och det är därför ett krav att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Körkort B är ett krav.

Vi ser att du som söker är en trygg, lugn, stabil person och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har en god samarbetsförmåga. Du är kreativ och van vid att ta eget ansvar över din arbetsdag för att på bästa sätt planera och slutföra dina arbetsuppgifter. Eftersom arbetet sker i olika miljöer och innebär olika typer av uppdrag, krävs det att du är flexibel, lösningsfokuserad och kreativ. Du ser möjligheter i förändringar och är intresserad av att vidareutveckla verksamheten. Din förmåga att ta kontakt med barn och ungdomar i olika sammanhang och vara en trovärdig, relationsskapande vuxen kommer att vara avgörande för hur du kommer att lyckas som fältsekreterare.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du bl.a. beskriver hur dina egenskaper, kunskaper och erfarenheter kan användas i arbetet som fältsekreterare.
Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

SSPF-koordinator till Partille kommun

Ansök    Jun 16    Partille kommun    Socionom
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. SSPF är en samverkansform som består av representanter för socialtjänst, skola, polis och fritid. Syftet med verksamheten är att förhindra att unga hamnar i kriminalite... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

SSPF är en samverkansform som består av representanter för socialtjänst, skola, polis och fritid. Syftet med verksamheten är att förhindra att unga hamnar i kriminalitet eller missbruk och målgruppen är ungdomar 12-18 år. Tjänsten är placerad på kultur- och fritidsförvaltningen men samarbete kommer ske med flera andra förvaltningar i kommunen.

ARBETSUPPGIFTER
Brinner du för att hjälpa och stötta ungdomar till att göra kloka livsval? Nu har du chansen att söka en helt nyinrättad tjänst i Partille kommun, med en unik möjlighet att påverka arbetets innehåll. Som SSPF-koordinator kommer du att ha en central roll när det gäller arbetet med ungdomar i riskzon och driver Partille kommuns utvecklingsarbete kopplat till SSPF.

Du ser till att samverkan sker mellan socialtjänst, skola, polis och fritid i ärenden som rör kommunens ungdomar. Du sammankallar till samverkansmöten och säkerställer informationsflödet mellan exempelvis ungdomsarbetare och chefer/rektorer som träffar ungdomar i skolan eller på deras fritid, samt med tjänstemän inom socialtjänst och polis vid behov. Du upprättar gemensamma handlingsplaner, samt ansvarar för uppföljning och för att sammankalla till vidare möten med berörda parter. Vidare ansvarar du för att inhämta samtycken och att se till att åtagandeplaner kring en ungdom initieras och följs upp genom nätverksmöten. Inom ramen för uppdraget ingår i förekommande fall också stödjande samtal med vårdnadshavare under en kortare tid. Du kommer också att, tillsammans med andra parter, delta vid föräldramöten för att informera om vilket stöd kommunen erbjuder kopplat till ungdomar i riskzon.

Uppdraget innebär nära samverkan med flera av Partille kommuns förvaltningar, samt med andra aktörer i kommunen som arbetar med målgruppen. Du förväntas också etablera och utveckla samverkan med kranskommunerna och deras SSPF-forum. Du rapporterar fortlöpande om arbetet till styrgruppen, som består av chefer från kultur- och fritidsförvaltningen, utbildningsförvaltningen och social- och arbetsförvaltningen.

KVALIFIKATIONER
Till rollen som SSPF-koordinator söker vi dig som söker vi dig som har teoretiska kunskaper kring målgruppen och därmed en fördjupad förståelse för frågor kopplat till ungdomsproblematik. Vi tror att rollen passar dig som är utbildad socionom, folkhälsovetare, pedagog eller har motsvarande utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är ett krav för tjänsten att du har erfarenhet av att arbeta med föräldrastödjande metoder, och ett önskemål att du har ett systemteoretiskt synsätt och utbildning i MI. Vidare ser vi att du har erfarenhet av att arbeta i förebyggande och uppsökande verksamhet, liksom att du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar som riskerar att hamna i kriminalitet, missbruk eller i annan otrygg tillvaro. Körkort B är meriterande.

Som person tror vi att du är analytiskt lagd och att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är trygg och stabil och har en hög grad av personlig mognad. Vi värdesätter att du är kommunikativ och samarbetsinriktad, och relaterar till andra med lyhördhet och smidighet. Du är strukturerad och har en förmåga att planera och följa upp ditt arbete på ett effektivt och självständigt vis.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du göra skillnad på riktigt? Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Vi arbetar med löpande urval i denna rekryteringsprocess, intervjuer kan därför komma att påbörjas innan sista ansökningsdag.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Socionomkonsulter till Cura Nord

På Cura Nord brinner vi för att hjälpa människor! Cura Nord är ett auktoriserat bemanningsföretag med inriktning mot socionomer och deras arbetsmarknad. Vår vision är att det alltid ska finnas den bästa kompetensen i organisationer som hjälper människor. Därför söker vi socionomkonsulter som vill bidra med gedigen kompetens och erfarenhet för att hjälpa människor i behov. Är du engagerad, självgående och trygg i din yrkesroll? Just nu söker vi specifikt so... Visa mer
På Cura Nord brinner vi för att hjälpa människor!
Cura Nord är ett auktoriserat bemanningsföretag med inriktning mot socionomer och deras arbetsmarknad. Vår vision är att det alltid ska finnas den bästa kompetensen i organisationer som hjälper människor.
Därför söker vi socionomkonsulter som vill bidra med gedigen kompetens och erfarenhet för att hjälpa människor i behov. Är du engagerad, självgående och trygg i din yrkesroll?
Just nu söker vi specifikt socionomer med minst tre års erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning som vill arbeta med aktuella uppdrag inom:
Barn och unga
LSS
Biståndshandläggare SoL(äldre)
Vuxna/missbruk
Familjerätt
BarnsekreterareVi söker också, för framtida uppdrag, dig med kompetens inom:
Våld i nära relation
Familjehem
Ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd
1:e socialsekreterare och enhetscheferKvalifikationer
Du har en Socionomexamen och minst 3 års erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete och myndighetsutövning
Du behärskar olika system ex. procapita, reserva, pulsen combine
Du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift
Du som person är trygg, driven, engagerad och brinner för att hjälpa människor
Det är meriterande om du har körkort och tillgång till egen bil.

Vad kan vi ge dig?
Som konsult hos oss på Cura Nord får du ett personligt bemötande och vi vill lära känna dig för att på bästa sätt matcha uppdrag baserat på din kompetensprofil, drivkraft och geografiska preferens.
Trygga anställningsvillkor
Konkurrenskraftig lön
Kompetensutvecklingsbidrag
Professionell handledning av legitimerad psykolog eller erfarna ärendehandledare
Två dedikerade konsultchefer som kommer göra allt för att stötta dig i ditt liv, arbetsliv och utveckling
Ett mindre bemanningsföretag med stort hjärta och hög kvalitetsnivå

Behovet av din kompetens inom detta område är värdefull. Registrera din ansökan på vår hemsida redan idag, där kan du också se aktuella uppdrag!
Vid frågor ring 090- 34 00 140
Tillsammans kan vi hjälpa fler människor i behov!
Med vänlig hälsning,
Vi på Cura Nord Visa mindre

Socionomkonsult Barn och Familj Västra Götaland

Vill du bidra till gott socialt arbete och samtidigt uppnå din fulla potential? Till vår avtalskommun söker vi en socionom som har minst tre års erfarenhet av myndighetsutövning inom enheten barn och unga. Känner du att det är dags att ta nästa steg i karriären och vill veta mer om konsultlivet, eller är du redan socionomkonsult och intresserad av att bredda ditt professionella nätverk? Oavsett om du föredrar att arbeta som anställd eller underkonsult ser... Visa mer
Vill du bidra till gott socialt arbete och samtidigt uppnå din fulla potential? Till vår avtalskommun söker vi en socionom som har minst tre års erfarenhet av myndighetsutövning inom enheten barn och unga.
Känner du att det är dags att ta nästa steg i karriären och vill veta mer om konsultlivet, eller är du redan socionomkonsult och intresserad av att bredda ditt professionella nätverk? Oavsett om du föredrar att arbeta som anställd eller underkonsult ser vi fram emot att du kontaktar oss. Vi berättar gärna mer om uppdraget och hur det är att arbeta som socionomkonsult. Vi ser fram emot in din kontakt!
Arbetsuppgifter
Sedvanliga arbetsuppgifter som barn- och ungdomsutredare enligt SoL och LVU.
Vi erbjuder
Du kommer att vara anställd av Socionomera Bemanning AB. Som konsult hos oss erbjuds du goda och flexibla arbetsvillkor samt tydlighet kring vad som förväntas av dig. Vi är en trygg samarbetspartner och arbetsgivare som månar om att man ska trivas och må bra i rollen som socionomkonsult. Vi söker alltid långa samarbeten och relationer. Vi erbjuder dig bland annat:
Kollektivavtal=schyssta anställningsvillkor
En lön som du förtjänar
Tjänstepension och försäkringar
Introduktion och regelbunden arbetsmiljöuppföljning
Intern och extern handledning
Friskvårdspeng och fortbildningspeng
Stöd av konsultchefer som själva är socionomer
Snabb och smidig personlig service
Och mycket mera

Efter att vi har lärt känna varandra bestämmer du var, när och i vilken omfattning du vill arbeta, och vi bevakar att du matchas mot lämpliga uppdrag. Vi har ramavtal med drygt var fjärde svensk kommun, som för dig innebär ett brett urval av intressanta uppdrag. Våra konsultchefer är socionomer med lång erfarenhet av arbete inom socialtjänsten vilket gör att vi har god kännedom om våra uppdragsgivares behov och dina villkor. Vi är vana problemlösare och vi kan erbjuda stöttning utifrån dina behov under hela uppdragsperioden. Vi hoppas att du vill vara med på vår resa!
Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Vill du hellre börja med att höra mer så är du välkommen att kontakta oss via [email protected] eller 040-300 352.
Om oss
Socionomera Bemanning AB är ett auktoriserat bemanningsbolag och vi är specialiserade på socionomer och socialt arbete. Vi är övertygade om att så gott som alla som väljer att arbeta med ett människovårdande yrke har omtanke om sina medmänniskor som främsta anledning. Vi vill göra allt vi kan för att underlätta för organisationer och personer som väljer att bry dig.
Läs mer om oss på vår hemsida www.socionomera.se. Visa mindre

Socialsekreterare till enheten för ekonomiskt bistånd i Partille kommun

Ansök    Mar 29    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Vill du ha roligt på jobbet? Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en la... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vill du ha roligt på jobbet? Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få överblick över. Vi har ett gott internt samarbete inom förvaltningen och med andra viktiga samarbetspartners. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

Nu finns möjligheten att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Enheten för ekonomiskt bistånd består av 15 medarbetare fördelade på mottagningsgrupp, rehabgrupp, boendesekreterare, assistent samt budget- och skuldrådgivare. Det dagliga arbetet leds av en metodstödjare. Som socialsekreterare hos oss får du engagerade arbetskamrater, god arbetsgemenskap och löpande processhandledning. Vi söker nu två socialsekreterare till vår enhet, en till mottagningsgruppen och en till rehabgruppen.

Vårt mål är att öka egenförsörjningen hos kommuninvånarna i Partille kommun och vi har ett nära samarbete med arbetsmarknadsenheten som erbjuder arbetsträning, praktikanskaffning och jobbsökarverksamhet. Arbetet hos oss är omväxlande och en viktig del av arbetet är målet att stärka den enskildes möjligheter att leva ett självständigt liv. Socialsekreterare i rehabgruppen och jobbcoacher arbetar i team som träffas varje vecka.

Du kommer att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen. Du utreder, bedömer och fattar beslut. I ditt uppdrag ingår även handläggning av ärenden som rör våld i nära relation samt boendeärenden. Som socialsekreterare i vår mottagningsgrupp ingår det att ta emot nybesök och att ha hand om enhetens jour.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom och ser gärna att du har ett engagemang för frågor som rör ekonomiskt bistånd. Har du tidigare erfarenhet av myndighetsutövning, ekonomiskt bistånd och utredningsarbete inom våld i nära relationer så är detta meriterande. Som medarbetare hos oss trivs du med dokumentation och administrativa uppgifter. Goda kunskaper i det svenska språket krävs samt god datorvana. Har du erfarenhet av att ha arbetat med ansökningar via e-tjänst så är det ett plus.

Det är viktigt för oss att du som medarbetare både kan ge och ta emot stöd och förstår socialtjänstens uppdrag och utmaningar. Du förstår vikten av samverkan och har en god samarbetsförmåga. I mötet med såväl klienter som dina kollegor har du ett gott bemötande och du är tydlig i din kommunikation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Familjerättssekreterare till familjerättsenheten

Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Familjerättsenheten ligger under Social-och arbetsförvaltningen i Partille kommun. På enheten arbetar nio familjerättssekreterare, en metodstödjare för familjerätten sa... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Familjerättsenheten ligger under Social-och arbetsförvaltningen i Partille kommun. På enheten arbetar nio familjerättssekreterare, en metodstödjare för familjerätten samt en socionom kopplad till Familjecentralen. Samtliga medarbetare har en gemensam enhetschef. Familjerätten är en sammanslagen och gemensam familjerätt för kommunerna Härryda, Mölndal och Partille sedan 1:e oktober 2021. Partille är värdkommun, vilket innebär att personalen är anställd av Partille kommun och arbetar på uppdrag av samtliga tre kommuner vad gäller familjerättslig handläggning.

ARBETSUPPGIFTER
Den gemensamma Familjerätten har som mål att ge kommuninvånarna i Härryda, Mölndal och Partille ett gott bemötande med en kvalitetssäker och rättssäker handläggning av familjerättsliga ärenden. Sammanslagningen har gjort det möjligt att minska sårbarheten i personalgruppen samt främja en ökad kompetens- och metodutveckling.

Som familjerättssekreterare hos oss kommer du att ingå i en arbetsgrupp som gemensamt arbetar för en familjerätt i framkant. Vi arbetar tillsammans för att skapa och bibehålla en trygg och sammansvetsad arbetsgrupp med fokus på ett professionellt och kvalitetssäkert bemötande till våra kommuninvånare. Det finns stor kompetens och erfarenhet i arbetsgruppen. Samverkan och samarbete både internt och externt är viktigt för oss. Vårt huvuduppdrag är att hjälpa föräldrar som har svårigheter i sitt föräldraskap i samband med skilsmässa och vårt mål är att alltid ha barnet i fokus. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av familjerättslig handläggning enligt Föräldrabalken och Socialtjänstlagen, vi arbetar bland annat med uppdrag från domstolen. Arbetsuppgifterna kan handla om faderskapskapsutredningar, utredningar och upplysningar gällande vårdnad, boende, umgänge, yttranden och uppföljning i umgängesärenden samt adoptionsutredningar. Du kommer också att ansvara för samarbetssamtal, handläggning av komplicerande föräldraskap samt ge information, stöd och rådgivning till kommuninvånarna inom området. I ditt arbete har du tillgång till ett nära metodstöd i det dagliga arbetet. Självklart förses du med processhandledning och annan kompetensutveckling.

Då vi befinner oss i ett skede där vi formar vår arbetsgrupp och våra processer har vi många spännande utmaningar framför oss. Vi söker dig som vill vara med och utarbeta vårt gemensamma arbetssätt och bidra med ytterligare en positiv kraft i vår arbetsgrupp. Missa inte chansen att söka ett meningsfullt, roligt och variationsrikt arbete!

KVALIFIKATIONER
Till denna tjänst söker vi dig som är utbildad socionom. Vi uppskattar om du har erfarenhet av handläggning inom det familjerättsliga området alternativt att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och unga. Det är en fördel om du har ett intresse och eventuellt kunskap gällande aktuell lagstiftning. Det är viktigt att du är införstådd med att tjänsten omfattar flera komplexa arbetsområden vilket innebär att du både ska kunna arbeta förebyggande, stödjande och vägledande samt utföra myndighetsutövning.

Vi tror att du är en kreativ person som kan bidra med idéer och nya angreppssätt. Du är strukturerad och organiserad när du arbetar. Du uppskattar att samarbeta med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. I ditt arbete tar du initiativ och uppnår resultat med god kvalité. Du tar stöd och hjälp av andra vid behov och du är själv hjälpsam samt delar med dig av egna erfarenheter och kunskaper. Rollen kräver att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Socialsekreterare till barn- och ungdomsenheten, Partille kommun

Ansök    Mar 24    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Vill du ha roligt på jobbet? Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Börja jobba hos oss! Pa... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vill du ha roligt på jobbet?
Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka?
Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas?

Börja jobba hos oss! Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få en överblick över. Vi har ett gott samarbete med skolor, vår egen öppenvård (Familjehuset och Partille alkohol- och narkotikamottagning) och andra viktiga samarbetspartners. Vår förvaltning är också lätt att överblicka. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

ARBETSUPPGIFTER
Vi står nu inför en satsning för att kunna fokusera på och stärka arbetet kring våldsutsatta barn. Vill du bli den som arbetar med detta viktiga uppdrag hos oss? Arbetet innebär utredningar och uppföljning av insatser för barn och unga 0-21 år och deras familjer. Som socialsekreterare hos oss får du engagerade arbetskamrater, gemenskap och en arbetsplats där vi visar omsorg om varandra. Enheten är uppdelad i tre team, varav ett arbetar med mottagande och förhandsbedömningar och de andra två med utredning och uppföljning. Det dagliga arbetet leds av två metodstödjare som ansvarar för varsitt utredarteam samt för mottagningsgruppen. Alla våra socialsekreterare får kontinuerlig processhandledning och löpande utbildning genom Göteborgsregionen - Yrkesresan.

Hos oss arbetar vi hela tiden för att bli ännu bättre på det vi gör! Vårt utvecklingsarbete är stadigt förankrat i de behov som socialsekreterarna uppmärksammar och vill prioritera. Just nu fokuserar vi extra mycket på att öka barns och ungas delaktighet och inflytande när vi utreder och följer upp insatser. Vi utökar och förbättrar också vår samverkan med barnens närstående, så deras allra viktigaste personer ges möjlighet att bidra med trygghet, stöd och skydd.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt myndighetsutövning är detta meriterande.

Det är viktigt för oss att du som medarbetare både kan ge och ta emot stöd och förstår socialtjänstens uppdrag och utmaningar. Vi tror att du som söker är en stabil person med en hög grad av personlig mognad. Som medarbetare hos oss är det viktigt att du är flexibel och att du trivs med att arbeta med dokumentation och administrativa uppgifter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi arbetar med löpande urval i denna rekryteringsprocess, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Fältsekreterare till Familjehuset i Partille kommun

Ansök    Feb 10    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Familjehuset tillhör social- och arbetsförvaltningens öppenvård för barn och unga och är en stabil arbetsplats med ett nära ledarskap. Vi arbetar både förebyggande och ... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Familjehuset tillhör social- och arbetsförvaltningens öppenvård för barn och unga och är en stabil arbetsplats med ett nära ledarskap. Vi arbetar både förebyggande och behandlande med föräldrar, barn, ungdomar och familjer. På Familjehuset arbetar just nu 17 personer med olika kompetenser och erfarenheter. Som medarbetare på Familjehuset får du kollegor med hög kompetens och ett stort engagemang för dem vi är till för. Nu behöver vi en ny kollega till Fältgruppen!

ARBETSUPPGIFTER
Grunden i fältarbetet är uppsökande och förebyggande arbete i offentliga ungdomsmiljöer. Det innebär att du som fältsekreterare i Partille kommun arbetar uppsökande ute på skolor, fritidsgårdar och på gator och torg, tillsammans med dina kollegor. Syftet är att etablera relationer med ungdomar och erbjuda stöd till dem som befinner sig i riskzon. Arbetet bygger på ungdomars frivillighet, förtroende och utifrån en respekt för deras integritet. Centralt i fältarbetet är att utgå från ungdomarnas behov och att frigöra deras egna resurser. Vi har regelbunden metodhandledning.

Arbetstiderna är förlagda till dagtid och arbete på kvällstid 1-2 vardagar i veckan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom socialtjänstens uppdrag. Om du har utbildning i och erfarenhet av att arbeta med LFT är det meriterande. Tjänsten innefattar social dokumentation och det är därför ett krav att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Körkort B är krav för tjänsten.

Vi ser att du som söker är en trygg, lugn och stabil person. Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har en god samarbetsförmåga. Du är kreativ och van vid att ta eget ansvar över din arbetsdag för att på bästa sätt planera och slutföra dina arbetsuppgifter. Eftersom arbetet sker i olika miljöer och innebär olika typer av uppdrag, krävs det att du är flexibel, lösningsfokuserad och kreativ. Du ser möjligheter i förändringar och är intresserad av att vidareutveckla verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi vill att du bifogar ett inscannat examensbevis och ett personligt brev/motivationsbrev i din ansökan. Visa mindre

Socialsekreterare till barn- och ungdomsenheten

Ansök    Jan 26    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Vill du ha roligt på jobbet? Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en l... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vill du ha roligt på jobbet?
Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka?
Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas?

Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få en överblick över. Vi har ett gott samarbete med skolor, vår egen öppenvård (Familjehuset och Partille alkohol- och narkotikamottagning) och andra viktiga samarbetspartners. Vår förvaltning är också lätt att överblicka. Vi är tillräckligt många för
att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

ARBETSUPPGIFTER
Eftersom en av våra medarbetare snart ska vara föräldraledig kompletterar vi gruppen med en socialsekreterare för en tillsvidaretjänst. Arbetet innebär utredningar och uppföljning av insatser för barn och unga 0-21 år och deras familjer. Som socialsekreterare hos oss får du engagerade arbetskamrater, gemenskap och en arbetsplats där vi visar omsorg om varandra. Enheten är uppdelad i tre team, varav ett arbetar med mottagande och förhandsbedömningar och de andra två med utredning och uppföljning. Det dagliga arbetet leds av två metodstödjare som ansvarar för varsitt utredarteam samt för mottagningsgruppen. Alla våra socialsekreterare får löpande processhandledning och som ny handläggare inom barn och unga genomgår du en grundutbildning genom Göteborgsregionen, Yrkesresan.

Hos oss arbetar vi hela tiden för att bli ännu bättre på det vi gör och utvecklingsarbetet är stadigt förankrat i de behov som socialsekreterarna uppmärksammar och vill prioritera. Just nu fokuserar vi extra mycket på att öka barns och ungas delaktighet och inflytande när vi utreder och följer upp insatser. Vi utökar och förbättrar också vår samverkan med barnens närstående, så deras allra viktigaste personer ges möjlighet att bidra med trygghet, stöd och skydd.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt myndighetsutövning är detta meriterande.

Det är viktigt för oss att du som medarbetare både kan ge och ta emot stöd och förstår socialtjänstens uppdrag och utmaningar. Vi tror att du som söker är en stabil person med en hög grad av personlig mognad. Som medarbetare hos oss är det viktigt att du är flexibel och att du trivs med att arbeta med dokumentation och administrativa uppgifter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi arbetar med löpande urval i denna rekryteringsprocess, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Metodstödjare/1:e socialsekreterare till Familjeenheten

Ansök    Mar 18    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Familjehemsgruppen i Partille består av fyra barnsekreterare och fyra familjehemssekreterare som arbetar utifrån var sina uppdrag i ett nära samarbete med barnets bästa... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Familjehemsgruppen i Partille består av fyra barnsekreterare och fyra familjehemssekreterare som arbetar utifrån var sina uppdrag i ett nära samarbete med barnets bästa i fokus. Barnsekreterare ansvarar för att följa upp de placerad barnen enligt gällande lagstiftning och familjehemssekreterare rekryterar, utbildar och handleder familjehemsföräldrarna. I vår förvaltning är samverkan ett ledord.

ARBETSUPPGIFTER
Som metodstödjare är du en viktig del i att leda och driva utvecklingsarbetet på enheten och du kommer att metodhandleda barnsekreterare och familjehemssekreterare i deras arbete. Du kommer att planera och fördela det dagliga arbetet i familjehemsgruppen samt tillsammans med enhetschef planera och genomföra utvecklings- och planeringsdagar för familjehemsgruppen. Du kommer ha ett nära samarbete med metodstödjarkollegor inom barn- och unga, utredning samt vår öppenvård.

I tjänsten ingår även att företräda nämnden i Förvaltningsrätt och Kammarrätt.

Sammantaget inom förvaltningen finns det 8 metodstödjare. Vi jobbar i nära samverkan med övriga verksamheter inom social-och arbetsförvaltningen och som metodstödjare kommer du ha regelbunden samverkan och processhandledning med övriga metodhandledare inom förvaltningen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet av arbete inom sociala barnavården, familjehemsenhet och/eller med utredning av barn och unga. Har du tidigare arbetat som metodstödjare eller 1:e socialsekreterare och har någon form av arbetsledarutbildning är detta meriterande.

Som person är du lugn och stabil med en hög grad av personlig mognad. Du är trygg i din yrkesroll och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat med kvalité. Du arbetar bra med andra människor, relaterar till dem, lyssnar in och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du besitter stor förmåga att skapa teamkänsla och medarbetarengagemang.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Innan anställning kan erbjudas behöver ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Detta kan beställas via polisen: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Vi söker socialsekreterare till enheten för ekonomiskt bistånd!

Ansök    Jan 14    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Partille kommun vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktivitet... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Partille kommun vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktiviteter, flextid, friskvårdsbidrag, förmånscykel samt möjlighet att växla ditt semesterdagstillägg mot fler lediga dagar.

Vill du ha roligt på jobbet? Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få överblick över. Vi har ett gott internt samarbete inom förvaltningen och med andra viktiga samarbetspartners. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

Nu finns möjligheten att bli en av oss!


ARBETSUPPGIFTER
Vi förstärker nu enheten med ytterligare en tjänst vilket ger oss möjlighet att fokusera än mer på våra målgrupper, utvecklingen av vår e-tjänst och samverkan.

Som socialsekreterare hos oss får du engagerade arbetskamrater och god arbetsgemenskap. Enheten består av en mottagningsgrupp, en rehabgrupp som arbetar med mer långvariga ärenden, en boendesekreterare, en assistent samt en budget- och skuldrådgivare. Det dagliga arbetet leds av två metodstödjare. Alla våra socialsekreterare får löpande processhandledning.

Vår målsättning är att stärka våra kunders egna möjligheter att leva ett självständigt liv och bli självförsörjande. Vi har ett nära samarbete med Arbetsmarknadsenheten som erbjuder arbetsträning, praktikanskaffning och jobbsökarverksamhet. Socialsekreterare i rehabgruppen och jobbcoacher arbetar i team som träffas varje vecka.

Som socialsekreterare hos oss arbetar du med handläggning av ekonomiskt bistånd, boendefrågor och våld i nära relation. Att ha jour och hantera akuta situationer ingår också i arbetsuppgifterna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet av att handlägga ekonomiskt bistånd. Vi ser gärna att du har ett engagemang för våra frågor! Erfarenhet av annan myndighetsutövning, boendefrågor eller arbete med våld i nära relation är meriterande. Du trivs med dokumentation och administrativa uppgifter. Goda kunskaper i det svenska språket krävs samt god datorvana.

Du bör vara flexibel och ha god förmåga att hantera oplanerade situationer. Du förstår socialtjänstens uppdrag och utmaningar. Du ska ha god samarbetsförmåga eftersom samverkan är viktigt för oss. I mötet med såväl kunder som dina kollegor har du ett gott bemötande och du är tydlig i din kommunikation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Urval görs löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Socialsekreterare till vårt team på barn- och ungdomsenheten

Ansök    Nov 19    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Vill du ha roligt på jobbet? Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en l... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vill du ha roligt på jobbet?
Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka?
Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas?

Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få en överblick över. Vi har ett gott samarbete med skolor, vår egen öppenvård (Familjehuset och Partille alkohol- och narkotikamottagning) och andra viktiga samarbetspartners. Vår förvaltning är också lätt att överblicka. Vi är tillräckligt många för
att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

ARBETSUPPGIFTER
Vi förstärker nu vårt team och utannonserar en tillsvidaretjänst i vår Barn- och ungdomsenhet.

Som socialsekreterare hos oss får du engagerade arbetskamrater, gemenskap och en arbetsplats där vi visar omsorg om varandra. Enheten är uppdelad i tre team, varav ett arbetar med mottagande och förhandsbedömningar och de andra två med utredning och uppföljning. Det dagliga arbetet leds av två metodstödjare som ansvarar för varsitt utredarteam samt för mottagningsgruppen. Alla våra socialsekreterare får löpande processhandledning och som ny handläggare inom barn och unga genomgår du en grundutbildning genom Göteborgsregionen, Yrkesresan.

Hos oss arbetar vi hela tiden för att bli ännu bättre på det vi gör och utvecklingsarbetet är stadigt förankrat i de behov som socialsekreterarna uppmärksammar och vill prioritera. Just nu fokuserar vi extra mycket på att öka barns och ungas delaktighet och inflytande när vi utreder och följer upp insatser. Vi utökar och förbättrar också vår samverkan med barnens närstående, så deras allra viktigaste personer ges möjlighet att bidra med trygghet, stöd och skydd.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt myndighetsutövning är detta meriterande.

Det är viktigt för oss att du som medarbetare både kan ge och ta emot stöd och förstår socialtjänstens uppdrag och utmaningar. Vi tror att du som söker är en stabil person med en hög grad av personlig mognad. Som medarbetare hos oss är det viktigt att du är flexibel och att du trivs med att arbeta med dokumentation och administrativa uppgifter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi arbetar med löpande urval i denna rekryteringsprocess, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Socialsekreterare till missbruksenheten, vikariat, Partille kommun

Ansök    Jan 10    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt a... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att överblicka. Vi har ett gott internt samarbete inom förvaltningen och med andra viktiga samarbetspartners. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt.

Vi söker dig som vill arbeta som vikarierande socialsekreterare med målgruppen vuxna personer med missbruks-och beroendeproblematik. Du kommer att ingå i en positiv arbetsgrupp på totalt 14 personer som arbetar med målgruppen utifrån olika uppdrag. Vi på missbruksenheten består av en myndighetsdel, ett boendeteam kopplat till ett stöd- och referensboende, en öppenvårdsmottagning samt ett team som arbetar med målgruppen samsjukliga. Tillsammans är vi en stabil och engagerad arbetsgrupp med lång erfarenhet.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare på missbruksenheten arbetar du med målgruppen vuxna från 21 år och uppåt med missbruks- och beroendeproblematik. Arbetsuppgifterna består av att utreda och fatta beslut om vård, boende och behandling enligt SoL och LVM. Arbetet är omväxlande och samverkan med både interna och externa samarbetspartners såsom utförare, boenden, behandlingsaktörer och sjukvård är en viktig del.

Fördelarna med att du som socialsekreterare arbetar i samma arbetsgrupp som utförarna är många. Vi utgår från brukarens behov och genom ett nära samarbete inom gruppen kan vi utforma individuella och kreativa lösningar tillsammans med den enskilde. Som socialsekreterare får du ett spännande jobb med stor möjlighet till påverkan och att själv utforma dina arbetsdagar. Din närmsta arbetsgrupp består av tre andra socialsekreterare och en metodstödjare som leder och ger stöd i det dagliga arbetet. Vi är en liten arbetsgrupp som känner varandra väl där gemenskap och arbetsglädje får stort utrymme.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomexamen och tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen. Erfarenhet av utredningsarbete och myndighetsutövning är meriterande, liksom erfarenhet av datasystemet Treserva och utredningsmetoden ASI. För att lyckas i uppdraget behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Som person är du trygg i dig själv, prestigelös och har en positiv människosyn. Du har ett engagemang för målgruppen och en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du kan planera, prioritera och driva dina egna ärenden självständigt samtidigt som du tar hjälp vid behov. Personlig lämplighet är av stor vikt.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Partille kommun vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktiviteter, flextid, friskvårdsbidrag, förmånscykel samt möjlighet att växla ditt semesterdagstillägg mot fler lediga dagar. Hos oss finns bra möjligheter till kompetensutveckling och du erbjuds extern processhandledning.

Vi kommer löpande att kalla till intervju under ansökningstiden. Visa mindre

Metodstödjare / 1:e socialsekreterare till enheten för ekonomiskt bistånd

Ansök    Jul 27    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Partille kommun vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktivitet... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Partille kommun vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktiviteter, flextid, friskvårdsbidrag, förmånscykel samt möjlighet att växla ditt semesterdagstillägg mot fler lediga dagar.

Vill du ha roligt på jobbet? Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få överblick över. Vi har ett gott internt samarbete inom förvaltningen och med andra viktiga samarbetspartners. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

Nu finns möjligheten att bli en av oss!


ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till oss på ekonomiskt bistånd!
Då en av våra metodstödjare går vidare till annan tjänst söker vi nu hennes ersättare.

Som metodstödjare har du en nära dialog med enhetschef och deltar i planeringen av enhetens arbete. Du håller i metod i grupp samt enskilt, tar fram rutiner och ansvarar för introduktion till nyanställda. I din roll ingår även omvärldsbevakning samt att ha god kunskap om vägledande bestämmelser ingår i arbetsuppgifterna för att kunna vägleda dina kollegor.

På enheten för ekonomiskt bistånd finns två metodstödjare vilket möjliggör att vi kan hålla fokus på våra utvecklingsfrågor. Vi består av en mottagningsgrupp, en grupp som handlägger mer långvariga biståndsärenden, en boendesekreterare, en assistent samt en budget- och skuldrådgivare. Det dagliga arbetet på enheten leds av er två metodstödjare och en enhetschef. Enheten präglas av god gemenskap, engagemang och arbetsglädje!

På enheten handläggs ekonomiskt bistånd, ansökningar om boende samt ärenden med våld i nära relation. Vi arbetar för att stärka våra kunders egna resurser och möjliggöra för dem att leva ett självständigt liv och att vara självförsörjande. Vi har ett nära samarbete med alla enheter inom förvaltningen men främst med vår arbetsmarknadsenhet som erbjuder arbetsträning, praktikanskaffning och jobbsökarverksamhet.

Just nu pågår spännande utvecklingsarbeten på enheten. Vi har extra mycket fokus på samverkan med vår arbetsmarknadsenhet och provar nya arbetssätt för att vi gemensamt ska kunna möta de utmaningar vi står inför. Vi har nyligen infört e-tjänst vilket innebär en stor förändring för våra kunder och vår egen ärendehantering. Andra områden som vi utvecklar aktivt just nu är handläggningen av ärenden som rör våld i nära relation samt processer gällande bistånd till boende. Som metodstödjare kommer du att vara en viktig del i att leda och driva utvecklingsarbetet på enheten.

Metodstödjarna inom förvaltningen som i dagsläget är nio stycken har gemensam handledning och möjlighet till nära samarbete med varandra. Vi arbetar mycket med interna samverkansmöten där vi möts över enheterna för att främja samverkan i arbetet med familjer och vuxna.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom och har några års erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd, både mottagningsarbete och handläggning av mer långvariga biståndsärenden. Du bör ha ett genuint intresse för frågor som rör våld i nära relation samt bistånd till boende och vi ser gärna att du har arbetat med frågorna eller har erfarenhet av annan myndighetsutövning inom socialtjänsten. Erfarenhet av arbete med e-tjänst för handläggning av ekonomiskt bistånd och tidigare arbetsledarerfarenhet är meriterande.

Du har goda kunskaper i det svenska språket och god dokumentationsvana. Erfarenhet av verksamhetssystemet Treserva, vana att arbeta i Outlook samt vana att arbeta med digitala möten via t ex Teams är ett plus.

Du är lyhörd och flexibel och har förmåga att vara drivande i processer. Du är samverkansinriktad och tydlig när du kommunicerar. Du räds inte för att ta hand om svåra samtal eller konfliktfyllda situationer. Du är lösningsfokuserad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Urval görs löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Socialsekreterare till rehabgrupp på enheten för ekonomiskt bistånd

Ansök    Nov 5    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Partille kommun vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktivitet... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Partille kommun vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktiviteter, flextid, friskvårdsbidrag, förmånscykel samt möjlighet att växla ditt semesterdagstillägg mot fler lediga dagar.

Vill du ha roligt på jobbet? Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få överblick över. Vi har ett gott internt samarbete inom förvaltningen och med andra viktiga samarbetspartners. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

Nu finns möjligheten att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare hos oss får du engagerade arbetskamrater och god arbetsgemenskap. Enheten består av en mottagningsgrupp, en rehabgrupp som arbetar med mer långvariga ärenden, en boendesekreterare, en assistent samt en budget- och skuldrådgivare. Det dagliga arbetet leds av två metodstödjare. Alla våra socialsekreterare får löpande processhandledning.

Vår målsättning är att stärka våra kunders egna möjligheter till att leva ett självständigt liv och bli självförsörjande. Vi har ett nära samarbete med Arbetsmarknadsenheten som erbjuder arbetsträning, praktikanskaffning och jobbsökarverksamhet. Socialsekreterare i rehabgruppen och jobbcoacher arbetar i team som träffas varje vecka.

Som socialsekreterare hos oss arbetar du med handläggning av ekonomiskt bistånd, boendefrågor och våld i nära relation. Att ha jour och hantera akuta situationer ingår också i arbetsuppgifterna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom, eller som tar socionomexamen i januari 2022 och har arbetat extra under utbildningen med handläggning av ekonomiskt bistånd. Vi ser gärna att du har ett engagemang för våra frågor och har du erfarenhet av myndighetsutövning, boendefrågor, eller arbete med våld i nära relation så är det meriterande. Du trivs med dokumentation och administrativa uppgifter. Goda kunskaper i det svenska språket krävs samt god datorvana.

Du bör vara flexibel och ha god förmåga att hantera oplanerade situationer. Du förstår socialtjänstens uppdrag och utmaningar. Vi värdesätter god samarbetsförmåga, eftersom samverkan är viktigt för oss. I mötet med såväl kunder som dina kollegor har du ett gott bemötande och du är tydlig i din kommunikation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Urval görs löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vill du arbeta i mottagningsgrupp på enheten för ekonomiskt bistånd?

Ansök    Sep 20    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Vi vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktiviteter, flextid, ... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vi vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktiviteter, flextid, friskvårdsbidrag, förmånscykel samt möjlighet att växla ditt semesterdagstillägg mot fler lediga dagar.

Vill du ha roligt på jobbet? Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få överblick över. Vi har ett gott internt samarbete inom förvaltningen och med andra viktiga samarbetspartners. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

Nu finns möjligheten att bli en av oss!


ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare hos oss får du engagerade arbetskamrater och god arbetsgemenskap. Enheten består av 15 medarbetare fördelade på mottagningsgrupp, rehabgrupp, boendesekreterare, assistent samt budget- och skuldrådgivare. Det dagliga arbetet leds av en metodstödjare. Alla våra socialsekreterare får löpande processhandledning.

Vårt mål är att öka egenförsörjningen hos kommuninvånarna i Partille kommun och vi har ett nära samarbete med arbetsmarknadsenheten som erbjuder arbetsträning, praktikanskaffning och jobbsökarverksamhet. Arbetet hos oss är omväxlande och en viktig del av arbetet är målet att stärka den enskildes möjligheter att leva ett självständigt liv.

Du kommer att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen. Du utreder, bedömer och fattar beslut. I ditt uppdrag ingår även handläggning av ärenden som rör våld i nära relation samt boendeärenden. Som socialsekreterare i vår mottagningsgrupp ingår det att ta emot nybesök och att ha hand om enhetens jour.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom och ser gärna att du har ett engagemang för frågor som rör ekonomiskt bistånd. Har du tidigare erfarenhet av myndighetsutövning, ekonomiskt bistånd och utredningsarbete inom våld i nära relationer så är detta meriterande. Som medarbetare hos oss trivs du med dokumentation och administrativa uppgifter. Goda kunskaper i det svenska språket krävs samt god datorvana. Har du erfarenhet av att ha arbetat med ansökningar via e-tjänst så är det ett plus.

Det är viktigt för oss att du som medarbetare både kan ge och ta emot stöd och förstår socialtjänstens uppdrag och utmaningar. Du förstår vikten av samverkan och har en god samarbetsförmåga. I mötet med såväl klienter som dina medarbetare har du ett gott bemötande och du är tydlig i din kommunikation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Urval görs löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vi behöver fler Familjehem!

Ansök    Maj 29    AB Göteborgs ungdomshem    Socionom
Vi söker Nya Familjehem! Vi söker Er familjer som har tid och utrymme för att kunna ta emot ett barn/ungdom som inte kan bo hemma längre. Vi tar emot barn & ungdomar med psykosocial problematik. Det kan vara föräldrar som har brustit i deras föräldraförmåga som har lett till att barnet/ungdomen inte fått sina behov tillgodosedda. Ni behöver kunna ha en förståelse för att barnen/ungdomarna behöver komma till ett tryggt hem där det finns extra mycket tålamod... Visa mer
Vi söker Nya Familjehem!
Vi söker Er familjer som har tid och utrymme för att kunna ta emot ett barn/ungdom som inte kan bo hemma längre. Vi tar emot barn & ungdomar med psykosocial problematik. Det kan vara föräldrar som har brustit i deras föräldraförmåga som har lett till att barnet/ungdomen inte fått sina behov tillgodosedda. Ni behöver kunna ha en förståelse för att barnen/ungdomarna behöver komma till ett tryggt hem där det finns extra mycket tålamod och att man förstår att bygga relation och tillit kan ta tid. Det är viktigt att Ni har lätt för att skapa strukturer och kunna spegla barnet/ungdomen i deras beteende men samtidigt vara kärleksfull. Har ni det där lilla extra som krävs för att bli ett familjehem så hör av dig så berättar vi mer! Visa mindre

Boendeutvecklare till Partillebo

Ansök    Jul 2    Experis AB    Socialsekreterare
Boendeutvecklare på jakt efter detta jobb? Partillebo behöver nu utöka sitt team och letar efter dig som uppskattar att arbetet i sig gör stor skillnad för många människor. Uppdraget kommer genomsyras av Partillebos devis "För dig och din granne". Sök tjänsten om du vill vara med och bidra till ökad livskvalitet för Partillebos hyresgäster! Hur kommer en arbetsdag att se ut? Rollen som Boendeutvecklare för våra bostadsområden innebär att tillsamma... Visa mer
Boendeutvecklare på jakt efter detta jobb? Partillebo behöver nu utöka sitt team och letar efter dig som uppskattar att arbetet i sig gör stor skillnad för många människor. Uppdraget kommer genomsyras av Partillebos devis "För dig och din granne".Sök tjänsten om du vill vara med och bidra till ökad livskvalitet för Partillebos hyresgäster!Hur kommer en arbetsdag att se ut?

Rollen som Boendeutvecklare för våra bostadsområden innebär att tillsammans med förvaltningsorganisationen utveckla förutsättningar för gynnsamma kontakter grannar emellan - allt från nya delningstjänster till att fånga upp konflikter mellan hyresgästerna.

Vardagen kan bli lättare och trevligare med lagom grannskapande och bidra till ökad livskvalitet för våra hyresgäster. Det kan också vara ett sätt att råda bot på omfattande samhällsproblem, t ex den ofrivilliga ensamheten, missbruk och kriminalitet.Tjänsten kommer organisatoriskt vara placerad på Hyresavdelningen på vårt huvudkontor i centrala Partille.En stor del av arbetsdagen kommer du att tillbringa där grannarna finns, d v s i våra bostadsområden. Vi har fyra områdeskontor, de finns i Partille Centrum, Björndammen, Sävedalen och Öjersjö.På Hyresavdelningen, på vårt huvudkontor finns vår hyresrättsexpertis. Där bli du områdeschefernas förlängda arm i hyresrättsliga ärenden.Du kommer arbeta nära Partille kommuns boendeteam, som hanterar frågor kring missbruk och psykisk ohälsa. Du kommer också medverka i kvartalsmöten med polis och väktare.Vi tror att du kommer ha ett nära samarbete med ideella föreningar i Partille. Inom det sociala hållbarhetsarbetet finns möjlighet att medverka till lokal utveckling.Vem är du?

Du har en beteendevetenskaplig utbildning inom socialt arbete eller likvärdig arbetserfarenhet. Du är van vid olika systemstöd för dokumentation och har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du har ett analytiskt förhållningssätt och är van att arbeta strategiskt.

Som person är du skicklig i att påverka din omgivning till positiv förändring och är enkel att ha och göra med. Grannarna ska uppleva att du gör skillnad för dem eftersom ditt arbete är vardagsnära. Du har förmågan att vara tydlig i din information, både muntligt och i skrift. Det är viktigt att du kan hantera konfliktsituationer mellan människor.För att lyckas i tjänsten krävs att du gillar att möta människor och kan tolka deras behov, är full av empati, är positiv och tålmodig och är en lagspelare som vill göra det där lilla extra.

Vad kan Partillebo erbjuda dig?

Tjänsten är en anställning hos Partillebo på heltid. Arbetstiderna är kontorstid och tilltänkt start är årsskiftet 2021/2022.

Partillebo har kollektivavtal med avtalspension, försäkringar, utbildningar och andra förmåner såsom sjukförsäkring och friskvårdsbidrag.

Företaget sitter i trivsamma lokaler på Kyrktorget 51 i centrala Partille.Om Företaget

Partillebo är ett kommunalt fastighetsbolag som äger och förvaltar ca 4000 lägenheter och ca 250 000 m2 lokaler, samt verkar som samhällsbyggare i Partille kommun. Bolaget har ca 80 st. anställda.
Läs mer på www.partillebo.seHur söker jag jobbet?

Du söker tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök nu" bredvid eller på jeffersonwells.se. Där bifogar du ditt CV och personliga brev. Vi tar inte emot ansökan via e-post eller brev.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Har du frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fia Fagerlund på [email protected]

Vid tekniska frågor kring din ansökan vänligen kontakta Jefferson Wells webbsupport på 0771-559920 eller via mail: [email protected]

Gå gärna in på LinkedIn och lägg till Fia Fagerlund.

Om det blir väldigt många sökande kan vi stänga ner annonsen tidigare än sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vikarierande fältsekreterare sökes till Familjehuset

Ansök    Maj 20    Partille kommun    Fältassistent
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Familjehuset tillhör social- och arbetsförvaltningens öppenvård för barn och unga och är en stabil arbetsplats med ett nära ledarskap. Vi arbetar både förebyggande och ... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Familjehuset tillhör social- och arbetsförvaltningens öppenvård för barn och unga och är en stabil arbetsplats med ett nära ledarskap. Vi arbetar både förebyggande och behandlande med föräldrar, barn, ungdomar och familjer. På Familjehuset arbetar just nu 18 personer med olika kompetenser och erfarenheter.

ARBETSUPPGIFTER
Som medarbetare på Familjehuset får du kollegor med ett stort engagemang, hög kompetens och en stor vilja att utveckla verksamheten. Vi arbetar med familjebehandling, umgängesstöd samt har en fältverksamhet. Nu behöver vi under det kommande året en vikarie till fältverksamheten då en av fältsekreterarna är föräldraledig.

Grunden i fältarbetet är uppsökande och förebyggande arbete i offentliga ungdomsmiljöer. Det innebär att du som fältsekreterare i Partille kommun arbetar uppsökande ute på fritidsgårdar, skolor och på gator och torg, tillsammans med dina kollegor, för att etablera relation med ungdomarna och erbjuda stöd till dem som man bedömer befinner sig i riskzon. Arbetet bygger på ungdomars frivillighet, förtroende och utifrån en respekt för deras integritet. Centralt i fältarbetet är att utgå från ungdomarnas behov och att frigöra deras egna resurser.

Vi har regelbunden process- och metodhandledning. Arbetstiderna är förlagda till dagtid och arbete på kvällstid 1-2 vardagar i veckan.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta inom socialtjänstens uppdrag är detta meriterande.

Vi ser att du som söker är en trygg, lugn och stabil person. Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har en god samarbetsförmåga. Du är kreativ och van vid att ta eget ansvar över din arbetsdag för att på bästa sätt planera och slutföra dina arbetsuppgifter. Eftersom arbetet sker i olika miljöer och innebär olika typer av uppdrag, krävs det att du är flexibel, lösningsfokuserad och kreativ. Du ser möjligheter i förändringar och är intresserad av att vidareutveckla verksamheten.

Tjänsten innefattar social dokumentation och det är därför ett krav att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Det är önskvärt att du som söker har körkort B.

ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Barnsekreterare till Partille kommun

Ansök    Apr 13    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Vill du ha roligt på jobbet? Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Social- och arbetsför... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vill du ha roligt på jobbet?
Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka?
Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas?

Social- och arbetsförvaltningen är lätt att överblicka. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

Familjehemsgruppen består av fyra barnsekreterare och fyra familjehemssekreterare. Barnsekreterare och familjehemssekreterare arbetar i ett nära samarbete för att ge de placerade barnen en bra vård. Gruppen har en metodstödjare som stöd i deras arbete. Metodstödjaren handleder gruppen i ärenden enskilt och i grupp.

ARBETSUPPGIFTER
Som barnsekreterare består dina arbetsuppgifter i huvudsak av att följa upp de placerade barnen och samordna olika insatser kring barnen och deras familjer utifrån det tredelade föräldraskapet. Du handlägger utredningar, överväganden och omprövningar enligt SoL och LVU. Vi har BBIC-licens och arbetar enligt BBIC som metod. Vidare har du ett nära samarbete med familjehemssekreterarna under pågående placering. Du samverkar också med andra enheter på social- och arbetsförvaltningen, samt olika externa samarbetspartners vid behov.

Arbetsgruppen har gemensamma heldagar under året för uppföljning, utveckling och kvalitetssäkring av arbetet med de familjehemsplacerade barnen tillsammans med metodstödjare och enhetschef. Du kommer även få kontinuerlig processhandledning, stöd och metodhandledning av närmaste chef.

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska ha socionomexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och är väl förtrogen med gällande lagstiftning. Tidigare arbete med myndighetsutövning inom barn och unga är önskvärt. Annan meriterande erfarenhet är arbete med familjehemsvård och socialtjänstens ansvar vad gäller familjehemsplacerade barn. B-körkort är ett krav.

För den här tjänsten krävs ett stort engagemang, vi vill att du ska veta varför du söker dig hit. Du är en person som trivs med ett nära samarbete med dina kollegor och yrkesnätverk, där du är lyhörd och kommunicerar på ett förståeligt och konstruktivt sätt.

ÖVRIGT
Löpande urval kan komma att tillämpas, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Familjehemssekreterare till familjehemsgruppen i Partille

Ansök    Mar 10    Partille kommun    Familjehemssekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Närheten till varandra och kontin... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Närheten till varandra och kontinuerlig samverkan är vår styrka. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

Partille kommun är hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorteras fritids-och friskvårdsaktiviteter, flextid, friskvårdsbidrag, förmånscykel samt möjlighet att växla ditt semesterdagstillägg mot fler lediga dagar.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/ etnisk bakgrund.


ARBETSUPPGIFTER
Välkommen som familjehemssekreterare till oss på familjehemsenheten i Partille!

Familjehemsgruppen består av fyra barnsekreterare och fyra familjehemssekreterare som arbetar i nära samverkan kring varje barn som är placerat i familjehem.

I din roll som familjehemssekreterare kommer du att rekrytera, stötta och handleda familjehem. Vi tror på nära samverkan mellan utredare, barnsekreterare, familjehemssekreterare och vår öppenvård.

Familjehemsgruppen har kontinuerliga gemensamma hel- och halvdagar under året då vi planerar och följer upp utvecklingsarbetet vad gäller aktiviteter och mål kring de familjehemsplacerade barnen. Vi har gemensam processhandledning och en heltidsanställd metodstödjare som stöd i arbetet.

Nu söker vi dig som vill dela vårt positiva och goda arbetsklimat med oss.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du som söker har en socionomexamen och erfarenhet av familjehemsvård och kunskap om socialtjänstens ansvar vad gäller familjehemsplacerade barn. Då dokumentation och administrativa arbetsuppgifter är en viktig del av tjänsten behöver du ha erfarenhet av detta. B-körkort är ett krav.

Då en av tjänstens hörnstenar handlar om samverkan söker vi dig med positiv inställning till nära samverkan med kollegor. Du är en prestigelös person som är nyfiken på andra och har förmågan att hantera en tjänst med ett mångfald av arbetsuppgifter där du har barnet och familjehemmets bästa i fokus. Vi vill att du har god förmåga att vårda och bygga goda relationer, kommunicera och samarbeta med andra. Det är viktigt att du har ett gott bemötande och är tydlig i din kommunikation till så väl klienter, uppdragstagare som dina kollegor.

Vi ser fram emot din ansökan!


ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Metodstödjare med mottagningsfunktion till missbruksenheten, Partille kommu

Ansök    Mar 26    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt a... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få överblick över. Vi har ett gott internt samarbete inom förvaltningen och med andra viktiga samarbetspartners. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt.

Nu söker dig som vill arbeta som metodstödjare på 75% i kombination med mottagningsfunktion på 25%. Missbruksenhetens målgrupp består av vuxna personer från 21 år med en missbruks- och/eller beroendeproblematik. Vi arbetar även med personer som har en samsjuklighetsproblematik samt med bostadsfrågan för enhetens målgrupp. Arbetsgruppen består av både myndighetsutövande socialsekreterare samt utförare inom boendeverksamhet, boendestöd och öppenvårdsmottagning. Du kommer att ingå i en positiv arbetsgrupp på totalt 14 personer som arbetar med målgruppen utifrån olika uppdrag. Vi på missbruksenheten består av en myndighetsdel, ett boendeteam kopplat till ett stöd- och referensboende, en öppenvårdsmottagning samt ett team som arbetar med målgruppen samsjukliga. Tillsammans är vi en stabil och engagerad arbetsgrupp med lång erfarenhet.

ARBETSUPPGIFTER
Ditt arbete som metodstödjare är angränsat till missbruksenhetens myndighetsdel som består av fyra erfarna socialsekreterare med lång erfarenhet och nära samarbete. Uppdraget innefattar att stödja socialsekreterarna i det dagliga arbetet samt metodhandleda i grupp och individuellt. En viktig del är att arbeta för att trygga och upprätthålla rättssäkerheten inom enheten samt verka för att valda biståndsinsatser är kvalitetssäkrade och kostnadseffektiva. Arbetsuppgifterna består även av att företräda nämnden i Förvaltningsrätten.

Du kommer att arbeta nära enhetschef i frågor som rör utveckling och omvärldsbevakning och förväntas samverka med interna- och externa samarbetspartners. Det finns en fin samverkanskultur både på enheten och inom förvaltningen. Du kommer att ha stor möjlighet att påverka hur arbetet läggs upp och vi tillsammans skapar mycket av arbetssättet.

Tjänsten innefattar även en mottagningsfunktion som omfattar förhandsbedömningar samt visst klientarbete vilket kommer att utformas tillsammans med enhetschef. och gruppen. Arbetsuppgifter innebär att man tar emot alla nya ärenden, ansökningar och anmälningar. Det kan också innebära att delta på möten med andra aktörer för att informera om insatser från enheten, gå på vårdplaneringar och delta på hembesök med personal från vård och omsorgsförvaltningen.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med en socionomexamen med mångårig erfarenhet av målgruppen och myndighetsutövning enligt SoL och LVM. Du skall ha kunskap kring utredningsarbete enligt ASI samt vara väl förtrogen med verksamhetssystemet Treserva. Du är bra på att planera och prioritera, har goda kunskaper i lagstiftning och dokumentation samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi söker dig som är trygg i dig själv, prestigelös och trivs med att leda och vara ett stöd i det dagliga arbetet för gruppen. Du har förmågan att på ett tydligt sätt vägleda socialsekreterare i komplexa ärenden och vara ett stöd för medarbetare att själva bedöma behov och driva förändringsprocesser. Du har en positiv människosyn och engagemang för målgruppen.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Familjehemskonsulent

Ansök    Jan 21    Casa Omsorg AB    Familjehemssekreterare
Casa Omsorg AB arbetar på uppdrag av socialtjänsten och erbjuder socialtjänsten utredda och kontrollerade familjehem och jourhem , förstärkt familjehem och även behandlingsfamiljehem. Vi har bara socionomer i verksamheten. Just nu söker vi familjehemskonsulenter med socionomutbildning i Skåne län Västra Norrlands län , Kronobergs län samt i Dalarnas län. Vi söker dig som kan arbeta hemifrån och som är självständig. Du kan vara konsult och fakturera os... Visa mer
Casa Omsorg AB arbetar på uppdrag av socialtjänsten och erbjuder socialtjänsten utredda och kontrollerade familjehem och jourhem , förstärkt familjehem och även behandlingsfamiljehem.
Vi har bara socionomer i verksamheten. Just nu söker vi familjehemskonsulenter med socionomutbildning i Skåne län Västra Norrlands län , Kronobergs län samt i Dalarnas län. Vi söker dig som kan arbeta hemifrån och som är självständig. Du kan vara konsult och fakturera oss.

ARBETSUPPGIFTER
Som familjehemskonsulent kommer du att rekrytera och utreda familjehem. Du kommer ansvara för utbildning, stöd och handledning till familjehemmen. I arbetet ingår att göra bedömningar av lämplighet och förmåga hos familjerna. Du har kontakt med socialtjänsten och medverkar i matchningen av valet av familjehem för barn som är aktuella för placering. Arbetet innebär nära samarbete med barnets viktiga aktörer.


KVALIFIKATION
Socionomexamen eller eventuellt likvärdig utbildning samt flerårig erfarenhet av socialt arbete med barn och familjer. Tidigare erfarenhet av familjehemsarbete/familjehemskonsulent och adekvat vidareutbildning, t.ex. familjehemsintervju enligt Kälvesten, är meriterande. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har förmåga till samarbete med andra och din vilja att bidra till ett positivt arbetsklimat. Du ska ha ett öppet och förtroendeskapande förhållningssätt och vara trygg i din yrkesroll. Arbetet innebär resor på varför B-körkort är ett krav.


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Familjehemssekreterare till familjehemsgruppen i Partille

Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Närheten till varandra och kontin... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Närheten till varandra och kontinuerlig samverkan är vår styrka. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

Partille kommun är hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorteras fritids-och friskvårdsaktiviteter, flextid, friskvårdsbidrag, förmånscykel samt möjlighet att växla ditt semesterdagstillägg mot fler lediga dagar.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/ etnisk bakgrund.


ARBETSUPPGIFTER
Välkommen som familjehemssekreterare till oss på familjehemsenheten i Partille!

Familjehemsgruppen består av fyra barnsekreterare och fyra familjehemssekreterare som arbetar i nära samverkan kring varje barn som är placerat i familjehem.

I din roll som familjehemssekreterare kommer du att rekrytera, stötta och handleda familjehem. Vi tror på nära samverkan mellan utredare, barnsekreterare, familjehemssekreterare och vår öppenvård.

Familjehemsgruppen har kontinuerliga gemensamma hel- och halvdagar under året då vi planerar och följer upp utvecklingsarbetet vad gäller aktiviteter och mål kring de familjehemsplacerade barnen. Vi har gemensam processhandledning och en heltidsanställd metodstödjare som stöd i arbetet.

Nu söker vi dig som vill dela vårt positiva och goda arbetsklimat med oss.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du som söker har en socionomexamen och erfarenhet av familjehemsvård och kunskap om socialtjänstens ansvar vad gäller familjehemsplacerade barn. Då dokumentation och administrativa arbetsuppgifter är en viktig del av tjänsten behöver du ha erfarenhet av detta. B-körkort är ett krav.

Då en av tjänstens hörnstenar handlar om samverkan söker vi dig med positiv inställning till nära samverkan med kollegor. Du är en prestigelös person som är nyfiken på andra och har förmågan att hantera en tjänst med ett mångfald av arbetsuppgifter där du har barnet och familjehemmets bästa i fokus. Vi vill att du har god förmåga att vårda och bygga goda relationer, kommunicera och samarbeta med andra. Det är viktigt att du har ett gott bemötande och är tydlig i din kommunikation till så väl klienter, uppdragstagare som dina kollegor.

Vi ser fram emot din ansökan!


ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Socialsekreterare till missbruksenheten, vikariat, Partille kommun

Ansök    Feb 11    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt a... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få överblick över. Vi har ett gott internt samarbete inom förvaltningen och med andra viktiga samarbetspartners. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt.

Vi söker dig som vill arbeta som vikarierande socialsekreterare med målgruppen vuxna personer med missbruks-och beroendeproblematik. Du kommer att ingå i en positiv arbetsgrupp på totalt 14 personer som arbetar med målgruppen utifrån olika uppdrag. Vi på missbruksenheten består av en myndighetsdel, ett boendeteam kopplat till ett stöd- och referensboende, en öppenvårdsmottagning samt ett team som arbetar med målgruppen samsjukliga. Tillsammans är vi en stabil och engagerad arbetsgrupp med lång erfarenhet.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare på missbruksenheten arbetar du med målgruppen vuxna från 21 år och uppåt med missbruks- och beroendeproblematik. Arbetsuppgifterna består av att utreda och fatta beslut om vård, boende och behandling enligt SoL och LVM. Arbetet är omväxlande och där samverkan med både interna och externa samarbetspartners såsom utförare, boenden, behandling och sjukvård är en viktig del.

Fördelarna med att du som socialsekreterare arbetar i samma arbetsgrupp som utförarna är många. Vi utgår från brukarens behov och genom ett nära samarbete inom gruppen kan vi utforma individuella och kreativa lösningar tillsammans med den enskilde. Som socialsekreterare får du ett spännande jobb med stor möjlighet till påverkan och att själv utforma dina arbetsdagar. Din närmsta arbetsgrupp består av tre andra socialsekreterare och en metodstödjare som leder och ger stöd i det dagliga arbetet. Vi är en liten arbetsgrupp som känner varandra väl där gemenskap och arbetsglädje får stort utrymme.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomexamen och tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen. Erfarenhet av utredningsarbete och myndighetsutövning är meriterande, likaså erfarenhet av datasystemet Treserva och utredningsmetoden ASI. För att lyckas i uppdraget behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Som person är du trygg i dig själv, prestigelös och har en positiv människosyn. Du har ett engagemang för målgruppen och en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du kan planera, prioritera och driva dina egna ärenden självständigt samtidigt som du tar hjälp vid behov. Personlig lämplighet är av stor vikt.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Partille kommun vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktiviteter, flextid, friskvårdsbidrag, förmånscykel samt möjlighet att växla ditt semesterdagstillägg mot fler lediga dagar. Hos oss finns bra möjligheter till kompetensutveckling och du erbjuds extern processhandledning.

Vi kommer löpande att kalla till intervju under ansökningstiden. Visa mindre

Vikariat på enheten för ekonomiskt bistånd

Partille kommun har idag 39 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Partille kommun vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktiviteter, ... Visa mer
Partille kommun har idag 39 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Partille kommun vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktiviteter, flextid, friskvårdsbidrag, förmånscykel samt möjlighet att växla ditt semesterdagstillägg mot fler lediga dagar.

Vill du ha roligt på jobbet? Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få överblick över. Vi har ett gott internt samarbete inom förvaltningen och med andra viktiga samarbetspartners. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

Nu finns möjligheten att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare hos oss får du engagerade arbetskamrater och god arbetsgemenskap. Enheten består av 13 medarbetare fördelade på mottagningsgrupp, rehabgrupp, boendesekreterare, assistent samt budget- och skuldrådgivare. Det dagliga arbetet leds av en metodstödjare. Alla våra socialsekreterare får löpande processhandledning.

Vårt mål är att öka egenförsörjningen hos kommuninvånarna i Partille kommun och vi har ett nära samarbete med Arbetsmarknadsenheten som erbjuder arbetsträning, praktikanskaffning och jobbsökarverksamhet. Arbetet hos oss är omväxlande och en viktig del av arbetet är målet att stärka den enskildes möjligheter att leva ett självständigt liv.

Du kommer att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen. Du utreder, bedömer och fattar beslut. Du handlägger även ärenden som rör våld i nära relationer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har ett engagemang för frågor som rör ekonomiskt bistånd. Har du tidigare erfarenhet av myndighetsutövning, ekonomiskt bistånd och utredningsarbete inom våld i nära relationer så är detta meriterande. Som medarbetare hos oss trivs du med dokumentation och administrativa uppgifter. Goda kunskaper i det svenska språket krävs samt god datorvana.

Det är viktigt för oss att du som medarbetare både kan ge och ta emot stöd och förstår socialtjänstens uppdrag och utmaningar. Du förstår vikten av samverkan och har en god samarbetsförmåga. I mötet med såväl klienter som dina medarbetare har du ett gott bemötande och du är tydlig i din kommunikation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Tidsbegränsad anställning fram till och med 30:e juni 2020.

Vi arbetar med löpande urval i denna rekryteringsprocess, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Metodstödjare till Familjeenheten

Ansök    Dec 15    Partille kommun    Socionom
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Familjehemsgruppen i Partille består av fyra barnsekreterare och fyra familjehemssekreterare som arbetar utifrån var sina uppdrag i ett nära samarbete. Barnsekreterare ... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Familjehemsgruppen i Partille består av fyra barnsekreterare och fyra familjehemssekreterare som arbetar utifrån var sina uppdrag i ett nära samarbete. Barnsekreterare är ansvarar för att följa upp de placerad barnen enligt gällande lagstiftning och familjehemssekreterare rekryterar, utbildar och handleder familjehemsföräldrarna. Vi arbetar i nära samverkan med utredningsenheten barn- unga och Familjehuset som är vår gemensamma öppenvård.

Vi tillsätter nu en helt ny tjänst som metodstödjare till vår enhet för att ännu bättre kunna fokusera på våra utvecklingsfrågor och för att vi ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för.

ARBETSUPPGIFTER
Som metodstödjare kommer du att vara en viktig del i att leda och driva utvecklingsarbetet på enheten och du kommer att metodhandleda barnsekreterare och familjehemssekreterare i deras arbete. Du kommer tillsammans med enhetschef att planera och fördela det dagliga arbetet i familjehemsgruppen samt planera och genomföra utvecklings- och planeringsdagar för familjehemsgruppen.

I tjänsten ingår även att företräda nämnden i Förvaltningsrätt och Kammarrätt.

Då tjänsten är helt ny kommer stora möjligheter finnas att utforma tjänsten och arbetssättet kopplat till denna.
I Partille jobbar vi i nära samverkan med övriga verksamheter inom social-och arbetsförvaltningen och som metodhandledare kommer du har regelbunden samverkan och processhandledning med övriga metodhandledare inom förvaltningen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet från att ha arbetat inom sociala barnavården, familjehemsenhet och/eller med utredning av barn och unga. Har du tidigare arbetat som metodstödjare eller 1.e socialsekreterare och har någon form av arbetsledarutbildning är detta meriterande.

Som person är du lugn och stabil med en hög grad av personlig mognad. Du är trygg i din yrkesroll och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat med kvalité. Du arbetar bra med andra människor, relaterar till dem, lyssnar in och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du besitter stor förmåga att skapa teamkänsla och medarbetarengagemang.

Personlig lämplighet kommer vara viktigt för oss.

ÖVRIGT
Innan anställning kan erbjudas behöver ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Detta kan beställas via polisen: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. Visa mindre

Vikarierande fältsekreterare/umgängesstödjare sökes till Familjehuset

Ansök    Nov 18    Partille kommun    Socialsekreterare
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Familjehuset tillhör social- och arbetsförvaltningens öppenvård för barn och unga och är en stabil arbetsplats med ett nära ledarskap. Vi arbetar både förebyggande och... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.


Familjehuset tillhör social- och arbetsförvaltningens öppenvård för barn och unga och är en stabil arbetsplats med ett nära ledarskap. Vi arbetar både förebyggande och behandlande med föräldrar, barn, ungdomar och familjer. På Familjehuset arbetar just nu 18 personer med olika kompetenser och erfarenheter.

ARBETSUPPGIFTER
Som medarbetare på Familjehuset får du kollegor med ett stort engagemang, hög kompetens och en stor vilja att utveckla verksamheten. Vi arbetar med familjebehandling, umgängesstöd samt har en fältverksamhet. Nu behöver vi under det kommande året stötta upp umgängesstödet och fältverksamheten. Hur mycket du arbetar med respektive del kommer att variera under året.

Grunden i fältarbetet är uppsökande och förebyggande arbete i offentliga ungdomsmiljöer. Det innebär att du som fältsekreterare i Partille kommun arbetar uppsökande ute på fritidsgårdar, skolor och på gator och torg, tillsammans med dina kollegor, för att etablera relation med ungdomarna och erbjuda stöd till dem som man bedömer befinner sig i riskzon. Arbetet bygger på ungdomars frivillighet, förtroende och utifrån en respekt för deras integritet. Centralt i fältarbetet är att utgå från ungdomarnas behov och att frigöra deras egna resurser.

Arbetet som umgängesstödjare innebär att du kommer att medverka vid umgängen för att se till så att mötet mellan barn och deras föräldrar blir så trivsamt och tryggt som möjligt. Detta gör du genom att dels bevaka umgänget men även genom att utifrån ett pedagogiskt perspektiv agera som stöd till barn och föräldrar under mötet. Mötena sker oftast i Familjehusets lokaler men kan även ske ute på allmän plats. Ärenden kommer via biståndsbeslut från socialsekreterare eller dom från tingsrätten.

Familjehuset vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktiviteter, friskvårdsbidrag, förmånscykel samt längre semester genom möjlighet att växla ditt semesterdagstillägg mot fler lediga dagar.

Vi har regelbunden processhandledning och metodhandledning. Arbetstiderna är förlagda till dagtid med inslag av arbete på kvällstid på vardagar i skiftande omfattning under året.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har annan beteendevetenskaplig utbildning. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta inom socialtjänstens uppdrag är detta meriterande, men inte ett krav.
Vi ser att du som söker är en trygg, lugn och stabil person. Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har en god samarbetsförmåga. Du är kreativ och van vid att ta eget ansvar över din arbetsdag för att på bästa sätt planera och slutföra dina arbetsuppgifter. Eftersom arbetet sker i olika miljöer och innebär olika typer av uppdrag, krävs det att du är flexibel, lösningsfokuserad och kreativ. Du ser möjligheter i förändringar och är intresserad av att vidareutveckla verksamheten.

Tjänsten innefattar social dokumentation och det är därför ett krav att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Det är önskvärt att du som söker har körkort B.

ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Familjehemssekreterare till familjehemsgruppen i Partille

Partille kommun har idag 38 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 800 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Närheten till varandra och kontinuerl... Visa mer
Partille kommun har idag 38 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 800 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Närheten till varandra och kontinuerlig samverkan är vår styrka. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

Partille kommun är hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorteras fritids-och friskvårdsaktiviteter, flextid, friskvårdsbidrag, förmånscykel samt möjlighet att växla ditt semesterdagstillägg mot fler lediga dagar.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/ etnisk bakgrund.


ARBETSUPPGIFTER
Välkommen som familjehemssekreterare till oss på familjehemsenheten i Partille!

Familjeenheten innefattar fyra verksamheter som arbetar med familjehemsvård, familjerådgivning, familjerätt och familjecentral. Du kommer att tillhöra familjehemsgruppen som består av fem stycken barnsekreterare och fyra stycken familjehemssekreterare, vilka arbetar i nära samverkan kring varje familjehemsplacerat barn. Vi har förmånen att vara två chefer på enheten med delat ansvar vilket gör att vi har möjligheten att bedriva ett nära och närvarande ledarskap, och vi ansvarar även för metodstöd till våra fantastiska medarbetare.

Socialtjänsten i Partille har som mål att alla barn ska växa upp under trygga och goda förhållanden i sin hemmiljö. Skulle ett barn behöva placeras i familjehem blir du som familjehemssekreterare en nyckelperson i samverkan. I din roll kommer du rekrytera, stötta och handleda ett lämpligt familjehem. I Partille följer vi en strukturerad arbetsmodell vad gäller samverkan med andra. Det är ett arbete med kontinuerlig kvalitetsuppföljning, nära samverkan och regelbundet stöd till våra familjehem, vilket har bidragit till att så gott som alla våra familjehem är i vår egen regi. Detta har främjat till god kvalité på Partilles familjehemsvård.

Hos oss blir du en del av ett spännande utvecklingsarbete och arbetssätt i den kvalificerade familjehemsvården. Familjehemsgruppen har kontinuerliga gemensamma hel- och halvdagar under året då vi planerar och följer upp utvecklingsarbetet vad gäller aktiviteter och mål kring de familjehemsplacerade barnen. Du erhåller kontinuerlig processhandledning och kompetenspåfyllnad vid behov.


KVALIFIKATIONER
Nu söker vi dig som vill dela detta positiva och goda arbetsklimat med oss. Rollen kräver socionomexamen. Du behöver vara intresserad av, och gärna ha erfarenhet av, familjehemsvård samt kunskap om socialtjänstens ansvar vad gäller familjehemsplacerade barn. Körkort är ett krav.

Då en av tjänstens hörnstenar handlar om samverkan söker vi dig med positiv inställning till nära samverkan med kollegor. Du är en prestigelös person som är nyfiken på andra och har förmågan att hantera en tjänst med ett mångfald av arbetsuppgifter där du har barnet och familjehemmets bästa i fokus. Vi vill att du har god förmåga att vårda och bygga goda relationer, kommunicera och samarbeta med andra. Det är viktigt att du har ett gott bemötande och är tydlig i din kommunikation till så väl klienter, uppdragstagare som dina kollegor. Som medarbetare hos oss ska du trivas med dokumentation och administrativa arbetsuppgifter.

Vi ser fram emot din ansökan!


ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vill du arbeta i mottagningsgrupp på enheten för ekonomiskt bistånd?

Partille kommun har idag 38 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 800 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Partille kommun vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktiviteter, f... Visa mer
Partille kommun har idag 38 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 800 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.
Partille kommun vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktiviteter, flextid, friskvårdsbidrag, förmånscykel samt möjlighet att växla ditt semesterdagstillägg mot fler lediga dagar.

Vill du ha roligt på jobbet? Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få överblick över. Vi har ett gott internt samarbete inom förvaltningen och med andra viktiga samarbetspartners. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

Nu finns möjligheten att bli en av oss!


ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare hos oss får du engagerade arbetskamrater och god arbetsgemenskap. Enheten består av 13 medarbetare fördelade på mottagningsgrupp, rehabgrupp, boendesekreterare, assistent samt budget- och skuldrådgivare. Det dagliga arbetet leds av en metodstödjare. Alla våra socialsekreterare får löpande processhandledning.

Vårt mål är att öka egenförsörjningen hos kommuninvånarna i Partille kommun och vi har ett nära samarbete med Arbetsmarknadsenheten som erbjuder arbetsträning, praktikanskaffning och jobbsökarverksamhet. Arbetet hos oss är omväxlande och en viktig del av arbetet är målet att stärka den enskildes möjligheter att leva ett självständigt liv.

Du kommer att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen. Du utreder, bedömer och fattar beslut. Du handlägger även ärenden som rör våld i nära relationer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har ett engagemang för frågor som rör ekonomiskt bistånd. Har du tidigare erfarenhet av myndighetsutövning, ekonomiskt bistånd och utredningsarbete inom våld i nära relationer så är detta meriterande. Som medarbetare hos oss trivs du med dokumentation och administrativa uppgifter. Goda kunskaper i det svenska språket krävs samt god datorvana.

Det är viktigt för oss att du som medarbetare både kan ge och ta emot stöd och förstår socialtjänstens uppdrag och utmaningar. Du förstår vikten av samverkan och har en god samarbetsförmåga. I mötet med såväl klienter som dina medarbetare har du ett gott bemötande och du är tydlig i din kommunikation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Urval görs löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Socialsekreterare till vårt team på barn- och ungdomsenheten

Vill du ha roligt på jobbet? Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få en överblick över. Vi har ett gott samarbete med skolor, vår egen öppenvård (Familjehuset och Partille alkohol- och narkotikamottagning) och andra viktiga samarbetspartners. Vår förvaltning är också lätt att överblicka. Vi är tillräckligt många för att ... Visa mer
Vill du ha roligt på jobbet?
Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka?
Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas?

Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få en överblick över. Vi har ett gott samarbete med skolor, vår egen öppenvård (Familjehuset och Partille alkohol- och narkotikamottagning) och andra viktiga samarbetspartners. Vår förvaltning är också lätt att överblicka. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

ARBETSUPPGIFTER
Vi förstärker nu vårt team och utannonserar två fasta tjänster i vår Barn- och ungdomsenhet. Den ena tjänsten innebär utredande och uppföljande arbete och den andra tjänsten kommer att innebära arbete i vår mottagningsgrupp under ca ett år, på grund av föräldraledighet, därefter utredande och uppföljande arbete.

Som socialsekreterare hos oss får du engagerade arbetskamrater, gemenskap och en arbetsplats där vi visar omsorg om varandra. Enheten är uppdelad i tre team, varav ett arbetar med mottagande och förhandsbedömningar och de andra två med utredning och uppföljning. Det dagliga arbetet leds av två metodstödjare som ansvarar för varsitt utredarteam samt för mottagningsgruppen. Alla våra socialsekreterare får löpande processhandledning och som ny handläggare inom barn och unga genomgår du en grundutbildning genom Göteborgsregionen, Yrkesresan.

Hos oss kommer du att vara en del av ett spännande utvecklingsarbete för att skapa överblick och gemensamt ansvarstagande för enhetens barnavårdsutredningar. Vi strävar efter att ha varierade utredningstider och fokuserade beslutsunderlag. Läs gärna mer om oss och vårt arbete här: https://socionomkarriar.se/presentation/samverkan-ett-lyft-for-barn-och-ungdomsvard-i-partille/

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt myndighetsutövning är detta meriterande.

Det är viktigt för oss att du som medarbetare både kan ge och ta emot stöd och förstår socialtjänstens uppdrag och utmaningar. Vi tror att du som söker är en stabil person med en hög grad av personlig mognad. Som medarbetare hos oss är det viktigt att du är flexibel och att du trivs med att arbeta med dokumentation och administrativa uppgifter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Socialsekreterare till missbruksenheten , Partille kommun

Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få överblick över. Vi har ett gott internt samarbete inom förvaltningen och med andra viktiga samarbetspartners. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Partille kommun har idag 38 000 invånare ... Visa mer
Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få överblick över. Vi har ett gott internt samarbete inom förvaltningen och med andra viktiga samarbetspartners. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Partille kommun har idag 38 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 800 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vi söker dig som vill arbeta som socialsekreterare med målgruppen vuxna personer med missbruks-och beroendeproblematik och ingå i en positiv arbetsgrupp på totalt 14 personer som arbetar med målgruppen utifrån olika uppdrag. Vi på missbruksenheten består av en myndighetsdel, ett boendeteam kopplat till ett stöd- och referensboende, en öppenvårdsmottagning samt ett team som arbetar med målgruppen samsjukliga. Tillsammans är vi en stabil och engagerad arbetsgrupp med lång erfarenhet.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare på missbruksenheten arbetar du med målgruppen vuxna från 21 år och uppåt med missbruks-och beroendeproblematik. Arbetsuppgifterna består av att utreda och fatta beslut om vård, boende och behandling enligt SoL och LVM. Arbetet är omväxlande och samverkan med både interna och externa samarbetspartners är en viktig del.

Fördelarna med att du som socialsekreterare arbetar i samma arbetsgrupp som utförarna är många. Vi utgår från brukarens behov och genom ett nära samarbete inom gruppen kan vi utforma individuella och kreativa lösningar tillsammans med den enskilde. Som socialsekreterare får du ett spännande jobb med stor möjlighet att själv utforma dina arbetsdagar. Din närmsta arbetsgrupp består av tre andra socialsekreterare och en metodstödjare som leder och ger stöd i det dagliga arbetet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är trygg i dig själv, prestigelös och har en positiv människosyn. Du har ett engagemang för målgruppen och en god samarbetsförmåga. Du kan planera, prioritera och driva dina egna ärenden självständigt samtidigt som du tar hjälp vid behov.

Du skall ha socionomexamen och tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen. Du förväntas ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet av utredningsarbete och myndighetsutövning är meriterande. Tidigare erfarenhet av datasystemet Treserva och utredningsmetoden ASI är en fördel. Personlig lämplighet är av stor vikt.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Partille kommun vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktiviteter, flextid, friskvårdsbidrag, förmånscykel samt möjlighet att växla ditt semesterdagstillägg mot fler lediga dagar. Hos oss finns bra möjligheter till kompetensutveckling och du erbjuds extern processhandledning.

Vi kommer löpande att kalla till intervju under ansökningstiden. Visa mindre

Socialsekreterare som vill förstärka vårt team på Barn - och ungdomsenheten

Vill du ha roligt på jobbet? Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få en överblick över. Vi har ett gott samarbete med skolor, vår egen öppenvård (Familjehuset och Partille alkohol- och narkotikamottagning) och andra viktiga samarbetspartners. Vår förvaltning är också lätt att överblicka. Vi är tillräckligt många för att ... Visa mer
Vill du ha roligt på jobbet?
Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka?
Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas?

Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få en överblick över. Vi har ett gott samarbete med skolor, vår egen öppenvård (Familjehuset och Partille alkohol- och narkotikamottagning) och andra viktiga samarbetspartners. Vår förvaltning är också lätt att överblicka. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.


ARBETSUPPGIFTER
En av våra medarbetare kommer snart att gå på föräldraledighet och vi väljer nu att i samband med det förstärka vårt team med en tillsvidareanställning.

Som socialsekreterare hos oss får du engagerade arbetskamrater, gemenskap och omsorg om varandra. Enheten är uppdelad i tre team, varav ett arbetar med mottagande och förhandsbedömningar och de andra två med utredning och uppföljning. Det dagliga arbetet leds av två metodstödjare som ansvarar för varsitt utredarteam. Alla våra socialsekreterare får löpande processhandledning och som ny handläggare inom barn och unga genomgår du en grundutbildning genom Göteborgsregionen, Yrkesresan.

Hos oss kommer du att vara en del av ett spännande utvecklingsarbete för att skapa överblick och gemensamt ansvarstagande för enhetens barnavårdsutredningar. Vi strävar efter att ha varierade utredningstider och fokuserade beslutsunderlag. Enheten har nyligen vunnit barnkonventionspris för utvecklingsarbetet med barns delaktighet. Läs gärna mer om oss och vårt arbete här: https://socionomkarriar.se/presentation/samverkan-ett-lyft-for-barn-och-ungdomsvard-i-partille/


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt myndighetsutövning är detta meriterande.

Det är viktigt för oss att du som medarbetare både kan ge och ta emot stöd och förstår socialtjänstens uppdrag och utmaningar. Som medarbetare hos oss trivs du med dokumentation och administrativa uppgifter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Vi söker 1- 2 socialsekreterare.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med din ansökan! Visa mindre

Vill du arbeta som socialsekreterare på enheten för ekonomiskt bistånd?

Vill du ha roligt på jobbet? Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få överblick över. Vi har ett gott internt samarbete inom förvaltningen och med andra viktiga samarbetspartners. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans ... Visa mer
Vill du ha roligt på jobbet? Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka? Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas? Partille kommun är en lagom stor kommun som är lätt att få överblick över. Vi har ett gott internt samarbete inom förvaltningen och med andra viktiga samarbetspartners. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

Partille kommun har idag 38 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 800 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.
Partille kommun vill vara en hälsofrämjande arbetsplats och därför får du som medarbetare ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktiviteter, flextid, friskvårdsbidrag, förmånscykel samt möjlighet att växla ditt semesterdagstillägg mot fler lediga dagar.

Nu finns möjligheten att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare hos oss får du engagerade arbetskamrater och god arbetsgemenskap. Enheten består av 13 medarbetare fördelade på mottagningsgrupp, rehabgrupp, boendesekreterare, assistent samt budget- och skuldrådgivare. Det dagliga arbetet leds av en metodstödjare. Alla våra socialsekreterare får löpande processhandledning.

Vårt mål är att öka egenförsörjningen hos kommuninvånarna i Partille kommun och vi har ett nära samarbete med Arbetsmarknadsenheten som erbjuder arbetsträning, praktikanskaffning och jobbsökarverksamhet. Arbetet hos oss är omväxlande och en viktig del av arbetet är målet att stärka den enskildes möjligheter att leva ett självständigt liv.

Du kommer att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen. Du utreder, bedömer och fattar beslut. Du handlägger även ärenden som rör våld i nära relationer.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har ett engagemang för frågor som rör ekonomiskt bistånd. Har du tidigare erfarenhet av myndighetsutövning, ekonomiskt bistånd och utredningsarbete inom våld i nära relationer så är detta meriterande. Som medarbetare hos oss trivs du med dokumentation och administrativa uppgifter. Goda kunskaper i det svenska språket krävs samt god datorvana.

Det är viktigt för oss att du som medarbetare både kan ge och ta emot stöd och förstår socialtjänstens uppdrag och utmaningar. Du förstår vikten av samverkan och har en god samarbetsförmåga. I mötet med såväl klienter som dina medarbetare har du ett gott bemötande och du är tydlig i din kommunikation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Urval görs löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre