Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Partille

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Partille. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Partille som finns hos arbetsgivaren.

Vaken natt Psykiatri boende

Välkommen till en värderingsstyrd organisation Attendo Kombinationsboende på Danskavägen och Lundvägen 4 tar emot kvinnor och män 20?65 år med psykiska funktionshinder, psykosocial och neuropsykiatrisk problematik samt samsjuklighet På Attendo Danskavägen får alla klienter en kontaktperson i syftet att denne ger stöd vid t ex svårigheter när det gäller ekonomi, social interaktion, dygnsrutiner och egenvård. En nära samverkan mellan klienten och persona... Visa mer
Välkommen till en värderingsstyrd organisation


Attendo Kombinationsboende på Danskavägen och Lundvägen 4 tar emot kvinnor och män 20?65 år med psykiska funktionshinder, psykosocial och neuropsykiatrisk problematik samt samsjuklighet


På Attendo Danskavägen får alla klienter en kontaktperson i syftet att denne ger stöd vid t ex svårigheter när det gäller ekonomi, social interaktion, dygnsrutiner och egenvård.
En nära samverkan mellan klienten och personal är grundläggande för att främja en god behandlingsallians.
Beskrivning av tjänsten :
Just nu söker vi personal för vaken natt till våra enheter på Lundvägen 4 och Danskavägen 21. I tjänsten ingår det att åka bil mellan våra två verksamheter under nattetid.


Vi arbetar med engagemang i allt kring våra klienter. Du som söker är ytterst ansvarstagande och har ett genuint intresse för målgruppen. Du stöttar, motiverar och uppmuntrar personerna du arbetar med och hjälper dem till goda och självständiga liv. Tillsammans gör ni praktiska saker i vardagen som t.ex. att träna på vardagliga ting.


Du hjälper till i kontakter med myndigheter, läkare och anhöriga. Du fungerar som ett stöd för kunden och ni tillsammans utvecklar strategier för att uppnå mål i vardagen. Målet är att våra kunder ska få större självförtroende vilket leder till ökad förmåga att klara sin vardag.


Du är relationsskapande och har god förmåga att etablera kontakt med människor i en utsatt situation. Du är lugn, stabil och kan hålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppkommer i det dagliga arbetet. Du har problemlösande analysförmåga, du arbetar bra med komplexa frågor och kan snabbt analysera situationer och fatta beslut. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus. Arbetet innebär att möta människor med en svår livssituation och psykisk ohälsa, då är det väldigt viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt.
Vi ser gärna att Du har utbildning inom området behandlingsassistent eller stödpedagog samt kompetens och erfarenhet av målgruppen inom psykiatri. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Körkort B är ett krav då resor mellan våra två enheter ingår i arbetet.


Stämmer beskrivningen in på dig? Sök redan idag!


Du trivs med att ge god service, skapa fina relationer och vill ge livskvalité till våra klienter. Du är en självständig, ödmjuk och ansvarsfull person som brinner för omsorg och kan se individens behov.


Om Attendo


Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag med 24 000 medarbetare. Mångfald värderas högt, vårt arbete ska stärka individen och vi arbetar för att ge utmärkt service både till våra kunder och kollegor. Attendo verkar i en platt organisation och är en trygg arbetsgivare, med kollektivavtal, avtalsförsäkringar och det finns stora möjligheter att göra karriär.


Vi går igenom ansökningarna löpande.


Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.


Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch! Visa mindre

Familjehem söks

Trygga Hem Familjehem växer och nu söker vi fler fantastiska familjer som vill vara med och hjälpa ett barn/ ungdom (0-18år). Vi söker både familjehem och jourhem samt avlastningshem (som kan ta emot barn på kortare tid ex en – två helger i månaden). Att vara jourhem, familjehem eller avlastningshem Att vara familjehem är en fantastisk insats för de barn ni tar emot. Uppdraget som familjehem är stimulerande, utmanande men också mycket givande! När du är... Visa mer
Trygga Hem Familjehem växer och nu söker vi fler fantastiska familjer som vill vara med och hjälpa ett barn/ ungdom (0-18år). Vi söker både familjehem och jourhem samt avlastningshem (som kan ta emot barn på kortare tid ex en – två helger i månaden).

Att vara jourhem, familjehem eller avlastningshem
Att vara familjehem är en fantastisk insats för de barn ni tar emot. Uppdraget som familjehem är stimulerande, utmanande men också mycket givande!
När du är familjehem, så tar du emot ett barn som är i behov av extra stöd och omsorg i ert hem. Barnet/ ungdomen ska med er hjälp och med stöd av oss familjehemskonsulenter få en så normal tillvaro som möjligt, dvs. de ska gå i skola och erbjudas fritidsaktiviteter mm. Obs, barnen ska erbjudas ett eget rum.
Att vara familjehem och ha ett yrkesliv går för det mesta alldeles utmärkt. Vid första tiden av en placering är det dock bra om någon vuxen i familjehemmet kan vara tillgänglig hemma. Man har som familjehem rätt att vara ledig från arbete vid placering (förlorad arbetsinkomst ersätter vi er med).
Vid önskemål om att bli familjehem är det ytterst viktigt att hela er familj är med på tåget och förstår vad ett uppdrag kräver av er såsom: tid, engagemang, tålamod, struktur och en positiv inställning.

Familjehem kan se ut på många olika sätt. Det finns allt ifrån ensamstående till stora familjer som valt att bli familjehem. Det viktigaste är att ni har ett genuint intresse för att hjälpa ett barn/ ungdom till ett bättre liv. Ni måste också kunna samarbeta med samtliga aktörer runt det placerade barnet/ungdomen såsom skola, socialsekreterare, familjehemskonsulenter m. fl.
En del barn eller ungdomar behöver bo i familjehem under en kortare tid medan andra barn växer upp i sitt familjehem tills de myndiga.
Er nya familjemedlem ska inkluderas i hemmets vardag, där familjehemmet ska fungera som en positiv förebild för den placerade och stå för omsorg, struktur, engagemang och trygghet.

För att bli godkänd som familjehem kommer ni att genomgå en familjehemsutredning. Kraven för att få påbörja en familjehemsutredning är bland andra:
• Att ni behärskar det svenska språket.
• Att ni inte förekommer i polisens brott-och misstankeregister, försäkringskassans register avseende längre sjukperioder eller kronofogdens register.
• Att det finns ett ledigt, möblerat och ombonat sovrum som ni kan erbjuda det placerade barnet.
• Att ni är 30 år eller äldre.
• Att ert boende är stadigvarande, det vill säga ni inte hyr i andra hand, är inneboende eller dylikt.
• Att ni har en stabil inkomst.
• Att minst en av er har tid för möten såsom sjukvård/tandvård, socialtjänst och familjehemskonsulenter mm.

God ekonomisk ersättning
Den ekonomiska ersättning du får som familjehem består av två delar. Arvodet och omkostnadsersättning. Arvodet är den ersättning (lön) du får för det uppdrag du utför och är skattepliktig.
Omkostnadsersättningen är skattefri och ska täcka utgifter för mat, kläder, boende, fritidsaktiviteter och annat som barnet behöver.

Handledning
Trygga Hem Familjehem erbjuder regelbunden handledning och utbildningar.

Om Trygga Hem Familjehem
Trygga Hem Familjehem erbjuder konsulentstödda jour och familjehemsplaceringar. Samtliga familjehemskonsultenter på Trygga Hem Familjehem är utbildade socionomer med stor erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.

Är du intresserad av att ställa upp som jourhem, familjehem eller avlastningshem?

Rekrytering sker löpande. Klicka in på vår hemsida för mer information och Ansökan!

Varmt välkommen önskar vi på Trygga Hem Familjehem
Observera ofullständiga ansökningar besvaras ej, likaså om ni inte uppfyller ALLA krav. Endast seriösa sökare besvaras. Visa mindre

Vi söker sommarvikarie och behovs personal

Som anställd hos oss på Mellbygård HVB får du vara en del av ett engagerat företag med hög kvalitetsnivå inom HVB verksamhet. Du erbjuds ett mindre sammanhang där du som anställd har stor möjlighet till påverkan. Vidare stor flexibilitet vad det gäller din egen arbetssituation. I ditt uppdrag ingår blanda annat att du varje månad skriver månadsrapporter avseende arbetet med stödet till ungdomen som delges uppdragsgivaren. Du deltar kontinuerligt i uppföljn... Visa mer
Som anställd hos oss på Mellbygård HVB får du vara en del av ett engagerat företag med hög kvalitetsnivå inom HVB verksamhet. Du erbjuds ett mindre sammanhang där du som anställd har stor möjlighet till påverkan. Vidare stor flexibilitet vad det gäller din egen arbetssituation.
I ditt uppdrag ingår blanda annat att du varje månad skriver månadsrapporter avseende arbetet med stödet till ungdomen som delges uppdragsgivaren. Du deltar kontinuerligt i uppföljningsprocessen tillsammans med den placerade, biologiskt nätverk och uppdragsgivare. Du följer du de policys, riktlinjer och den värdegrund som FamiljeDynamiken och dess verksamheter står för.
Du är i din roll som behandlare mogen, ansvarstagande, en förebild och ekonomiskt ansvarsfull. Du har du en god initiativförmåga och du ser vad som behöver göras i dina ärenden. Du lyfter fram behov du ser hos individen till föreståndaren och annan ledning så att rätt stöd/insatser kan ges. Du förväntas ha förmågan att arbeta enskilt men även tillsammans med kollegor. Du deltar i handledning enskilt och med kollegor. Som en del i arbetet ingår att du vidareutbildar dig inom de områden som du behöver komplettera din utbildningsbakgrund med för att möta de krav som ställs.
Vem är du?
Du har utbildning som socialpedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning inom social omsorg som arbetsgivaren finner relevant.
Du har erfarenhet inom social omsorg eller annan erfarenhet/expertis arbetsgivaren finner relevant.
Du har god förmåga att uttrycka dig i det svenska språket, både i tal och skrift.
Du har god vana av att dokumentera.
Vi lägger stor vikt på vid dina personliga egenskaper så visa vem du är och vad du kan bidra med!
Ditt arbete individanpassas.
Obekväm arbetstid är en naturlig del av arbetet men ger också mycket frihet. Visa mindre

Behandlingspedagog till HVB- Villa Ljungbacke

Vill du vara med och utveckla arbetet med flickor/kvinnor som utsatt för hedersproblematik, förtryck och sexuella övergrepp. Nu söker vi en ny medarbetare. Vill du arbeta i ett litet sammanhang med engagemang och kvalitet i fokus? Pax Menchi AB för vård och omsorg söker dig som vill jobba på vårt HVB-hem, som är ett skyddat boende. Vi erbjuder skydd, vård, stöd och behandling för flickor/kvinnor som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat vål... Visa mer
Vill du vara med och utveckla arbetet med flickor/kvinnor som utsatt för hedersproblematik, förtryck och sexuella övergrepp. Nu söker vi en ny medarbetare.
Vill du arbeta i ett litet sammanhang med engagemang och kvalitet i fokus? Pax Menchi
AB för vård och omsorg söker dig som vill jobba på vårt HVB-hem, som är ett skyddat boende. Vi erbjuder skydd, vård, stöd och behandling för flickor/kvinnor som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck. Vi tar emot flickor/kvinnor i åldern mellan 15 till 20 år och vi har bara 6 platser.
Dina arbetsuppgifter
Att arbeta hos oss betyder engagemang och vilja att vara med och utveckla en verksamhet där du kommer att ha en betydande roll i stöd- och förändringsarbetet.
Målet med vår verksamhet är att flickorna/kvinnorna som lämnar vårt boende ska ha uppnått en förstärkt självkänsla och styrka att kunna hantera riskfyllda situationer samt att ta rätt beslut för ett tryggt liv.
Vi lägger stor vikt vid förmågan att upprätthålla en god kontakt med socialtjänsten som är vår uppdragsgivare samt att du förstår innebörden i deras uppdragsbeskrivning i samband med och under en placering.
Din roll blir att skapa trygghet, förtroende, framtidshopp och vara med i processen att bygga ett nytt liv utan våld och förtryck. Du arbetar aktivt med att implementera ett skyddstänk och säkerhetsplaneringar.
I samråd med verksamhetsansvarig planerar du och genomför de olika insatserna utifrån upprättade genomförandeplaner.
Vi söker dig med god vana att arbeta behandlande/motiverande/stödjande, gärna utifrån beprövade metoder och erfarenheter. Arbetet innefattar obligatoriska KP samtal, riskhanteringssamtal, dokumentation i form av månadsrapporter och journalanteckningar samt praktiskt stöd.
Vem är du
- Du, socionom, beteendevetare eller socialpedagog, behandlingspedagog eller annan
högskoleutbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.
Tidigare meriter från arbete med hedersproblematik.
Utbildning i riskbedömningsmetoder såsom PATRIARK, är starkt meriterande. Även kunskaper och utbildning i hedersrelaterad problematik eller våld i nära relation är en fördel för dig som söker tjänsten.
- Som person har du ett vänligt och omsorgsfullt förhållningssätt. Du har socialkompetens och ett respektfullt bemötande. Du är lyhörd inför uppdraget och samtidigt driven i arbetet att upprätthålla god kvalitet i verksamheten. Det är av vikt att du har god samarbetsförmåga, både internt och externt. Du är engagerad i att ge praktiskt och psykosocialt stöd åt flickorna/kvinnorna som kommer till oss.
Vad vi kan erbjuda dig
Vår verksamhet har kollektivavtal med förmåner som gör att du kan känna dig trygg hela livet. Vi erbjuder även externt handledning och kompetensutveckling samt gymkort.
OBS! Urval sker med löpande intervjuer så ansök gärna så snart som möjligt. Vi ser
fram emot din ansökan och hoppas på ett personligt möte. Tillträde snarast önskas!
Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kommer att tillämpas. Tjänsten är en heltidstjänst där även viss tid förlagd till kvällar och annan obekväm arbetstid.
Vid en eventuell anställning kommer registerutdrag från polisens misstanke- och belastningsregister att krävas.
Boendet har skyddat adress/ Företaget ligger i Partille trakten.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Boendeassistent extrapersonal/sommarvik till Öjersjöhemmet

Göteborgs Stadsmission är en idéburen, ickevinstdrivande organisation som arbetar för att stödja människor som lever i utsatta livssituationer. Tillsammans vill vi skapa ett Göteborg där alla är inkluderade. En stad där vi möter människan, inte problemet. Vi söker nu extrapersonal som boendeassistent som tim/sommarvikarie till Öjersjöhemmet som ligger i Partille kommun. Boendet är vackert beläget i ett lugnt område i närheten av Öjersjö centrum. ... Visa mer
Göteborgs Stadsmission är en idéburen, ickevinstdrivande organisation som arbetar för att stödja människor som lever i utsatta livssituationer. Tillsammans vill vi skapa ett Göteborg där alla är inkluderade. En stad där vi möter människan, inte problemet.
Vi söker nu extrapersonal som boendeassistent som tim/sommarvikarie till Öjersjöhemmet som ligger i Partille kommun.

Boendet är vackert beläget i ett lugnt område i närheten av Öjersjö centrum.

OM OSS
Stadsmissionens drogfria boende i Öjersjö erbjuder 21 platser fördelat på 14 rum och 7 lägenheter. Vår målgrupp är vuxna människor från 21 år med skadligt bruk/beroende som saknar bostad och/eller behöver psykosocialt stöd i någon form. Vår verksamhet är bemannad med boendeassistenter, samordnare, enhetschef och kock. Verksamheten bedrivs dygnet runt och bemannas nattetid av två personer som har sovande jour. Boendet erbjuder en lugn och harmonisk miljö med fokus på att utifrån var och ens behov stödja individen till stabil drogfrihet, mer hållbar livssituation samt ökad självständighet och livskvalitet. Vi arbetar utifrån MI som metod och har ett återfallspreventivt förhållningssätt.

Vi erbjuder våra boende möjlighet till olika aktiviteter så som friskvård och temagrupper, AA/NA samt länkmöten för de som vill arbeta med sin drogfrihet. I vår trädgård finns utrymmen för såväl bollsporter som grillkvällar. Våra helgaktiviteter planeras med våra boende och kan vara olika typer av fritidsaktiviteter som bowling och fiske, men även shoppingresor med mera. Boendets närhet till vacker natur inbjuder till rogivande promenader, bad mm. Vi värnar om en trygg, inkluderande och drogfri miljö. Att möta och se människor i sin helhet och låta individen själv definiera sina behov ser vi som grundläggande värden och något som utgör grunden i vårt arbete.

Här kan du läsa mer om oss: http://www.stadsmissionen.org/detta-gor-vi/boenden/ojersjohemmet/.

OM TJÄNSTEN 
Vi arbetar utifrån socialtjänstens uppdrag och som boendeassistent har du ett kontaktmannaskapsansvar där stöd och motivationsarbete är den huvudsakliga arbetsuppgiften. Vi arbetar utifrån MI som metod och förhållningssätt. I arbetsuppgifterna ingår daglig dokumentation, upprätta samt följa upp genomförandeplan, ge psykosocialt stöd samt att tillse drogfrihet i boendemiljön. Du samverkar såväl externt som internt inom Stadsmissionen och med olika myndigheter för den enskildes bästa.

Du kommer ha ett tätt samarbete med socialtjänsten, öppenvård och nätverket runt den boende.

Arbetsgruppen ansvarar gemensamt för verksamheten och en del praktiska göromål förekommer i form av matinköp/matlagning, städ, iordningställande av rum/lägenheter inför in/utflytt. 

I arbetet ingår Metod-möten, APT och extern handledning.

VEM ÄR DU?
Vi söker dig som är under utbildning eller färdigutbildad socionom, behandlingspedagog, socialpedagog eller har utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med målgruppen, missbruk- och psykisk ohälsa.

Vi vill att du är trygg i dig själv, är självständig, ansvarstagande och har en god människosyn. Du har ett stort intresse och engagemang för målgruppen. Verksamheten utgår ifrån de boendes behov, det fordras därför att du är inlyssnande och kan härbärgera känslor samtidigt som du kan sätta gränser på ett tydligt och konsekvent sätt. Vi vill att du är kreativ och kan se individens möjligheter till förändring.

Du ska ha goda kunskaper om socialtjänstlagen då vi arbetar på uppdrag från socialtjänsten. Du förväntas vara van att dokumentera, göra sammanställningar och arbetsplaner med hjälp av datorn. Har du erfarenhet av MI, Återfallsprevention är det meriterande. Vi förutsätter att du har en god samarbetsförmåga med, laganda, kreativitet och en lust att vara med och utveckla vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi utgår i från att du som söker jobb hos oss delar vår syn att alla människor har rätt till en plats i vår stad, ett eget hem och en röst. https://www.stadsmissionen.org/om-oss/var-vardegrund/

PRAKTISK INFORMATION 
Tjänsten innefattar dag, kväll, och helgtjänstgöring samt sovande jour.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan senast 2023-03-21. Intervjuer kan komma att bokas in löpande under ansökningstiden.

Innan anställning kan ges skall ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. 

Vi ser mångfald som en styrka och ser fram emot sökande med olika bakgrunder, intressen och erfarenheter.


Välkommen med din ansökan!


Vill du veta mer om Göteborgs Stadsmission? 


Hemsida: https://www.stadsmissionen.org/


Facebook: http://www.facebook.com/GbgStadsmission/


Linkedin: https://se.linkedin.com/company/g-teborgs-stadsmission


Instagram: @gbgstadsmission, @stadsmissionenssecondhand_gbg, @restaurangsvinn.


Vill du stödja Göteborgs stadsmissions arbete? https://www.stadsmissionen.org/ge-stod/.


 


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster 


Göteborgs Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Ungdomsbehandlare - deltid vaken natt - extrajobb

Vilka är vi? Alba-Camp har bedrivit verksamhet för ungdomar i närheten av Göteborg sedan 1981. Vårt mål har alltid varit att skapa ett tryggt sammanhang där vi fokuserar på och stärker det som fungerar. Allt arbete sker i samarbete med de ungdomar vi möter med målet att öka ungdomarnas känsla av delaktighet, sammanhang och självständighet. På Alba-Camp får ungdomarna möjlighet att ta ansvar på samma gång som det alltid finns vuxna att ta hjälp och stöd av... Visa mer
Vilka är vi?
Alba-Camp har bedrivit verksamhet för ungdomar i närheten av Göteborg sedan 1981. Vårt mål har alltid varit att skapa ett tryggt sammanhang där vi fokuserar på och stärker det som fungerar. Allt arbete sker i samarbete med de ungdomar vi möter med målet att öka ungdomarnas känsla av delaktighet, sammanhang och självständighet.
På Alba-Camp får ungdomarna möjlighet att ta ansvar på samma gång som det alltid finns vuxna att ta hjälp och stöd av. Vårt grundtänk är att alltid hitta individuella lösningar utefter de behov som varje ungdom har. Möjligheten till eget boende i kombination med hög vuxennärvaro är det som gör Alba-Camp till ett annorlunda HVB-hem. Vårt bemötande och förhållningssätt präglas av respekt, ödmjukhet, tydlighet och nyfikenhet.
I nuvarande lokaler har vi funnits i drygt 10 år och det behandlingsarbete vi bedriver är helt unikt i HVB-sammanhang. Unikt på så sätt att ungdomarna slipper dela på personal med andra ungdomar eftersom vi möter alla ungdomar en-till-en och de bor i helt egna fullt utrustade lägenheter. Utifrån de förutsättningarna slipper vi också affektsmitta mellan ungdomarna vilket skapar en trygg och lugn bas för ett gott behandlingsarbete. På grund av att ungdomarna inte delar sina utrymmen har vi en blandning av olika problematik i ungdomsgruppen vilket kräver ett flexibelt förhållningssätt och ett brett tänk i behandlingsarbetet. Vi arbetar med ungdomar som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, tidigare missbruksproblematik eller begynnande missbruk/riskbruk, antisocial beteendeproblematik och ungdomar som är uppvuxna med omsorgsbrist. Våra ungdomar är mellan 16 och 23 år.
Allt behandlingsarbete på Alba-Camp genomsyras av den värdegrund och behandlingsfilosofi som finns med en teoretisk bas i den kognitiva psykologin. Personalen handleds av legitimerad psykolog och KBT-terapeut i processhandledning för att hela tiden kunna applicera teoretiska modeller i det praktiska arbetet med ungdomarna.
Som förhållningssätt används motiverande samtal(MI), lösningsfokuserad korttidsterapi(LÖFO) och miljöterapi.
I det dagliga behandlingsarbetet erbjuder Alba-Camp även manualbaserade behandlingsmetoder utifrån den enskilde individen som kopplas på vid behov. I dagsläget erbjuds återfallsprevention(ÅP), strukturerade MI-samtal utifrån KBT, ART och REPULSE.
Vem söker vi?
Vi söker en behandlingspedagog/socionom/socialpedagog i början av sin karriär som har en stor nyfikenhet kring yrket och vad det innebär. Du har med stor sannolikhet en annan sysselsättning som studier eller liknande och kan arbeta vaken natt en natt per vecka(mån-tis). Vidare är du öppen för att täcka extranätter vid behov som uppstår med kort varsel, men det är inget krav.
Meriterande om du har utbildning i någon eller flera av följande behandlingsmetoder:
MI(Motivational interviewing)
Återfallsprevention
MET(Motivational Enhancement Therapy)
CRA(Community Reinforcement Approach)
KBT
Miljöterapi
Lösningsfokuserad korttidsterapi(LÖFO)
Repulse
ART(Aggression Replacement Training)
ACT(Acceptance and Commitment ­Therapy)Om arbetet
Tjänsten är en deltidsanställning med en vaken natt per vecka, natten måndag till tisdag.
Arbetet kräver god dokumentationsförmåga och en stor förståelse för personer i olika livssituationer. Du kommer att ingå i ett behandlingsteam med 8 ungdomsbehandlare som arbetar både dag och natt. Arbetet kan vara psykiskt och fysiskt tungt i perioder och det krävs av dig att du är trygg som person och har en stabil tillvaro privat med plats för återhämtning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
I samband med anställning görs ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.
Skicka CV och personligt brev till nedan angiven e-post.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Biträdande föreståndare för ett HVB- hem, skyddat och behandlingshem

Om jobbet Vill du vara med och utveckla arbetet med flickor/kvinnor som utsatt för en hederskontext samt utsatta för framförallt sexuella övergrepp. Vill du arbeta i ett litet sammanhang med engagemang och kvalitet i fokus? Pax Menchi AB vård och omsorg söker dig som vill jobba på vårt HVB-hem, som är ett skyddat boende. Vi erbjuder skydd, omvård, stöd och behandling. Målgruppen är flickor/kvinnor som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat ... Visa mer
Om jobbet
Vill du vara med och utveckla arbetet med flickor/kvinnor som utsatt för en hederskontext samt utsatta för framförallt sexuella övergrepp.
Vill du arbeta i ett litet sammanhang med engagemang och kvalitet i fokus? Pax Menchi AB vård och omsorg söker dig som vill jobba på vårt HVB-hem, som är ett skyddat boende. Vi erbjuder skydd, omvård, stöd och behandling. Målgruppen är flickor/kvinnor som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat våld, förtryck och framförallt utsatt för sexuella övergrepp och dessa konsekvenser av psykiskt ohälsa. Vi tar emot flickor/kvinnor i åldern mellan 15 till 20 år och vi har 6 platser.
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att leda och utveckla en verksamhet som på bästa sätt skall tillgodose flickornas behov av omvårdnad, trygghet, skydd och behandling.
Du leder och följer upp personalens arbete ( särskilt de som har kontaktmanskap och vad det innebär av dokumentation, månads rapporter, genomförandeplan, kontakten med skola, vård, nätverk mm). Du ansvarar för arbetsscheman och handledning av personalen.
Du ansvarar för in- och utskrivning av ungdomar i verksamheten i enlighet med vårt tillstånd.
Du ansvarar för verksamhetens kontinuerliga kvalitets- och utvecklingsarbete.
Du ansvarar även för att den dokumentation som görs följer gällande regelverket.
Vi ser dig som har ett genuint intresse för att arbeta med flickorna/ kvinnor och göra detta på ett lågaffektivt sätt med ett salutogent förhållningssätt och MI samtal. Du ska kunna ta egna initiativ och vara uthållig. Leda och entusiasmera dina medarbetare till att i sin tur få flickorna/ kvinnorna med psykisk ohälsa att mår bättre.
Utveckla verksamheten framåt.
Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kommer att tillämpas. Tjänsten är en heltidstjänst. Beredskapstjänstgöring ingår. I tjänsten kan det förekomma resor i samband med marknadsföring.
Vid en eventuell anställning kommer registerutdrag från polisens misstanke- och belastningsregister att krävas.
Vi söker dig som har lämplig akademisk examen, t.ex. socionom, beteendevetare eller socialpedagog, eller annan examen som betraktas av arbetsgivaren som relevant - Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha jobbat med ungdomar, inom socialt arbete eller inom HVB- verksamhet. Meriterande - Kunskap och erfarenhet av HRV frågor och trauma - Motiverande samtal - Kvinnojoursarbete. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.
Boendet har skyddat adress men ligger i Göteborg trakten.
Vi föredrar omgående tillträde till tjänsten.
Vår verksamhet har kollektivavtal med förmåner som gör att du kan känna dig trygg hela livet. Vi erbjuder även externt handledning och kompetensutveckling.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Nattjänst/ vaken jour till HVB Paxhem

Vill du vara med och utveckla arbetet med flickor/kvinnor som utsatt för en hederskontext samt utsatta för framförallt sexuella övergrepp. Vill du arbeta i ett litet sammanhang med engagemang och kvalitet i fokus? Pax Menchi AB vård och omsorg söker dig som vill jobba på vårt HVB-hem, som är ett skyddat boende. Vi erbjuder skydd, omvård, stöd och behandling. Målgruppen är flickor/kvinnor som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat våld, fört... Visa mer
Vill du vara med och utveckla arbetet med flickor/kvinnor som utsatt för en hederskontext samt utsatta för framförallt sexuella övergrepp.
Vill du arbeta i ett litet sammanhang med engagemang och kvalitet i fokus? Pax Menchi AB vård och omsorg söker dig som vill jobba på vårt HVB-hem, som är ett skyddat boende. Vi erbjuder skydd, omvård, stöd och behandling. Målgruppen är flickor/kvinnor som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat våld, förtryck och framförallt utsatt för sexuella övergrepp och dessa konsekvenser av psykiskt ohälsa. Vi tar emot flickor/kvinnor i åldern mellan 15 till 20 år och vi har 6 platser.
ARBETSUPPGIFTER
Som vakenjour ansvara du för det miljöterapeutiska arbetet under kvälls- och nattetid. Genom fungerande rutiner, skapar du en lugn och trygg miljö för klienterna och finns till hands och ger stöd. Vid behov genomför du stödsamtal på natten och delar ut medicin utifrån egenvård. I dina arbetsuppgifter ingår olika former av praktiska och vardagliga sysslor såsom matlagning, städning och annat underhåll av enheten. Du genomför även observationer på klienter och dokumentera dessa genom journalföring. Vid akuta behov kan du komma att ha kontakt med nätverk, olika professionella som socialtjänst/BUP/läkare/lärare/god man etc. Utöver din närvaro på natten har du en kollega som har sovande jour på enheten och som finns till hands vid behov.
KVALIFIKATIONER
Du som söker tjänsten är trygg, stabil, ödmjuk och prestigelös och arbetar därmed bra med andra människor samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi förväntar oss att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt och du tar också ansvar för att hantera och hitta lösningar på situationer som kan uppstå under natten.
Vi ser gärna att du har minst en tvåårig eftergymnasial utbildning motsvarande yrkeshögskola eller folkhögskola med pedagogisk eller social- och beteendeinriktning tex behandlingspedagog eller socialpedagog.
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av nattarbete inom vård och omsorgsområdet och det är positivt om du dessutom har erfarenhet av behandlingsarbete med barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Biträdande föreståndare för ett HVB- hem, skyddat boende

Vill du vara med och utveckla arbetet med flickor/kvinnor som utsatt för en hederskontext samt utsatta för framförallt sexuella övergrepp. Vill du arbeta i ett litet sammanhang med engagemang och kvalitet i fokus? Pax Menchi AB vård och omsorg söker dig som vill jobba på vårt HVB-hem, som är ett skyddat boende. Vi erbjuder skydd, omvård, stöd och behandling. Målgruppen är flickor/kvinnor som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat våld, fört... Visa mer
Vill du vara med och utveckla arbetet med flickor/kvinnor som utsatt för en hederskontext samt utsatta för framförallt sexuella övergrepp.
Vill du arbeta i ett litet sammanhang med engagemang och kvalitet i fokus? Pax Menchi AB vård och omsorg söker dig som vill jobba på vårt HVB-hem, som är ett skyddat boende. Vi erbjuder skydd, omvård, stöd och behandling. Målgruppen är flickor/kvinnor som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat våld, förtryck och framförallt utsatt för sexuella övergrepp och dessa konsekvenser av psykiskt ohälsa. Vi tar emot flickor/kvinnor i åldern mellan 15 till 20 år och vi har 6 platser.
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att leda och utveckla en verksamhet som på bästa sätt skall tillgodose flickornas behov av omvårdnad, trygghet, skydd och behandling.
Du leder och följer upp personalens arbete ( särskilt de som har kontaktmanskap och vad det innebär av dokumentation, månads rapporter, genomförandeplan, kontakten med skola, vård, nätverk mm). Du ansvarar för arbetsscheman och handledning av personalen.
Du ansvarar för in- och utskrivning av ungdomar i verksamheten i enlighet med vårt tillstånd.
Du ansvarar för verksamhetens kontinuerliga kvalitets- och utvecklingsarbete.
Du ansvarar även för att den dokumentation som görs följer gällande regelverket.
Vi ser dig som har ett genuint intresse för att arbeta med flickorna/ kvinnor och göra detta på ett lågaffektivt sätt med ett salutogent förhållningssätt och MI samtal. Du ska kunna ta egna initiativ och vara uthållig. Leda och entusiasmera dina medarbetare till att i sin tur få flickorna/ kvinnorna med psykisk ohälsa att mår bättre.
Utveckla verksamheten framåt.
Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kommer att tillämpas. Tjänsten är en heltidstjänst. Beredskapstjänstgöring ingår. I tjänsten kan det förekomma resor i samband med marknadsföring.
Vid en eventuell anställning kommer registerutdrag från polisens misstanke- och belastningsregister att krävas.
Vi söker dig som har lämplig akademisk examen, t.ex. socionom, beteendevetare eller socialpedagog, eller annan examen som betraktas av arbetsgivaren som relevant - Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha jobbat med ungdomar, inom socialt arbete eller inom HVB- verksamhet. Meriterande - Kunskap och erfarenhet av HRV frågor och trauma - Motiverande samtal - Kvinnojoursarbete. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.


Boendet har skyddat adress men ligger i Göteborg trakten.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Ungdomsbehandlare

Vad kan vi ge dig? Som anställd hos oss på Mellbygård HVB får du vara en del av ett engagerat företag med hög kvalitetsnivå inom HVB verksamhet. Du erbjuds ett mindre sammanhang där du som anställd har stor möjlighet till påverkan. Vidare stor flexibilitet vad det gäller din egen arbetssituation. I ditt uppdrag ingår blanda annat att du varje månad skriver månadsrapporter avseende arbetet med stödet till ungdomen som delges uppdragsgivaren. Du deltar konti... Visa mer
Vad kan vi ge dig?
Som anställd hos oss på Mellbygård HVB får du vara en del av ett engagerat företag med hög kvalitetsnivå inom HVB verksamhet. Du erbjuds ett mindre sammanhang där du som anställd har stor möjlighet till påverkan. Vidare stor flexibilitet vad det gäller din egen arbetssituation.
I ditt uppdrag ingår blanda annat att du varje månad skriver månadsrapporter avseende arbetet med stödet till ungdomen som delges uppdragsgivaren. Du deltar kontinuerligt i uppföljningsprocessen tillsammans med den placerade, biologiskt nätverk och uppdragsgivare. Du följer du de policys, riktlinjer och den värdegrund som FamiljeDynamiken och dess verksamheter står för.
Du är i din roll som behandlare mogen, ansvarstagande, en förebild och ekonomiskt ansvarsfull. Du har du en god initiativförmåga och du ser vad som behöver göras i dina ärenden. Du lyfter fram behov du ser hos individen till föreståndaren och annan ledning så att rätt stöd/insatser kan ges. Du förväntas ha förmågan att arbeta enskilt men även tillsammans med kollegor. Du deltar i handledning enskilt och med kollegor. Som en del i arbetet ingår att du vidareutbildar dig inom de områden som du behöver komplettera din utbildningsbakgrund med för att möta de krav som ställs.
Vem är du?
Du har utbildning som socialpedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning inom social omsorg som arbetsgivaren finner relevant.
Du har erfarenhet inom social omsorg eller annan erfarenhet/expertis arbetsgivaren finner relevant.
Du har god förmåga att uttrycka dig i det svenska språket, både i tal och skrift.
Du har god vana av att dokumentera.
Vi lägger stor vikt på vid dina personliga egenskaper så visa vem du är och vad du kan bidra med!
Din arbetstid?
Ditt arbete individanpassas.
Obekväm arbetstid är en naturlig del av arbetet men ger också mycket frihet. Visa mindre

Skyddspedagog till HVB skyddat boende Paxhem

Om jobbet Vill du vara med och utveckla arbetet med flickor/kvinnor som utsatt för hedersproblematik och förtryck. Nu söker vi en ny medarbetare. Vill du arbeta i ett litet sammanhang med engagemang och kvalitet i fokus? Pax Menchi AB för vård och omsorg söker dig som vill jobba på vårt HVB-hem, som är ett skyddat boende. Vi erbjuder skydd, vård, stöd och behandling för flickor/kvinnor som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat våld och fört... Visa mer
Om jobbet
Vill du vara med och utveckla arbetet med flickor/kvinnor som utsatt för hedersproblematik och förtryck. Nu söker vi en ny medarbetare.
Vill du arbeta i ett litet sammanhang med engagemang och kvalitet i fokus? Pax Menchi AB för vård och omsorg söker dig som vill jobba på vårt HVB-hem, som är ett skyddat boende. Vi erbjuder skydd, vård, stöd och behandling för flickor/kvinnor som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck. Vi tar emot flickor/kvinnor i åldern mellan 15 till 20 år och vi har bara 5 platser.
Dina arbetsuppgifter
Att arbeta hos oss betyder engagemang och vilja att vara med och utveckla en verksamhet där du kommer att ha en betydande roll i stöd- och förändringsarbetet.
Målet med vår verksamhet är att flickorna/kvinnorna som lämnar vårt boende ska ha uppnått en förstärkt självkänsla och styrka att kunna hantera riskfyllda situationer samt att ta rätt beslut för ett tryggt liv.
Vi lägger stor vikt vid förmågan att upprätthålla en god kontakt med socialtjänsten som är vår uppdragsgivare samt att du förstår innebörden i deras uppdragsbeskrivning i samband med och under en placering.
Din roll blir att skapa trygghet, förtroende, framtidshopp och vara med i processen att bygga ett nytt liv utan våld och förtryck. Du arbetar aktivt med att implementera ett skyddstänk och säkerhetsplaneringar.
I samråd med verksamhetsansvarig planerar du och genomför de olika insatserna utifrån upprättade genomförandeplaner.
Vi söker dig med god vana att arbeta behandlande/motiverande/stödjande, gärna utifrån beprövade metoder och erfarenheter. Arbetet innefattar obligatoriska KP- samtal, riskhanteringssamtal, dokumentation i form av månadsrapporter och journalanteckningar samt praktiskt stöd.
Vem är du
- Du, socionom, beteendevetare eller socialpedagog, behandlingspedagog eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.
- Tidigare meriter från arbete med hedersproblematik.
- Utbildning i riskbedömningsmetoder såsom PATRIARK, är starkt meriterande. Även kunskaper och utbildning i hedersrelaterad problematik eller våld i nära relation är en fördel för dig som söker tjänsten.
- Som person har du ett vänligt och omsorgsfullt förhållningssätt. Du har social kompetens och ett respektfullt bemötande. Du är lyhörd inför uppdraget och samtidigt driven i arbetet att upprätthålla god kvalitet i verksamheten. Det är av vikt att du har god samarbetsförmåga, både internt och externt. Du är engagerad i att ge praktiskt och psykosocialt stöd åt flickorna/kvinnorna som kommer till oss.

Vad vi kan erbjuda dig
Pax Menchi AB har kollektivavtal med alla försäkringar.

OBS! Urval sker med löpande intervjuer så ansök gärna så snart som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan och hoppas på ett personligt möte. Tillträde snarast önskas!
Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kommer att tillämpas. Tjänsten är en heltidstjänst där även viss tid förlagd till kvällar och annan obekväm arbetstid.
Vid en eventuell anställning kommer registerutdrag från polisens misstanke- och belastningsregister att krävas.
Boendet har skyddat adress/ Företaget ligger i Partille trakten.
Kontakta föreståndare för mer information på telefonnummer: 0760099121


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Ungdomsbehandlare - Vikariat med stor chans till vidare anställning

Vilka är vi? Alba-Camp har bedrivit verksamhet för ungdomar i närheten av Göteborg sedan 1981. Vårt mål har alltid varit att skapa ett tryggt sammanhang där vi fokuserar på och stärker det som fungerar. Allt arbete sker i samarbete med de ungdomar vi möter med målet att öka ungdomarnas känsla av delaktighet, sammanhang och självständighet. På Alba-Camp får ungdomarna möjlighet att ta ansvar på samma gång som det alltid finns vuxna att ta hjälp och stöd av... Visa mer
Vilka är vi?
Alba-Camp har bedrivit verksamhet för ungdomar i närheten av Göteborg sedan 1981. Vårt mål har alltid varit att skapa ett tryggt sammanhang där vi fokuserar på och stärker det som fungerar. Allt arbete sker i samarbete med de ungdomar vi möter med målet att öka ungdomarnas känsla av delaktighet, sammanhang och självständighet.
På Alba-Camp får ungdomarna möjlighet att ta ansvar på samma gång som det alltid finns vuxna att ta hjälp och stöd av. Vårt grundtänk är att alltid hitta individuella lösningar utefter de behov som varje ungdom har. Möjligheten till eget boende i kombination med hög vuxennärvaro är det som gör Alba-Camp till ett annorlunda HVB-hem. Vårt bemötande och förhållningssätt präglas av respekt, ödmjukhet, tydlighet och nyfikenhet.
I nuvarande lokaler har vi funnits i drygt 10 år och det behandlingsarbete vi bedriver är helt unikt i HVB-sammanhang. Unikt på så sätt att ungdomarna slipper dela på personal med andra ungdomar eftersom vi möter alla ungdomar en-till-en och de bor i helt egna fullt utrustade lägenheter. Utifrån de förutsättningarna slipper vi också affektsmitta mellan ungdomarna vilket skapar en trygg och lugn bas för ett gott behandlingsarbete. På grund av att ungdomarna inte delar sina utrymmen har vi en blandning av olika problematik i ungdomsgruppen vilket kräver ett flexibelt förhållningssätt och ett brett tänk i behandlingsarbetet. Vi arbetar med ungdomar som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, tidigare missbruksproblematik eller begynnande missbruk/riskbruk, antisocial beteendeproblematik och ungdomar som är uppvuxna med omsorgsbrist. Våra ungdomar är mellan 16 och 23 år.
Allt behandlingsarbete på Alba-Camp genomsyras av den värdegrund och behandlingsfilosofi som finns med en teoretisk bas i den kognitiva psykologin. Personalen handleds av legitimerad psykolog och KBT-terapeut i processhandledning för att hela tiden kunna applicera teoretiska modeller i det praktiska arbetet med ungdomarna.
Som förhållningssätt används motiverande samtal(MI), lösningsfokuserad korttidsterapi(LÖFO) och miljöterapi.
I det dagliga behandlingsarbetet erbjuder Alba-Camp även manualbaserade behandlingsmetoder utifrån den enskilde individen som kopplas på vid behov. I dagsläget erbjuds återfallsprevention(ÅP), strukturerade MI-samtal utifrån KBT, ART och REPULSE.
Vem söker vi?
Vi söker en erfaren ungdomsbehandlare som känner sig trygg i arbetet med ungdomar och som känner sig trygg i att planera, genomföra och följa upp behandlingsarbete. Du ska ha förmågan att se bakomliggande strukturer i ungdomarnas beteenden tidigt och utefter det bedriva behandling med beprövade metoder. Vi ser att du gillar att vara en del av ett team där det är högt i tak och där alla får komma till tals. Vi är en liten arbetsplats och det krävs av dig att du är flexibel och att du är trygg med att arbeta i en liten organisation.
Du har en akademisk examen inom socialt arbete, psykologi eller annan examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Meriterande med en socionomexamen. Du ska även ha gått vidareutbildningar inom de behandlingsmetoder du känner dig trygg i att använda. Meriterande om du har utbildning i följande behandlingsmetoder:
MI(Motivational interviewing)
Återfallsprevention
MET(Motivational Enhancement Therapy)
CRA(Community Reinforcement Approach)
KBT
Miljöterapi
Lösningsfokuserad korttidsterapi(LÖFO)
Repulse
ART(Aggression Replacement Training)
ACT(Acceptance and Commitment ­Therapy)Om arbetet
Tjänsten är ett vikariat i 6 månader med stor chans till anställning efter vikariatet. Tillträdesdag så snart som möjligt.
Arbetet kräver god dokumentationsförmåga och analytisk förmåga. Du kommer att ingå i ett team med 4 ungdomsbehandlare och i arbetet ingår både dags, kvälls- och helgpass. Arbetet kan vara på psykiskt och fysiskt tungt i perioder och det krävs av dig att du är trygg som person och har en stabil tillvaro privat med plats för återhämtning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
I samband med anställning görs ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.
Skicka CV och personligt brev till nedan angiven e-post.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Socialpedagog till områdesteamet i Partille

Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. I Partille samverkar kommunens förvaltningar och verksamheter med det lokala närsamhället för att bidra till ett Hållbart Partille. Områdesteamet är ett två-årigt proje... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

I Partille samverkar kommunens förvaltningar och verksamheter med det lokala närsamhället för att bidra till ett Hållbart Partille. Områdesteamet är ett två-årigt projekt och en särskild satsning på social hållbarhet i centrala delarna av Partille. Projektet är ett samarbete mellan flera förvaltningar med tydlig koppling till de verksamheter som finns i området. Områdesteamet består av projektledare, fritidsledare, skolvärdar och en socialpedagog.

Områdesteamet har som uppdrag att utveckla Björndammens fritidsgård och aktivitetspark samt Skulltorpsskolan som välkomnande mötesplatser med aktivitet, liv och rörelse. När fritidsgård och skola inte har verksamhet ska andra verksamheter fylla lokalerna med aktiviteter. Det kan handla om jobbsökarkurser, stickcafé, studiecirklar, aktiviteter där unga leder unga, träffar för daglediga, mobilt föreningsliv med mera. Målet är att mötesplatserna skall utvecklas i samarbete med såväl boende som lokala entreprenörer och föreningar så att dessa är etablerade i området efter två år.

ARBETSUPPGIFTER
Som medarbetare i områdesteamet får du kollegor med ett stort engagemang, hög kompetens och en stor vilja att utveckla området. Vi arbetar uppsökande för att möta människor, lyssna till deras behov och idéer, ta till vara deras engagemang och kunskap. Det innebär att du som socialpedagog bl a kommer att finnas på fritidsgårdar, skolor, gator, torg och andra mötesplatser i området. Att skapa nätverk och arbeta för samverkan i området är viktiga uppgifter för teamet och absolut nödvändigt för att lyckas i arbetet.

Tjänsten som socialpedagog i områdesteamet är ett samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och social- och arbetsförvaltningen och du har därför kollegor såväl i teamet som i verksamheter i dessa förvaltningar. Vissa arbetsuppgifter kommer att vara kopplade till dessa verksamheter.

Teamet kommer att ha regelbunden handledning. Uppdraget är på heltid och arbetstiderna är förlagda till dagtid och arbete på kvällstid 2 vardagar i veckan. Arbete på helg kommer att ske ca 6 dagar/år, i samband med särskilda evenemang.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socialpedagog, socionom eller har annan relevant eftergymnasial utbildning. Vi vill att du har god kännedom om socialtjänstens uppdrag och arbetssätt. Har du dessutom särskild kulturkompetens, erfarenhet av att arbeta med områdesarbete eller uppsökande socialt arbete är detta meriterande.

Vi ser att du som söker är en trygg och stabil person med stor social kompetens. Du har god samarbetsförmåga men är samtidigt van vid att ta eget ansvar över din arbetsdag för att på bästa sätt planera och slutföra dina arbetsuppgifter. Eftersom arbetet sker i olika miljöer och innebär olika typer av arbetsuppgifter, krävs det att du är flexibel, lösningsfokuserad och kreativ. Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten innefattar viss dokumentation och det är därför ett krav att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Det är önskvärt att du som söker har körkort B.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Löpande urval kan komma att tillämpas.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Timvikarie till Göteborgs Ungdomshem stödboende

Drivs du av att skapa relationer till ungdomar? Då ska du söka arbete hos oss! Göteborgs ungdomshem är ett vårdföretag som bedriver familjehemsverksamhet, Öppenvård, Stödboende och HVB för ungdomar. Vår värdegrund, som vi värnar för, består av tron på att alla människors rätt till ett värdigt liv. Vi vet att vi kan påverka, genom relationen, till våra ungdomar och familjehem. Därför är relationen viktig för vårt arbete. Vi arbetar med att skapa en tro på... Visa mer
Drivs du av att skapa relationer till ungdomar? Då ska du söka arbete hos oss!
Göteborgs ungdomshem är ett vårdföretag som bedriver familjehemsverksamhet, Öppenvård, Stödboende och HVB för ungdomar.
Vår värdegrund, som vi värnar för, består av tron på att alla människors rätt till ett värdigt liv. Vi vet att vi kan påverka, genom relationen, till våra ungdomar och familjehem. Därför är relationen viktig för vårt arbete.
Vi arbetar med att skapa en tro på framtiden och att visa på alternativ till ungdomarnas tidigare erfarenheter. Vi skapar en relation som bygger på ungdomarnas behov och drivkrafter. Vår värdegrund bygger på att varje individ är unik och att det är med den inställningen vi bemöter dem. Vi har en genuin nyfikenhet och ett intresse för att tillsammans med varje ungdom komma fram till vad just deras dröm om framtiden innehåller. Efter bästa förmåga tar vi sedan sikte på det, tillsammans.
Våra ungdomar bor i stödboende lägenheter runtomkring Göteborg. Nu söker vi personal som vill arbeta som kontaktperson åt våra ungdomar.
Ditt arbete kommer bestå utav att skapa förutsättningar samt stötta våra ungdomar så att de kan utvecklas och bli självständiga samhällsmedborgare. Du kommer tillsammans med ungdomen att arbeta för att uppnå de målen som finns i deras genomförandeplan. Praktiska inslag förekommer också såsom att färdigställa en lägenhet inför inflyttning/utflyttning. Arbetet kräver även dokumentation. Du ska kunna även arbeta kvällar och helger.
Vi söker Dig som är behandlingspedagog, socionom eller har annan adekvat beteendevetenskaplig utbildning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta situationer.
-Som lägst två-årig efter gymnasial utbildning, inriktning socialt arbete eller likvärdigt.
-God social kompetens och lätt för att skapa relationer.
-God förmåga till kommunikation i både tal och skrift.
-Trygg person med förmåga till samarbete.
Intervju sker fortlöpande under ansökningstiden.
Behovsanställning (timvikarie) Visa mindre

Är du redo för nästa steg i karriären? - Bli våran nästa samordnare/Tf b...

Välkommen till en värderingsstyrd organisation Genom en trygg omgivning och god omsorg skapar vi en miljö där det är lätt för individen att utvecklas i sin egen takt och utifrån sin förmåga. Vi erbjuder ett boende där trygghet och trivsel går hand i hand med den självklara rätten till integritet och respekt. ”Kombinationsboende Lundvägen” har 12 platser och är beläget i Partille - Sävedalen. Beskrivning av tjänsten Arbetet innebär att möta människor i k... Visa mer
Välkommen till en värderingsstyrd organisation

Genom en trygg omgivning och god omsorg skapar vi en miljö där det är lätt för individen att utvecklas i sin egen takt och utifrån sin förmåga. Vi erbjuder ett boende där trygghet och trivsel går hand i hand med den självklara rätten till integritet och respekt. ”Kombinationsboende Lundvägen” har 12 platser och är beläget i Partille - Sävedalen.

Beskrivning av tjänsten

Arbetet innebär att möta människor i kris och/eller med en svår livssituation är det väldigt viktigt att man kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt.

Som samordnare/Tf bitr verksamhetschef ansvarar man för:

- Daglig arbetsledning av boendepersonal; arbetsfördelning, samtal, stöd till personal i olika situationer

- Daglig bemanning, planering av semestrar, schemaläggning
- Olika beställningar, exempelvis av mat och förrådsvaror
- Introduktion av nyanställda
- Följa upp och vara stöd till personal i social dokumentation, vi dokumenterar i Safe Doc
- Daglig arbetsledning av boendepersonal; arbetsfördelning, samtal, stöd till personal i olika situationer
- Håller tillsammans med verksamhetschef i arbetsplatsträffar
- Regelbunden kontakt med ex psykiatrin, socialtjänst och andra viktiga aktörer runt de boende
- Kvalitetsombud
- Vikariera för verksamhetschef vid dennes frånvaro
Stämmer beskrivningen in på dig? Sök redan idag!

Du är relationsskapande och har god förmåga att etablera kontakt med människor i en utsatt situation. Du är lugn, stabil och kan hålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppkommer i det dagliga arbetet. Du har en problemlösande analysförmåga, du arbetar bra med komplexa frågor och kan snabbt analysera situationer och fatta beslut. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus.

Vi ser gärna att du har högskoleexamen som socionom, socialpedagog eller socialpsykiatrisk vård (krav för att få bli Tf bitr verksamhetschef). Alternativt eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet eller likvärdigt med pedagogisk inriktning som omfattar minst 200 YHP eller 60 HP eller motsvarande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har erfarenhet av målgruppen.

Körkort B är ett krav.

Om Attendo

Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag med 24 000 medarbetare. Mångfald värderas högt, vårt arbete ska stärka individen och vi arbetar för att ge utmärkt service både till våra kunder och kollegor. Attendo verkar i en platt organisation och är en trygg arbetsgivare, med kollektivavtal, avtalsförsäkringar och det finns stora möjligheter att göra karriär.

Vi går igenom ansökningarna löpande.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Vi har även krav på vaccination mot covid-19 och kommer att kontrollera vaccinationsbevis innan anställning.

Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch! Visa mindre

Socialpedagog till Områdesteamet i Partille

Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. I Partille samverkar kommunens förvaltningar och verksamheter med det lokala närsamhället för att bidra till ett Hållbart Partille. Områdesteamet är ett två-årigt proje... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

I Partille samverkar kommunens förvaltningar och verksamheter med det lokala närsamhället för att bidra till ett Hållbart Partille. Områdesteamet är ett två-årigt projekt och en särskild satsning på social hållbarhet i centrala delarna av Partille. Projektet är ett samarbete mellan flera förvaltningar med tydlig koppling till de verksamheter som finns i området. Områdesteamet består av projektledare, fritidsledare, skolvärdar och en socialpedagog.

Områdesteamet har som uppdrag att utveckla Björndammens fritidsgård och aktivitetspark samt Skulltorpsskolan som välkomnande mötesplatser med aktivitet, liv och rörelse. När fritidsgård och skola inte har verksamhet ska andra verksamheter fylla lokalerna med aktiviteter. Det kan handla om jobbsökarkurser, stickcafé, studiecirklar, aktiviteter där unga leder unga, träffar för daglediga, mobilt föreningsliv med mera. Målet är att mötesplatserna skall utvecklas i samarbete med såväl boende som lokala entreprenörer och föreningar så att dessa är etablerade i området efter två år.


ARBETSUPPGIFTER
Som medarbetare i Områdesteamet får du kollegor med ett stort engagemang, hög kompetens och en stor vilja att utveckla området. Vi arbetar uppsökande för att möta människor, lyssna till deras behov och idéer, ta till vara deras engagemang och kunskap. Det innebär att du som socialpedagog i Områdesteamet bl a kommer att finnas på fritidsgårdar, skolor, gator, torg och andra mötesplatser i området. Att skapa nätverk och arbeta för samverkan i området är viktiga uppgifter för teamet och absolut nödvändigt för att lyckas i arbetet.

Tjänsten som socialpedagog i Områdesteamet är ett samarbete mellan Kultur- och fritidsförvaltningen och Social- och arbetsförvaltningen och du har därför kollegor såväl i teamet som i verksamheter i dessa förvaltningar. Vissa arbetsuppgifter kommer att vara kopplade till dessa verksamheter.

Teamet kommer att ha regelbunden handledning. Uppdraget är på heltid och arbetstiderna är förlagda till dagtid och arbete på kvällstid 2 vardagar i veckan. Arbete på helg kommer att ske ca 6 dagar/år, i samband med särskilda evenemang.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socialpedagog, socionom eller har annan relevant eftergymnasial utbildning. Har du dessutom särskild kulturkompetens, erfarenhet av att arbeta med områdesarbete eller uppsökande socialt arbete är detta meriterande.

Vi ser att du som söker är en trygg och stabil person med stor social kompetens. Du har god samarbetsförmåga men är samtidigt van vid att ta eget ansvar över din arbetsdag för att på bästa sätt planera och slutföra dina arbetsuppgifter. Eftersom arbetet sker i olika miljöer och innebär olika typer av arbetsuppgifter, krävs det att du är flexibel, lösningsfokuserad och kreativ. Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten innefattar viss dokumentation och det är därför ett krav att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Det är önskvärt att du som söker har körkort B.


ÖVRIGT
Rekryteringen sker löpande underansökningstiden, ansök senast: 2022-03-20

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Behandlingsassistent nattetid på HVB

Vilka är vi? Alba-Camp har bedrivit verksamhet för ungdomar i närheten av Göteborg sedan 1981. Vårt mål har alltid varit att skapa ett tryggt sammanhang där vi fokuserar på och stärker det som fungerar. Allt arbete sker i samarbete med de ungdomar vi möter med målet att öka ungdomarnas känsla av delaktighet, sammanhang och självständighet. På Alba-Camp får ungdomarna möjlighet att ta ansvar på samma gång som det alltid finns vuxna att ta hjälp och stöd av... Visa mer
Vilka är vi?
Alba-Camp har bedrivit verksamhet för ungdomar i närheten av Göteborg sedan 1981. Vårt mål har alltid varit att skapa ett tryggt sammanhang där vi fokuserar på och stärker det som fungerar. Allt arbete sker i samarbete med de ungdomar vi möter med målet att öka ungdomarnas känsla av delaktighet, sammanhang och självständighet.
På Alba-Camp får ungdomarna möjlighet att ta ansvar på samma gång som det alltid finns vuxna att ta hjälp och stöd av. Vårt grundtänk är att alltid hitta individuella lösningar utefter de behov som varje ungdom har. Möjligheten till eget boende i kombination med hög vuxennärvaro är det som gör Alba-Camp till ett annorlunda HVB-hem. Vårt bemötande och förhållningssätt präglas av respekt, ödmjukhet, tydlighet och nyfikenhet.
I nuvarande lokaler har vi funnits i drygt 10 år och det behandlingsarbete vi bedriver är helt unikt i HVB-sammanhang. Unikt på så sätt att ungdomarna slipper dela på personal med andra ungdomar eftersom vi möter alla ungdomar en-till-en och de bor i helt egna fullt utrustade lägenheter. Utifrån de förutsättningarna slipper vi också affektsmitta mellan ungdomarna vilket skapar en trygg och lugn bas för ett gott behandlingsarbete. På grund av att ungdomarna inte delar sina utrymmen har vi en blandning av olika problematik i ungdomsgruppen vilket kräver ett flexibelt förhållningssätt och ett brett tänk i behandlingsarbetet. Vi arbetar med ungdomar som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, tidigare missbruksproblematik eller begynnande missbruk/riskbruk, antisocial beteendeproblematik och ungdomar som är uppvuxna med omsorgsbrist. Våra ungdomar är mellan 16 och 23 år.
Allt behandlingsarbete på Alba-Camp genomsyras av den värdegrund och behandlingsfilosofi som finns med en teoretisk bas i den kognitiva psykologin. Personalen handleds av legitimerad psykolog och KBT-terapeut i processhandledning för att hela tiden kunna applicera teoretiska modeller i det praktiska arbetet med ungdomarna.
Som förhållningssätt används motiverande samtal(MI), lösningsfokuserad korttidsterapi(LÖFO) och miljöterapi.
I det dagliga behandlingsarbetet erbjuder Alba-Camp även manualbaserade behandlingsmetoder utifrån den enskilde individen som kopplas på vid behov. I dagsläget erbjuds återfallsprevention(ÅP), strukturerade MI-samtal utifrån KBT, ART och REPULSE.
Vem söker vi?
Vi söker en ungdomsbehandlare som känner sig trygg i arbetet med ungdomar och som känner sig trygg i att genomföra och följa upp behandlingsarbete. Du ska ha förmågan att se bakomliggande strukturer i ungdomarnas beteenden tidigt och kunna arbeta utefter de bedömningarna. Vi ser att du gillar att vara en del av ett team där det är högt i tak och där alla får komma till tals. Vi är en liten arbetsplats och det krävs av dig att du är flexibel och att du är trygg med att arbeta i en liten organisation.
Du har en yrkeshögskoleexamen som behandlingsassistent/behandlingspedagog. Meriterande om du har utbildning i följande behandlingsmetoder:
MI(Motivational interviewing)
Återfallsprevention
MET(Motivational Enhancement Therapy)
CRA(Community Reinforcement Approach)
KBT
Miljöterapi
Lösningsfokuserad korttidsterapi(LÖFO)
Repulse
ART(Aggression Replacement Training)
ACT(Acceptance and Commitment ­Therapy)Om arbetet
Tjänsten är en heltidsanställning nattetid med 6 månaders provanställning. Tillträdesdag så snart som möjligt.
Arbetet kräver god dokumentations- och analytisk förmåga. Du kommer att vara en av två personer som arbetar heltid nattetid. På natten är du ensam på boendet tillsammans med personal som har beredskap i hemmet. Arbetet kan vara på psykiskt och fysiskt tungt i perioder och det krävs av dig att du är trygg som person och har en stabil tillvaro privat med plats för återhämtning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
I samband med anställning görs ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.
Skicka CV och personligt brev till nedan angiven e-post. Visa mindre

Socialpedagog sökes till Stadsparksskolan åk 7-9

Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens barnomsorg och utbildningsverksamhet – från förskola och fritids till förskoleklass, grundskola, särskola, gymnasieskola... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens barnomsorg och utbildningsverksamhet – från förskola och fritids till förskoleklass, grundskola, särskola, gymnasieskola, vuxenutbildning och olika uppdragsutbildningar. Vår vision är att varje elev lämnar skolan rik på kunskaper och övertygad om sin förmåga att tillsammans med andra skapa sin framtid. Alla elever ska också minnas sin skoltid som trygg, rolig och lärorik.

Stadsparksskolan är en åk 7-9 skola som startade aug 2019. Vi har ca 300 elever. Skolan präglas av ett klimat där varje individ är viktig och att vi löser saker tillsammans.

Vår helhetsidé är
"Vi bedriver en medveten undervisning,
som bygger på elevernas delaktighet,
våra resultat och styrdokument."

Vårt kvalitets- och utvecklingsarbete fokuserar på en medveten undervisning där elevuppfattningar är utgångspunkt i undervisningen. Skolan ingår i ett utvecklingsarbete, ÄDK - ämnesdidaktiskt kollegium, där elevens lärande är i fokus. Vi har tillsammans börjat bygga upp en ny skola där vi har lagt stor vikt vid ett prestigelöst klimat. Vi strävar mot att var och en ska våga "lägga sin undervisning på bordet" för att tillsammans stödja och utmana varandra med ett nyfiket och kritiskt förhållningssätt. Det är genom att dela med sig av misstag och goda exempel som vi lär och utvecklas tillsammans.ARBETSUPPGIFTER
- Tycker du det är intressant att vara delaktig i att skapa förutsättningar som får eleverna att lyckas?
- Tycker du att det är viktigt att prestigelöst våga ifrågasätta och utmana för att kunna lära tillsammans med övrig personal, elever och vårdnadshavare?
- Har du modet att, tillsammans med kollegor, elever och vårdnadshavare, vrida och vända på utmaningar för att nå fler elever?
- Ser du det som avgörande att skapa goda relationer för att lyckas med utmaningen att stärka elevers självkänsla?

Då är du den person vi söker!

- Du en nyckelperson i skolans arbete med att främja närvaro och förebygga frånvaro. Det innebär bland annat att du, tillsammans med elevhälsoteamet och övrig personal, samverkar för att få fler elever att förmå komma till skolan och nå målen.
- Du förväntas ansvara för dokumentationen kring frånvaro.
- Du arbetar med att aktivt hitta vägar och genomföra dessa för att eleven ska kunna komma tillbaka till skolan.
- Du ansvarar för att hålla kontakt med de elever som har hög frånvaro och, tillsammans med vårdnadshavare, skapa kontinuerlig skolgång/skolkontakt.
- Du gör eventuellt hembesök hos elever med problematisk frånvaro.
- Du samverkar med olika aktörer som finns runt eleven, till exempel socialtjänst eller BUP.
- Du är med och skapar ro, trivsel och trygghet för eleverna.


KVALIFIKATIONER
Du bör vara utbildad socialpedagog. Har du dessutom utbildning inom något eller flera av områdena pedagogik, ledarskap är det meriterande. Du behöver också ha erfarenhet och kunskap kring att arbeta med elever som har psykisk ohälsa och/eller någon form av neuropsykiatrisk funktionsvariation. Det är också meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med ungdomar i något sammanhang.

Du som söker har förståelse för elevers olikheter, både socialt och kunskapsmässigt. Din kommunikativa, pedagogiska och relationsskapande förmåga i mötet med skolans elever är central för arbetet. Du ska också vara självgående, lösningsfokuserad och modig i att våga tänka utanför boxen. Du är trygg i dig själv och har förmåga att, med ett professionellt förhållningssätt, ta elevernas perspektiv under skoldagen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en semestertjänst med möjlighet till förlängning.


ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Kvalificerad kontaktperson

Kvalificerad kontaktperson Casa Omsorg söker en kvalificerad kontaktperson till en pojke som blir snart 17 år. En kontaktperson ska vara förebild för pojken. Det innebär att har olika aktivister med pojken såsom biobesök eller fika på stan. Han är trevlig och är född i Sverige och pratar jättebra svenska. Pojken sköter sin skolgång väl . Han har ett aktivt liv där han tränar mycket på gym. Utöver det simmar han. Han går också på promenader. Han är noga ... Visa mer
Kvalificerad kontaktperson
Casa Omsorg söker en kvalificerad kontaktperson till en pojke som blir snart 17 år. En kontaktperson ska vara förebild för pojken. Det innebär att har olika aktivister med pojken såsom biobesök eller fika på stan. Han är trevlig och är född i Sverige och pratar jättebra svenska.
Pojken sköter sin skolgång väl . Han har ett aktivt liv där han tränar mycket på gym. Utöver det simmar han. Han går också på promenader. Han är noga med sitt yttre och är noga med sin hygien.
Vi söker en kontaktperson med akademisk utbildning. Det får gärna vara studerande till polis, beteendevetare, socialpedagog, eller vara studerade till socionom, lärare eller sjuksköterska/läkare.
Uppdraget börjar omgående. Två gånger per vecka träffa du pojken 3-4h per gång.
Krav: Utdrag ur polisregister måste uppvisas innan man påbörjar uppdraget. Du tar med dig polisregister vid intervjutillfället.
Polisregister kan beställas hos polismyndighetshemsida. Du väljer blanketten "HVB och Familjehem" Visa mindre

Bitredande föreståndare för ett HVB- hem, skyddat boende

Vill du vara med och utveckla arbetet med flickor/kvinnor som utsatt för hedersproblematik och förtryck. Vill du arbeta i ett litet sammanhang med engagemang och kvalitet i fokus? Pax Menchi AB vård och omsorg söker dig som vill jobba på vårt HVB-hem, som är ett skyddat boende. Vi erbjuder skydd, boende, vård, stöd och behandling för flickor/kvinnor som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat våld, förtryck och dessa konsekvenser av psykiskt... Visa mer
Vill du vara med och utveckla arbetet med flickor/kvinnor som utsatt för hedersproblematik och förtryck.
Vill du arbeta i ett litet sammanhang med engagemang och kvalitet i fokus? Pax Menchi AB vård och omsorg söker dig som vill jobba på vårt HVB-hem, som är ett skyddat boende. Vi erbjuder skydd, boende, vård, stöd och behandling för flickor/kvinnor som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat våld, förtryck och dessa konsekvenser av psykiskt ohälsa. Vi tar emot flickor/kvinnor i åldern mellan 15 till 20 år och vi har bara 5 platser.
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att leda och utveckla en verksamhet som på bästa sätt skall tillgodose flickornas behov av omvårdnad, trygghet, skydd och behandling.
Du leder och följer upp personalens arbete ( särskilt de som har kontaktmanskap och vad det innebär av dokumentation, månads rapporter, genomförandeplan, kontakten med skola, vård, nätverk mm). Du ansvarar för arbetsscheman och handledning av personalen.
Du ansvarar för in- och utskrivning av ungdomar i verksamheten i enlighet med vårt tillstånd.
Du ansvarar för verksamhetens kontinuerliga kvalitets- och utvecklingsarbete.
Du ansvarar även för att den dokumentation som görs följer gällande regelverket.
Vi ser dig som har ett genuint intresse för att arbeta med flickorna/ kvinnor och göra detta på ett lågaffektivt sätt med ett salutogent förhållningssätt och MI samtal. Du ska kunna ta egna initiativ och vara uthållig. Leda och entusiasmera dina medarbetare till att i sin tur få flickorna/ kvinnorna med psykisk ohälsa att mår bättre.
Utveckla verksamheten framåt.
Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kommer att tillämpas. Tjänsten är en heltidstjänst. Beredskapstjänstgöring ingår. I tjänsten kan det förekomma resor i samband med marknadsföring.
Vid en eventuell anställning kommer registerutdrag från polisens misstanke- och belastningsregister att krävas.
Vi söker dig som har lämplig akademisk examen, t.ex. socionom, beteendevetare eller socialpedagog, eller annan examen som betraktas av arbetsgivaren som relevant - Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha jobbat med ungdomar, inom socialt arbete eller inom HVB- verksamhet. Meriterande - Kunskap och erfarenhet av HRV frågor och trauma - Motiverande samtal - Kvinnojoursarbete. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.


Boendet har skyddat adress men ligger i Göteborg trakten.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Ungdomsbehandlare - Vikariat med stor chans till vidare anställning

Vilka är vi? Alba-Camp har bedrivit verksamhet för ungdomar i närheten av Göteborg sedan 1981. Vårt mål har alltid varit att skapa ett tryggt sammanhang där vi fokuserar på och stärker det som fungerar. Allt arbete sker i samarbete med de ungdomar vi möter med målet att öka ungdomarnas känsla av delaktighet, sammanhang och självständighet. På Alba-Camp får ungdomarna möjlighet att ta ansvar på samma gång som det alltid finns vuxna att ta hjälp och stöd av... Visa mer
Vilka är vi?
Alba-Camp har bedrivit verksamhet för ungdomar i närheten av Göteborg sedan 1981. Vårt mål har alltid varit att skapa ett tryggt sammanhang där vi fokuserar på och stärker det som fungerar. Allt arbete sker i samarbete med de ungdomar vi möter med målet att öka ungdomarnas känsla av delaktighet, sammanhang och självständighet.
På Alba-Camp får ungdomarna möjlighet att ta ansvar på samma gång som det alltid finns vuxna att ta hjälp och stöd av. Vårt grundtänk är att alltid hitta individuella lösningar utefter de behov som varje ungdom har. Möjligheten till eget boende i kombination med hög vuxennärvaro är det som gör Alba-Camp till ett annorlunda HVB-hem. Vårt bemötande och förhållningssätt präglas av respekt, ödmjukhet, tydlighet och nyfikenhet.
I nuvarande lokaler har vi funnits i drygt 10 år och det behandlingsarbete vi bedriver är helt unikt i HVB-sammanhang. Unikt på så sätt att ungdomarna slipper dela på personal med andra ungdomar eftersom vi möter alla ungdomar en-till-en och de bor i helt egna fullt utrustade lägenheter. Utifrån de förutsättningarna slipper vi också affektsmitta mellan ungdomarna vilket skapar en trygg och lugn bas för ett gott behandlingsarbete. På grund av att ungdomarna inte delar sina utrymmen har vi en blandning av olika problematik i ungdomsgruppen vilket kräver ett fexibelt förhållningssätt och ett brett tänk i behandlingsarbetet. Vi arbetar med ungdomar som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, tidigare missbruksproblematik eller begynnande missbruk/riskbruk, antisocial beteendeproblematik och ungdomar som är uppvuxna med omsorgsbrist. Våra ungdomar är mellan 16 och 23 år.
Allt behandlingsarbete på Alba-Camp genomsyras av den värdegrund och behandlingsfilosofi som finns med en teoretisk bas i den kognitiva psykologin. Personalen handleds av legitimerad psykolog och KBT-terapeut i processhandledning för att hela tiden kunna applicera teoretiska modeller i det praktiska arbetet med ungdomarna.
Som förhållningssätt används motiverande samtal(MI), lösningsfokuserad korttidsterapi(LÖFO) och miljöterapi.
I det dagliga behandlingsarbetet erbjuder Alba-Camp även manualbaserade behandlingsmetoder utifrån den enskilde individen som kopplas på vid behov. I dagsläget erbjuds återfallsprevention(ÅP), strukturerade MI-samtal utifrån KBT, ART och REPULSE.
Vem söker vi?
Vi söker en erfaren ungdomsbehandlare som känner sig trygg i arbetet med ungdomar och som känner sig trygg i att planera, genomföra och följa upp behandlingsarbete. Du ska ha förmågan att se bakomliggande strukturer i ungdomarnas beteenden tidigt och utefter det bedriva behandling med beprövade metoder. Vi ser att du gillar att vara en del av ett team där det är högt i tak och där alla får komma till tals. Vi är en liten arbetsplats och det krävs av dig att du är flexibel och att du är trygg med att arbeta i en liten organisation.
Du har en akademisk examen inom socialt arbete, psykologi eller annan examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Meriterande med en socionomexamen. Du ska även ha gått vidareutbildningar inom de behandlingsmetoder du känner dig trygg i att använda. Meriterande om du har utbildning i följande behandlingsmetoder:
MI(Motivational interviewing)
Återfallsprevention
MET(Motivational Enhancement Therapy)
CRA(Community Reinforcement Approach)
KBT
Miljöterapi
Lösningsfokuserad korttidsterapi(LÖFO)
Repulse
ART(Aggression Replacement Training)
ACT(Acceptance and Commitment ­Therapy)Om arbetet
Tjänsten är ett vikariat i 6 månader med stor chans till anställning efter vikariatet. Tillträdesdag så snart som möjligt.
Arbetet kräver god dokumentationsförmåga och analytisk förmåga. Du kommer att ingå i ett team med 4 ungdomsbehandlare och i arbetet ingår både dags, kvälls- och helgpass. Arbetet kan vara på psykiskt och fysiskt tungt i perioder och det krävs av dig att du är trygg som person och har en stabil tillvaro privat med plats för återhämtning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
I samband med anställning görs ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.
Skicka CV och personligt brev till nedan angiven e-post.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Socialpedagog till Områdesteamet i Partille

Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. I Partille samverkar kommunens förvaltningar och verksamheter med det lokala närsamhället för att bidra till ett Hållbart Partille. Områdesteamet är ett två-årigt proj... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.


I Partille samverkar kommunens förvaltningar och verksamheter med det lokala närsamhället för att bidra till ett Hållbart Partille. Områdesteamet är ett två-årigt projekt och en särskild satsning på social hållbarhet i centrala delarna av Partille. Projektet är ett samarbete mellan flera förvaltningar med tydlig koppling till de verksamheter som finns i området. Områdesteamet kommer att bestå av projektledare, fritidsledare, skolvärdar och en socialpedagog. Teamet börjar sitt arbete januari 2022.

Områdesteamet har som uppdrag att utveckla Björndammens fritidsgård och aktivitetspark samt Skulltorpsskolan som välkomnande mötesplatser med aktivitet, liv och rörelse. När fritidsgård och skola inte har verksamhet ska andra verksamheter fylla lokalerna med aktiviteter. Det kan handla om jobbsökarkurser, stickcafé, studiecirklar, aktiviteter där unga leder unga, träffar för daglediga, mobilt föreningsliv med mera. Målet är att mötesplatserna skall utvecklas i samarbete med såväl boende som lokala entreprenörer och föreningar så att dessa är etablerade i området efter två år.


ARBETSUPPGIFTER
Som medarbetare i Områdesteamet får du kollegor med ett stort engagemang, hög kompetens och en stor vilja att utveckla området. Vi arbetar uppsökande för att möta människor, lyssna till deras behov och idéer, ta till vara deras engagemang och kunskap. Det innebär att du som socialpedagog i Områdesteamet bl a kommer att finnas på fritidsgårdar, skolor, gator, torg och andra mötesplatser i området. Att skapa nätverk och arbeta för samverkan i området är viktiga uppgifter för teamet och absolut nödvändigt för att lyckas i arbetet.

Tjänsten som socialpedagog i Områdesteamet är ett samarbete mellan Kultur- och fritidsförvaltningen och Social- och arbetsförvaltningen och du har därför kollegor såväl i teamet som i verksamheter i dessa förvaltningar. Vissa arbetsuppgifter kommer att vara kopplade till dessa verksamheter.

Teamet kommer att ha regelbunden handledning. Arbetstiderna är förlagda till dagtid och arbete på kvällstid två vardagar i veckan. Arbete på helg kommer att ske ca sex dagar/år, i samband med särskilda evenemang.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socialpedagog eller har annan relevant eftergymnasial utbildning. Har du dessutom särskild kulturkompetens, erfarenhet av att arbeta med områdesarbete eller uppsökande socialt arbete är detta meriterande.

Vi ser att du som söker är en trygg och stabil person med stor social kompetens. Du har god samarbetsförmåga men är samtidigt van vid att ta eget ansvar över din arbetsdag för att på bästa sätt planera och slutföra dina arbetsuppgifter. Eftersom arbetet sker i olika miljöer och innebär olika typer av arbetsuppgifter, krävs det att du är flexibel, lösningsfokuserad och kreativ. Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten innefattar viss dokumentation och det är därför ett krav att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Det är önskvärt att du som söker har körkort B.


ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Skyddspedagog till HVB skyddat boende Paxhem

Vill du vara med och utveckla arbetet med flickor/kvinnor som utsatt för hedersproblematik och förtryck. Nu söker vi en ny medarbetare. Vill du arbeta i ett litet sammanhang med engagemang och kvalitet i fokus? Pax Menchi AB för vård och omsorg söker dig som vill jobba på vårt HVB-hem, som är ett skyddat boende. Vi erbjuder skydd, vård, stöd och behandling för flickor/kvinnor som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck. Vi t... Visa mer
Vill du vara med och utveckla arbetet med flickor/kvinnor som utsatt för hedersproblematik och förtryck. Nu söker vi en ny medarbetare.
Vill du arbeta i ett litet sammanhang med engagemang och kvalitet i fokus? Pax Menchi AB för vård och omsorg söker dig som vill jobba på vårt HVB-hem, som är ett skyddat boende. Vi erbjuder skydd, vård, stöd och behandling för flickor/kvinnor som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck. Vi tar emot flickor/kvinnor i åldern mellan 15 till 20 år och vi har bara 5 platser.
Dina arbetsuppgifter
Att arbeta hos oss betyder engagemang och vilja att vara med och utveckla en verksamhet där du kommer att ha en betydande roll i stöd- och förändringsarbetet.
Målet med vår verksamhet är att flickorna/kvinnorna som lämnar vårt boende ska ha uppnått en förstärkt självkänsla och styrka att kunna hantera riskfyllda situationer samt att ta rätt beslut för ett tryggt liv.
Vi lägger stor vikt vid förmågan att upprätthålla en god kontakt med socialtjänsten som är vår uppdragsgivare samt att du förstår innebörden i deras uppdragsbeskrivning i samband med och under en placering.
Din roll blir att skapa trygghet, förtroende, framtidshopp och vara med i processen att bygga ett nytt liv utan våld och förtryck. Du arbetar aktivt med att implementera ett skyddstänk och säkerhetsplaneringar.
I samråd med verksamhetsansvarig planerar du och genomför de olika insatserna utifrån upprättade genomförandeplaner.
Vi söker dig med god vana att arbeta behandlande/motiverande/stödjande, gärna utifrån beprövade metoder och erfarenheter. Arbetet innefattar obligatoriska KP- samtal, riskhanteringssamtal, dokumentation i form av månadsrapporter och journalanteckningar samt praktiskt stöd.
Vem är du
- Du, socionom, beteendevetare eller socialpedagog eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.
- Tidigare meriter från arbete med hedersproblematik är ett krav.
- Utbildning i riskbedömningsmetoder såsom PATRIARK, är starkt meriterande. Även kunskaper och utbildning i hedersrelaterad problematik eller våld i nära relation är en fördel för dig som söker tjänsten.
- Som person har du ett vänligt och omsorgsfullt förhållningssätt. Du har social kompetens och ett respektfullt bemötande. Du är lyhörd inför uppdraget och samtidigt driven i arbetet att upprätthålla god kvalitet i verksamheten. Det är av vikt att du har god samarbetsförmåga, både internt och externt. Du är engagerad i att ge praktiskt och psykosocialt stöd åt flickorna/kvinnorna som kommer till oss.


OBS! Urval sker med löpande intervjuer så ansök gärna så snart som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan och hoppas på ett personligt möte. Tillträde snarast önskas!
Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kommer att tillämpas. Tjänsten är en heltidstjänst där även viss tid förlagd till kvällar och annan obekväm arbetstid.
Vid en eventuell anställning kommer registerutdrag från polisens misstanke- och belastningsregister att krävas.
Boendet har skyddat adress/ Företaget ligger i Partille trakten.
Kontakta föreståndare för mer information på telefonnummer: 0760099121 Visa mindre

Socialpedagog till kommungemensam särskild undervisningsgrupp

Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens barnomsorg och utbildningsverksamhet – från förskola och fritids till förskoleklass, grundskola, särskola, gymnasieskola... Visa mer
Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens barnomsorg och utbildningsverksamhet – från förskola och fritids till förskoleklass, grundskola, särskola, gymnasieskola, vuxenutbildning och olika uppdragsutbildningar. Vår vision är att varje elev lämnar skolan rik på kunskaper och övertygad om sin förmåga att tillsammans med andra skapa sin framtid. Alla elever ska också minnas sin skoltid som trygg, rolig och lärorik.

De kommungemensamma särskilda undervisningsgrupperna ligger fr o m aug -21 i Öjersjö. Grupperna tar emot elever från hela kommunen. Vår verksamhet omfattar hela grundskolan inklusive fritids, och vi har idag ett 20-tal elever.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en socialpedagog till vårt team inom de särskilda undervisningsgrupperna!

Som socialpedagog hos oss kommer du att arbeta tätt tillsammans med lärare, elevassistenter, specialpedagog och fritidspedagog. Undervisningen anpassas noga efter varje elevs förutsättningar och vår målsättning är att eleverna ska få det stöd som krävs för att kunna tillgodogöra sig undervisningen och uppnå läroplanens mål. Vi använder ett tydliggörande arbetssätt med bildstöd och alternativa verktyg.

Dina främsta arbetsområden som socialpedagog kommer vara att arbeta med att skapa trygghet för eleverna under skoldagen och att bidra till en välfungerande föräldrasamverkan. Du är schemalagd med eleverna under skoldagen och finns som ett stöd i deras ADL och inplanerade aktiviteter/moment. Du arbetar för att ge eleverna verktyg och strategier för att utveckla sina sociala förmågor och finns som ett stöd i deras språk och kunskapsutveckling. Det ingår också att delta i arbetet för ökad skolnärvaro. Du kommer också vara ett stöd åt dina kollegor under skoldagen och i undervisningen.

Tjänstens omfattning är 75-80 % och arbetstiden är förlagd till dagtid på vardagar.

KVALIFIKATIONER
Till denna tjänst söker vi dig som är utbildad socialpedagog eller har en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med barn och unga, gärna i skolmiljö. Det är ett krav för tjänsten att du har erfarenhet av att arbeta med barn som har neuropsykiatriska funktionsvariationer och svårigheter i socialt samspel. Din erfarenhet och ditt intresse av att arbeta med elever som är i stort behov av särskilt stöd sätter vi stor vikt vid, samt din erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.

För att arbeta i våra särskilda undervisningsgrupper ser vi att du behöver vara trygg i dig själv och i din roll som socialpedagog. Du trivs med att ha nära samarbeten där du skapar förtroendefulla relationer, både till våra elever, deras vårdnadshavare och dina kollegor. Det är viktigt att du är ansvarsfull, strukturerad och kan sätta gränser när det behövs. Vi värdesätter din flexibilitet inför att varje ny arbetsdag kan komma att vara olik den föregående.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Ungdomsbehandlare

Vi söker personal för vårt boende i Partille med åldrarna 14-18 år, vi har rullande schema dag, kväll, natt och helger. Visa mer
Vi söker personal för vårt boende i Partille med åldrarna 14-18 år, vi har rullande schema dag, kväll, natt och helger. Visa mindre

Behandlingsassistent till Partille kommun

Partille kommun har idag 39 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Boendeteamet, som är en del av Social och arbetsförvaltningen, ansvarar för ett boende på Björnbergsväg, samt för att utföra boendestöd riktat mot personer som bor i andrah... Visa mer
Partille kommun har idag 39 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Boendeteamet, som är en del av Social och arbetsförvaltningen, ansvarar för ett boende på Björnbergsväg, samt för att utföra boendestöd riktat mot personer som bor i andrahandskontrakt med mål att omvandlas till förstahandskontrakt.

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen att bli en del i vårt nystartade boendeteam! Tillsammans med kompetenta och trygga kollegor är du med och vidareutvecklar vår verksamhet, som syftar till att hjälpa personer inom socialtjänstens målgrupp till ett självständigt boende.

Boendeteamtet ger tillsyn i boendet och motiverande stöd till de boende för att hjälpa dem att klara viktiga livsområden. Arbetsuppgifterna kommer att bestå i att ge de boende stöd utifrån förändringsmål inom ett flertal olika områden, däribland sysselsättning, hälsa, ekonomi, kontakt med myndigheter och sjukvård. Arbetet innebär nära samarbete med dina kollegor i arbetsgruppen samt med socialsekreterare inom förvaltningen, tillsammans arbetar vi med upprättande och uppföljning av genomförandeplaner. Samverkan med sjukvård, socialtjänst och bostadsbolag med flera ingår i tjänsten, liksom kontaktmannaskap.

Tjänsten omfattar 80% och arbetstiden är förlagd till dagtid på vardagar. Vikariat med möjlighet till förlängning 2020-03-01 till och med 2020-12-31.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande, du har en god människosyn och värdesätter olikheter. Du har ett stort engagemang för målgruppen samtidigt som du kan dra tydliga gränser. Viktigt för oss är också att du är lyhörd och har en god samarbetsförmåga. Vi tror att du med hjälp av dessa egenskaper har en stark förmåga att få människor att växa och ta ansvar.

Du som söker har relevant gymnasieutbildning, exempelvis undersköterska, eller en för området relevant YH-utbildning, till exempel inom vård eller socialt stöd. Det är meriterande om du har vidareutbildning, till exempel från högskola, inom socialt arbete. Det är ett krav för tjänsten att du har erfarenhet av att arbeta med socialt arbete, och har du erfarenhet av att arbeta med boendestöd riktat till personer som har missbruksproblematik är detta meriterande. Du har grundläggande kunskaper kring social dokumentation.

Körkort B är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tjänsten omfattar 80% och arbetstiden är förlagd till dagtid på vardagar. Vikariat med möjlighet till förlängning 2020-03-01 till och med 2020-12-31.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Bitredande föreståndare för ett HVB- hem, skyddat boende

Vill du vara med och utveckla arbetet med flickor/kvinnor som utsatt för hedersproblematik och förtryck. Vill du arbeta i ett litet sammanhang med engagemang och kvalitet i fokus? Pax Menchi AB vård och omsorg söker dig som vill jobba på vårt HVB-hem, som är ett skyddat boende. Vi erbjuder skydd, boende, vård, stöd och behandling för flickor/kvinnor som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck. Vi tar emot flickor/kvinnor i å... Visa mer
Vill du vara med och utveckla arbetet med flickor/kvinnor som utsatt för hedersproblematik och förtryck.
Vill du arbeta i ett litet sammanhang med engagemang och kvalitet i fokus? Pax Menchi AB vård och omsorg söker dig som vill jobba på vårt HVB-hem, som är ett skyddat boende. Vi erbjuder skydd, boende, vård, stöd och behandling för flickor/kvinnor som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck. Vi tar emot flickor/kvinnor i åldern mellan 15 till 20 år och vi har bara 5 platser.


Dina arbetsuppgifter
Du kommer tillsammans med föreståndaren att leda och utveckla en verksamhet som på bästa sätt skall tillgodose flickornas behov av omvårdnad, trygghet, skydd och behandling.
Du leder och följer upp personalens arbete ( särskilt de som har kontaktmanskap och vad det innebär av dokumentation, månads rapporter, genomförandeplan, kontakten med skola, vård, nätverk mm). Du ansvarar för arbetschema och handledning av personalen.
Du ansvarar för in- och utskrivning av ungdomar i verksamheten i enlighet med vårt tillstånd.
Du ansvarar för verksamhetens kontinuerliga kvalitets- och utvecklingsarbete.
Du ansvarar även för att den dokumentation som görs följer gällande regelverket.


Vi ser dig som har ett genuint intresse för att arbeta med flickorna/ kvinnor och göra detta på ett lågaffektivt sätt med ett salutogent förhållningssätt och MI samtal. Du ska kunna ta egna initiativ och vara uthållig. Leda och entusiasmera dina medarbetare till att i sin tur få flickorna/ kvinnorna med psykisk ohälsa att mår bättre.
Utveckla verksamheten framåt.


Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kommer att tillämpas. Tjänsten är en heltidstjänst där även viss tid förlagd till kvällar och annan obekväm arbetstid. Beredskapstjänstgöring ingår. I tjänsten kan det förekomma resor i samband med marknadsföring.
Vid en eventuell anställning kommer registerutdrag från polisens misstanke- och belastningsregister att krävas.


Vi söker dig som har lämplig akademisk examen, t.ex. socionom, beteendevetare eller socialpedagog, eller annan examen som betraktas av arbetsgivaren som relevant - Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha jobbat med ungdomar, inom socialt arbete eller inom HVB- verksamhet. Meriterande - Kunskap och erfarenhet av HRV frågor och trauma - Motiverande samtal - Kvinnojoursarbete. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.


Boendet har skyddat adress men ligger i Göteborg trakten. Visa mindre

Boendeassistent till Stadsmissionen Öjersjöhemmet

Göteborgs stadsmission är en idéburen, ickevinstdrivande organisation som arbetar för att stödja människor som lever i utsatta livssituationer. Tillsammans vill vi skapa ett Göteborg där alla är inkluderade. En stad där vi möter människan, inte problemet. Göteborgs stadsmission är en idéburen, ickevinstdrivande organisation som arbetar för att stödja människor som lever i utsatta livssituationer. Tillsammans vill vi skapa ett Göteborg där alla är ... Visa mer
Göteborgs stadsmission är en idéburen, ickevinstdrivande organisation som arbetar för att stödja människor som lever i utsatta livssituationer. Tillsammans vill vi skapa ett Göteborg där alla är inkluderade. En stad där vi möter människan, inte problemet.
Göteborgs stadsmission är en idéburen, ickevinstdrivande organisation som arbetar för att stödja människor som lever i utsatta livssituationer.

Tillsammans vill vi skapa ett Göteborg där alla är inkluderade. En stad där vi möter människan, inte problemet.

Öjersjöhemmet – ett drogfritt stödboende

Öjersjöhemmet är ett drogfritt stödboende för människor som saknar bostad och/eller behöver någon form av stöd. Boendet har 14 enkelrum i huvudbyggnaden och 7 lägenheter där det även finns möjlighet att ta med sig sin hund eller katt. Boendet är avtalsfinansierat och placering sker efter beslut av socialtjänsten. Personalgruppen består av enhetschef, samordnare, åtta boendeassistenter och en kock. Vår personal har lång erfarenhet av stöd och motivationsarbete. Verksamheten bedrivs dygnet runt och vi arbetar med sovande jour/ 2 personer natt. Ensamarbete förekommer inte. 

Vi erbjuder våra boenden möjlighet till olika aktiviteter såsom friskvård och temagrupper, AA/NA samt länkmöten för de som vill arbeta med sin alkohol-och drogfrihet.  Boendet ligger i en vacker miljö där det finns möjlighet till kreativa aktiviteter i vår verkstad där utrymme finns för snickeri, måla, spela biljard eller pingis. I vår trädgård finns utrymme för olika bollsporter såväl som grillkvällar. Våra helgaktiviteter planeras tillsammans med de boende och kan vara allt ifrån en fritidsaktivitet som fiske till shoppingresor.  https://www.stadsmissionen.org/detta-gor-vi/boenden/ojersjohemmet/

Rollen som boendeassistent

Vi arbetar utifrån socialtjänstens uppdrag och som boendeassistent har du ett kontaktmannaskapsansvar där stöd och motivationsarbete är den huvudsakliga arbetsuppgiften. Vi arbetar utifrån MI som metod och förhållningssätt.  I arbetsuppgifterna ingår daglig dokumentation, upprätta samt följa upp genomförandeplan, psykosocialt stöd samt att tillse drogfrihet i boendemiljön. Du samverkar såväl internt som externt inom Stadsmissionen och med olika myndigheter för den enskildes bästa.

Du kommer ha ett tätt samarbete med socialtjänsten, öppenvård och nätverket runt den boende.

Arbetsgruppen ansvarar gemensamt för verksamheten och en del praktiska göromål förekommer i form av matinköp/matlagning, städ, iordningställande av rum/lägenheter inför in/utflytt.

I arbetet ingår Metod-möten, Team-möten, APT och extern handledning.

Vem är du?

Vi ser helst att du utbildad socionom, socialpedagog eller har annan likvärdig utbildning som bedöms av arbetsgivaren. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med målgruppen, missbruk-och psykisk ohälsa.

Vi söker dig som är trygg i dig själv, är självständig, ansvarstagande och har en god människosyn. Du har ett stort intresse och engagemang för målgruppen. Verksamheten utgår ifrån de boendes behov, det fordras därför att du är inlyssnande och kan härbärgera känslor samtidigt som du kan sätta gränser på ett tydligt och konsekvent sätt. Vi vill att du är kreativ och kan se individens möjligheter till förändring.

Du skall ha goda kunskaper om socialtjänstlagen då vi arbetar på uppdrag från socialtjänsten. Du förväntas vara van att dokumentera, göra sammanställningar och arbetsplaner med hjälp av datorn. Har du erfarenhet av MI, Återfallsprevention är det meriterande. Vi förutsätter att du har en god samarbetsförmåga med, laganda, kreativitet och en lust att vara med och utveckla vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort är ett krav.

Vi utgår i från att du som söker jobb hos oss delar vår syn att alla människor har rätt till en plats i vår stad, ett eget hem och en röst. https://www.stadsmissionen.org/om-oss/var-vardegrund/

Vi ser mångfald som en styrka och ser fram emot sökande med olika bakgrunder, intressen och erfarenheter.

Utdrag från misstanke och belastningsregistret är ett krav innan anställning kan erbjudas.

Tjänsten är ett vikariat from snarast tom juni 2020 på ca 100 % med dag, kväll och helgtjänstgöring samt sovande jour.

Du är varmt välkommen med din ansökan senast 2019-01-06. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag!

För frågor om tjänsten kontaktas Irene Falk (enhetschef) på telefonnummer 031 – 755 37 33

 

Vill du veta mer om Göteborgs stadsmission?

Hemsida: http://www.stadsmissionen.org

Facebook: https://sv-se.facebook.com/GbgStadsmission/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/g-teborgs-stadsmission/

Instagram: @gbgstadsmission @stadsmissionenssecondhand_gbg

https://www.stadsmissionen.org/jul/

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Göteborgs Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre